10-02-2008, 08:11
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אתה חושב מאוד מסורבל.
אם אתה רוצה לדעת (למשל) האם לפנטקס או אולימפוס או סוני, יש תמיכה בארץ מבחינת עדשות ותיקוני גוף - למה לא לשאול את מה שכבר קנה את הגופים האלה?
לא יותר פשוט?
אתה מסיק בצורה מאוד לא מובנת שבגלל שהצבא עובד עם ניקון, שיש לגופים של ניקון עמידות. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה, אבל לו הייתי רוצה לקנות ניקון, זה בטח לא בגלל שהצבא משתמש בזה.
כשאני קניתי את המצלמה שלי, פשוט בדקתי את המצלמות שבטווח המחיר שלי והשוויתי ביצועים אחת מול אחת (וכמובן שבחרתי בניקון).
פה הבנאדם שואל על גוף והוא דיבר על ייצוב בחיישן. למה אתה מתעלם מזה כל הזמן?
זה דבר שהוא די חשוב (לעשות כל 70-300 רגילה של סיגמא למיוצבת ועוד מבלי לאבד איכות אופטית כמו בניקון וקנון).
בסיכומו של דבר, כל הייצרים בסדר. יש עדשות לכולם (במיוחד עכשיו כשסיגמא מפציצה בדגמים והיא בעצם אלטרנטיבה מעולה לכל ייצרן). אני לא יודע בנוגע לתמיכה בארץ, היחידים שאי פעם פניתי אליהם בבעיה הוא שפע (יבואן סיגמא) ותיקונים אני לוקח לארליך. אני לא מרגיש את הייתרון שלי בתור בעלים של גוף ניקון. באותה מידה יכלתי להיות עם גוף פנטקס ולקנות עדשות סיגמא ולקחת את המצלמה לתיקון בארליך.
אייל, אתה מנחש פה דברים, אתה זורק דברים בלי קשר. אין ביסוס ולא הקטן ביותר לדברים שאתה אומר.
אני לא יודע מאיפה אתה מביא אותם. ברצינות.
אין ספק שניקון וקנון זה ה mainstream בארץ (ובעולם) וכי קניה של ניקון או קנון זו קניה טובה, אבל לעצום את העיניים ולא לראות שיש עוד יצרנים, שבמקרה בטווח המחירים הזה נותנים פייט טוב (ולפעמים גם מתעלים) - זה לא מקצועי ולא לעניין.
מילא יכלת להגיד לי "אל תגע באולימפוס, בגלל שהיא ככה וככה וככה.." - סבבה, מקובל.
אבל אתה שולל את הייצרן עצמו, ולא את הדגמים שלו. אתה בכלל יודע מה שם יש? (אני למשל כתבתי שאני לא אוהב את הפורמט הריבועי 3/4 שלהם).
אני לא יודע מה יש לך להגיד רע על הפנטקס - זה יופי של גוף שלא נופל מה- D40 / 400D של הענקים, ועוד יש לו מערכת ייצוב חיישן. תחשוב לבד מה ההבדל במחיר בין 70-200 2.8 של קנון ל 70-200 2.8 IS.
את הכסף הזה היית חוסך לו היה לך חיישן מיוצב. כבר שווה יותר מערך הגוף עצמו 
|