לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-02-2008, 00:09
  לפנים לפנים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.07
באשכול של אורי אמרתי שאני מתנגד להצעת החוק, לאחר שקראתי אותה
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "לא קראתי, אבל ראיתי את הסרט..כך אמרו פעם. :)"

הצעת החוק מעבירה את בעלי האתרים אחריות שאני לא מאמין שצריכה להיות להם. לזה אני מתנגד.

מצד שני, ברור לי שפרסום ה-IP בצמוד לתגובות איננו סוף העולם, ואפילו לא סוף החופש באינטרנט.
אפילו לא קרוב לכך.

מדובר בשני דברים שאין שום קשר ביניהם. liability של תוכן שהעלו גולשים לאתר הוא עניין אחד.
מדיניות פרסום כתובות ה-IP שלהם היא עניין נפרד לחלוטין. כואב לך להגיב עכשיו ב-NFC בגלל זה?
כואב לך משהו כי יראו את ה-IP שלך?

אני מצטער, אבל מדובר בבורות נטו. "אוי לא, מפרסמים את ה-IP של גולש. כולנו הולכים למות! יהודים
רחמנים, הצילו את נפשותינו!!" נו, באמת.

ואם כבר הנושא עלה, איך זה שאף אחד לא בוכה על וויקיפדיה? נכנסים לשם הרבה יותר אנשים
מל-NFC, וכל עוד אתה לא נרשם, כל פעולה שתעשה תירשם תחת ה-IP שלך. איום ונורא! כל
העולם יכול לראות את כתובת ה-IP שלך בצמוד לפעולות שביצעת, והמצב המזעזע הזה נמשך
כבר שנים!!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-02-2008, 07:54
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
נו טוב
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי לפנים שמתחילה ב "כמו שאמרתי, פשוט העדר ידע ודעות קדומות (שאינן מבוססות על ידע, שכאמור - אין)"

כאילו לא כתבתי כלום בתגובה הקודמת...
על אותו עיקרון, גם החיסיון שבתיק הרפואי שלך אינו כה פרטי (בימים טרופים אלה) כמו שאתה חושב, אבל אתה "נהנה" לפחות מהרגשה כזאת.

קבל תשובה ממצה מהאשכול המעוגן:
"...מסתבר שבהצעת החוק המתוקנת ישנה דרך בה אני יכול להסיר מעליי כל אחריות
פלילית/משפטית למשהו שנכתב באתר ולא מוצא חן בעיני מישהו: ע"י גילוי ה-IP שלו למתלונן. יודע
מה המשמעות? האנונימיות שאתה כרגע נהנה ממנה בתור "שפינוזה" לא שווה את הפיקסלים של
המסך שלך, ברגע שמישהו יחליט שכתבת עליו משהו שמעצבן אותו נורא. החוק הזה בעצם יביא
לכך שההגנה של האנונימיות שאתה נהנה ממנה, תישחק לאבק. מעתה לא יהיה יותר צורך בצו
של שופט, כדי לקבל IP של גולש. מספיק שמישהו י-ט-ע-ן שהוא רוצה לתבוע, והופ, מפעיל האתר
יצטרך לחשוב האם הוא מעדיף להיתבע בעצמו, או להסגיר ה-IP שלך, ולהמשיך הלאה בחייו...
הגולשים היחידים שאין להם מה לחשוש מהחוק הזה, הם אלה שכותבים בשמם המלא..."

שוב, האתר של יואב יצחק הוא הסנונית הראשונה שתספק את הIP חופשי ברשת (צמוד לשם או לניק וזה מעורר אצלי שאלות. בהכירי את האתר ובעליו שנלחם למען הצדק, לדידי זה היה אמור להיות האתר האחרון שיעשה כן.
קרה משהו "לא ברור" וזה בלשון המעטה..

נחזור לענינינו.
מעניין, שנינו משתמשים בניקים ולא בשמותינו הפרטיים...מהסיבה ששנינו לא מעונינים בחשיפה (עד כדי כך) ומעדיפים פרטיות..לא?

ידידי, גבור ברית המועצות, למה שמראש לא תפרסם את האיי פי שלך בצמוד לניק? אם כבר אז כבר...
תוכל אף להגדיל עשות ולצרף גם את הכתובת הפרטית בתוספת מס. ת. הזהות שלך...

נערך לאחרונה ע"י looopy בתאריך 03-02-2008 בשעה 09:04.
ישן 07-02-2008, 02:26
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
או או.. האדמיין הופיע
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי שימי שמתחילה ב "סליחה שאני שואל, אבל מה ההבדל..."

שימי היקר.
15 שנה זה הרבה ויתכן שבאותה תקופה זה היה לצנינים בעיני האנשים שהשתמשו באינטרנט, ממש לא יודע אבל תחושתי היא, שהאנשים לא היו מודעים חוץ מהעוסקים בנושא, כמו שהחבר "לפנים" מתנסח: "האנשים חיים בסרט.."

כבר נכתב שמדובר ברמת העיקרון.
היום IP ומחר ת.ז..ומי יודע מה הלאה? הרי הווכוח החל עוד כאשר האדון ח"כ ישראל חסון (סגן ראש השב"כ לשעבר), החליט ליזום את חקיקת חוק הטוקבקיסטים. כאשר ההצעה לחוק באה ממנו, אני הופך לחשדן..
כבר היה מי שכתב כי: "אם לחסון היה באמת איכפת ממדיניות השיח בתגובות, המצב לא היה נראה ככה",סוף ציטוט.
"הרגשת" האנונימיות של הטוקבקיסט נפגמת (לדעתי) ויחד עם ההרגשה תיפגם גם יכולתו להגיב ובסופו של דבר גם רצונו והנפגעים העיקריים יהיו אתרי הצ'טים דוגמת פרש ואחרים.
האם עצם השאלה המועלית על ידך, (אני חשדן אני..) מעיד כי פרסום הIP יהיה גם מנת חלקנו כאן בפרש?
תן לי לנחש, כנראה שכן ויתכן גם שאין ברירה..כי החוק מדבר על אתרים של 50.000 אלף כניסות ביום, אז בהזדמנות זאת הרשה לי לברכך.

בינתיים אהנה לצ'וטט עם החברה שבאתר כאשר אני חש (פחות או יותר) כמו דנידין ששתה את המים הסגולים שעמדו על אדן חלונו של הפרופסור קתרוס.

נערך לאחרונה ע"י looopy בתאריך 07-02-2008 בשעה 02:37.
ישן 07-02-2008, 02:58
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
נו, באמת.
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "או או.. האדמיין הופיע"

לאתר בו אתה כותב את הודעותיך אין את מספר ת.ז. שלך אלא אם כן אתה סיפקת לו פרט זה במהלך ההרשמה, וגם אז, אלא אם כן הוא מודיע כי לכל הודעה באתר יצורף מספר ת.ז. של כותבה
אסור יהיה לו לפרסם פרט זה.

אני מבין שזה כנראה קשה לך, אולם אתה חייב להפריד בין הצעת החוק הרעה של ח"כ חסון ובין פרסום IP הטוקבקיסטים ב-NFC.
האם יואב יצחק עשה זאת בגלל הצעת החוק? כן.
האם יש בכך פגיעה מהותית בפרטיות המגיבים באתר? לא.
לא בטוח, בכלל, אם פעולה זו אכן תגן עליו מפני אותה הצעת חוק מטומטמת, אולם אם הדבר יגיע לידי דיון בבית משפט, הוא יוכל להשתמש בעובדה כי ה-IP מפורסם בתור טיעון להסרת אחריות האתר על התוכן המפורסם ע"י טוקבקיסטים (יש לך בעיה עם ההודעה? לך תשבור את הראש עם ספקית האינטרנט).

אתה משתמש ב-ICQ, GOOGLE TALK, תוכנות VOIP, תוכנת לשיתוף קבצים או כל תכונה אחרת העובדת ב-P2P (כלומר חיבור ישיר בין שני מחשבים)?

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:47

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר