20-02-2008, 20:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.12.07
|
|
|
יום מיון לחובלים 20.2
מאמר ראשון שלי אז לא הכי מקצועי:
טוב ב8:00 אמורים להגיע לביתן חיל הים בתל השומר. איפה זה? יורדים מהאוטובוס נכנסים בשער ואחרי הברגר קינג תראו עמדת ש.ג. קטנה עם שתי סטלנים נכנסים שם ופונים הצידה מגיעים לביתן חיל הים ומחכים.
חצי שעה אחר כך שכולם כבר שם מתחילים, פותחים בהקרנת סרט רעל על צוללות+חובלים+שייטת 13+בקרית חוף (או משהו כזה). אחרי הסרט עולה שם המפקד על כל הביתן הקטן ומדבר איתכם. בחור מאוד נחמד אין דיסטאנס בכלל צוחק איתנו ובכלל בלי לחץ, שואלים אותו שאלות מבהירים עניינים והלאה.
מגיעות המאבחנות ומתחילים עם המבחן הראשוני, מבחן 65. 65 משפטים להשלים לא מסובך ועוד נותנים לכם 20 דקות אז בכלל. אחר כך היא מעבירה בין כולם חוברת עבה מאוד של מילוי פרטים.
האנשים שהולכים למחשבים שמים אותה בצד והשאר בנתיים עושים אותה (פרטים על מגורים לימודים פעילויות ובסוף קורות חיים שזה אחד הדברים החופרים לעשות) קחו את הזמן יש איזה שעתיים להתייבש לפני שתוכלו לעשות את המבחנים במחשבים. בזמן הזה אין אף חייל משגיח באולם ובלגן חוגג מריצים צחוקים ושטויות, סתם קטע משוחרר ופתוח חלק משלימים מהר חלק מעבירים צחוקים.
אז מגיע החלק הארי. המבחנים במחשבים.
פותחים בכמה מבחנים פרטיים (בלי הגבלת זמן) על עצמך, שירות בצהל ומה אתה רוצה בכללי. אחר כך מגיע המבחן הראשון (אני חושב כבר לא זוכר את הסדר) מושגים ימיים, זה באמת שטויות ולא משפיע אם אתה יודע אחלה אם לא אז לא (והרוב לא יודעים).
אחר כך מבחן 100 שאלות על ידע כללי (גם משהו בסיסי מזה אנזים, דיודה, פוקסטרוט,אמפר... לא מסובך) מסיימים את זה ומתחילים במבחן הגיון. 68 שאלות על מה קורה במצבים טכנים שונים, הרבה גלגלי שיניים וצירים באמת הקטע כאן הוא להפעיל את הראש ולחשוב טוב יש לך מספיק זמן לסיים תוך 20-25 דקות ושיהיה לך יתרת זמן בשביל לבדוק שוב.
מסיימים את המבחן הזה ומתחיל מבחן "ניווטי כזה". מצוייר לך לוח עם אותיות אנגליות ABCD... והמרחק בין כל שתי אותיות צמודות הוא 2 ק"מ בהתחשב ברוח זרם וכיוון אתה צריך לדעת מה המרחק בפועל בין הספינה ליעד. לא מסובך אתם כבר תראו, יש 15 דקות ל48 ציורים אז לעבוד בזריזות וביעילות בלי להתמהמה על קונצים פשוטים.
עוברים את זה ומגיע החלק המעצבן מבחן ה300...מיותר לציין שזה אחד הדברים המעצבנים והמטומטמים, צריך להתמיד בתשובות שלך (כי ישאלו את אותה שאלה כמה פעמים) וחוץ מזה זה לא משנה. מסיימים את המבחן (לקח לי איזה שעה וחצי זה יכול לקחת יותר). אהה חשוב לציין! **אם לא עשיתם עוד צו ראשון (עשיתי אז אני מסודר) יהיה לך עוד מבחנים בשביל לבדוק לכם אם ה"דמה" קב"א מתאים.** (ומי שעושה צו ראשון אחרי היום מיון והנתונים שלו לא מתאימים לא יוכל ללכת לקורס חובלים אני חושב שצריך 53 קב"א)
מסיימים את המבחן ומחכים לתוצאות. זה יקרה בנאגלות, קוראים לחבורת אנשים כולם עברו ואז לחבורה אחרת שלא עברו. בסופו של דבר עברתי (אחרי מעט מתח שהם עשו 2 קבוצות רצופות של לא עוברים...)
מבחינת נתונים אני חושב שהיינו ככה 50-60 (10 בנות)
אני מניח שעברו איזה 35-40
"שיט לא עברתי! יום אחד אני יבוא עם הF16 שלי ויפציץ את הצוללת" (והמבין יבין ^^)
זהו זה כל היום מגיעים ב8 מסיימים בין 4 ל5 ב12 אתם מקבלים סנדביץ' (די מגעיל) ופחית RC קולה.
|