23-02-2008, 15:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
באוניברסיטה העברית בהחלט אפשר ללמוד כלכלה וחשבונאות - אני מכיר די הרבה אנשים שעשו את זה. מצד שני, יתכן כי מכל מיני סיבות שלא קשורות לאוניברסיטה דווקא לא ניתן ללמוד את השילוב הזה במסגרת העתודה.
ראיית חשבון היא מקצוע שעומד בפני עצמו, הדורש מבחני הסמכה ותקופת התמחות במשרד רואי חשבון, בדומה ללימודי מקצוע אחרים כמו משפטים או עבודה סוציאלית. ישנם גם רואי חשבון שמשלבים את לימודיהם לא עם כלכלה אלא דווקא משפטים (אין לי מושג אם הם מבצעים התמחות בשני המקצועות במקביל) או אפילו בוחרים במסלול חד חוגי (אפשרות הקיימת, ככל הידוע לי, בלימודי חשבונאות).
תכנים דומים לאלו הנלמדים בחוג לחשבונאות נלמדים גם בתוכניות למנהל עסקים, אבל בצורה פחות מוכוונת-מקצוע וללא הסמכה כרואה חשבון, אלא ככלי עזר למיתעד להיות מנהל.
כלכלן לא חייב להיות גם רואה חשבון, ואני מכיר אישית מישהי שעובדת ככלכלנית (זוטרה מאוד) בבנק ישראל למרות שההשכלה הרשמית שלה היא במסלול המשולב והדי-קשה של פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה.
הנדסת אווירונאוטיקה וחלל הוא תואר שבהחלט יכול להוביל אותך לעבודה ברפא"ל, אלביט וכו', אבל קודם כל יש איזה פרט קטן: צריך לסיים אותו, רצוי בהצטיינות. והטכניון, כך סיפרו לי חברים, הוא לא מקום קל במיוחד.
|