לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-02-2008, 09:32
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
דיווח בקובה: פידל קסטרו ויתר על תפקידו כנשיא

סוף עידן: פידל קסטרו התפטר

יום שלישי, 19 בפברואר 2008, 9:31 מאת: שי אילן, מערכת וואלה!

מנהיגה הקומוניסטי של קובה ב-49 השנים האחרונות ויתר על סמכויותיו לפני כשנה וחצי לטובת אחיו בשל מצבו הבריאותי. היום הודיע רשמית על התפטרותו

עוד בכתבה:

מנהיג קובה פידל קסטרו הודיע היום (שלישי), על התפטרותו מתפקידו כנשיא המדינה לאחר 49 שנים בשלטון. תפקיד הנשיא יועבר לאחיו של פידל, ראול, אליו הועברו סמכויות הנשיא ביולי 2006.

בהצהרה שפרסם קסטרו פנה לחברי הפרלמנט הקובני: "אחי היקרים תודה שנתתם לי את הכבוד ובחרתם בי פעם נוספת כחבר בפרלמנט, אך לצערי אני נאלץ לוותר על תפקיד נשיא המדינה וכמפקד העליון של הצבא.

לפני כחודשיים רמז קסטרו בראיונות לאמצעי התקשורת כי בכוונתו להתפטר מתפקידו. "חובתי המרכזית אינה להחזיק בשלטון בכל מחיר ולמנוע ממנהיגים צעירים יותר את האפשרות להנהיג", אמר.

פידל אלחנדרו קסטרו מחזיק בכס השלטון בקובה משנת 1959, לאחר שהדיח את הרודן פולחנסיו בטיסטה בלוחמת גרילה, בעזרת אחיו ראול קסטרו והמהפכן המפורסם ארנסטו 'צ'ה' גווארה. עד 1976 החזיק בתואר 'ראש הממשלה' ובשנה זו מונה ל'נשיא מועצת המדינה ומועצת השרים'. פידל העביר את סמכויותיו במהלך שנת 2006 לאחיו ראול לאחר שאושפז ונותח בשל דימום בבטנו.

"גנו אותי. ההיסטוריה תסלח לי"

קסטרו נולד בשנת 1926 לאב אמיד. אימו היתה משרתת בבית אביו, ופידל בילה את שנות ילדותו במשפחות אומנות. אביו התחתן עם אימו כשפידל היה בן 15, ורק כשהיה בן 17 קיבל פידל באופן רשמי את שם משפחתו של אביו. הוא התחנך בבתי ספר קתוליים ונחשב תלמיד מחונן.

בשנת 1945 החל פידל ללמוד משפטים באוניברסיטת הוואנה. שנות לימודיו היו סוערות ביותר מבחינה פוליטית, והוא היה פעיל מרכזי באגודות הסטודנטים. חבורות סטודנטים שונות בעלות תפיסות פוליטיות מנוגדות היו כה מסוכסכות, שלא פעם העימותים היו מסתיימים ביריות ובניסיונות התנקשות.

בשנת 1953, היו פידל ואחיו ראול מעורבים בניסיון הפיכה כושל נגד בטיסטה. פידל הקים ארגון גרילה וניסה לתקוף בסיס צבאי. בניסיון נהרגו 69 בני אדם מתוך 135 חברי הארגון. החברים הנותרים ניסו לברוח אבל נתפסו.

פידל נשפט ונדון ל-15 שנות מאסר. במשפטו נשא נאום חוצב להבות בו פירט את משנתו הפוליטית. "גנו אותי, אין זה משנה. ההיסטוריה תסלח לי", אמר בנאום המפורסם. אחרי שנתיים הוא השתחרר מהכלא, כשבטיסטה נאלץ להעניק חנינה כללית לאסירים הפוליטיים.

המהפכה של 1959, בהנהגתו של קסטרו, הועילה לקובנים בכמה מישורים. קסטרו ערך רפורמות בקרקע, חילק מחדש את משאבי המדינה וחיסל למעשה את הפערים המעמדיים. הוא בנה מערכת חינוך לתפארת ולמעשה חיסל את האנלפבתיות. מערכת הבריאות שהקים מעניקה שירותים איכותיים בחינם לכולם והעלתה את תוחלת החיים לרמה מערבית. כיום חי קובני ממוצע 77 שנים (בארצות הברית הממוצע הוא 78, ברוסיה 65 ובישראל 79.6). הנסיעה בתחבורה ציבורית היא כמעט בחינם, הלימודים באוניברסיטה נעשים בתמורה לעבודה ציבורית, אבל פרט לזה הם בחינם.

http://news.walla.co.il/?w=//1236234

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 19-02-2008 בשעה 10:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-02-2008, 12:02
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
נשיא של בדיחה עצובה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "דיווח בקובה: פידל קסטרו ויתר על תפקידו כנשיא"

כל העולם הבין שהקומוניזם כושל - חוץ מקסטרו. היכן שהייתה יכולה להיות דמוקרטיה משגשגת עם יכולות מוכחות, הוא ניהל מדינה ענייה עם כלכלה מפגרת.

בקובה, החינוך והרפואה הם בחינם, מאוד מפותחים. אבל מה זה עוזר כשהמשוכרת הממוצעת היא כמה דולרים ביום? וכדי לאכול משהו הבנות עובדות בתעשיית הזנות המשגשגת. תוחלת החיים אולי ארוכה, אבל אלה לא חיים אלה.

נקווה שאכן תם עידן בקובה. אחיו של פידל, ראול, רמז שיהיה פתוח יותר למערב, אבל ייתכן בהחלט שזה עוד מקרה של "מודרני" סטייל אסד הבן בסוריה ושמה שהיה הוא מה שיהיה.

אני מאחל לתושבי קובה מנהיגות מוצלחת יותר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 19-02-2008, 14:08
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.11.02
אכן, יש מגוון רחב של גרסאות לכל קוקטיל.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "מוחיטו"

גירסה מועדפת עלי של מוחיטו היא:
60 מ"ל רום.
1 לימון חתוך לקוביות בינוניות.
2 כפיות סוכר
סודה
עלי נענע

שמים בהיי בול (כוס גבוהה) את קוביות הלימון והסוכר.
מועכים היטב את קוביות הלימון והסוכר עד שהסוכר נמס (אפשר למעוך עם עלי, ידית של כף עץ או באמצעות תחתית של כוס שוט - זהירות לא לשבור את הכוס). הסיבה שעושים זאת היא שסוכר לא נמס טוב באלכוהול ואילו במיץ לימון כן, וכמו כן, הסוכר סופג מהלימון את המיץ מה שנותן טעם לימוני חזק יותר למשקה.
מוסיפים את קוביות הקרח, הרום וסוגרים עם סודה.
מקשטים בעלי נענע.

אני מעדיף סודה על ספרייט כי התוצאה יוצאת פחות מתוקה. מי שאוהב מתוק יכול לשמוקר אמונים לספרייט.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר