לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-02-2008, 07:37
צלמית המשתמש של נור
  נור נור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.04
כתבה המדענית המצליחה רוצה לחזור, הצבא רוצה שתיעצר על עריקות

המדענית המצליחה רוצה לחזור, הצבא רוצה שתיעצר על עריקות
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

מאת פאדי עיאדאת
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.haaretz.co.il/hasite/images/0.gif]

מה חשוב יותר - מניעת בריחת מוחות או שוויון בפני החוק?
לנטשה ארדמן, ישראלית בת 32 שמתגוררת בבוסטון, יש חיים טובים למדי. היא בעלת תואר דוקטור מאוניברסיטה אמריקאית נחשבת, היא מרצה מבוקשת ומאמריה מתפרסמים בכתבי עת מדעיים מובילים. זה כשנתיים היא עובדת בחברת ננו-טכנולוגיה ומשתכרת היטב.

באחרונה, החליטה לעזוב את כל זה ולשוב ולהשתקע בישראל. מבצע ממשלתי, שכולל מתן הטבות לאקדמאים ששבים לישראל, נראה לה כהזדמנות הטובה ביותר לעשות זאת. אבל אם תשוב, תיאלץ ארדמן להתמודד באיחור עם החלטה שקיבלה לפני כעשור - עריקתה משירות בצה"ל לטובת מלגת לימודים בארה"ב. הצעותיה לוותר על ההטבות הכספיות או לרצות את העונש הצפוי לה בעבודות שירות לא שינו את עמדת הפרקליטות הצבאית. כך, ארדמן מציבה אתגר בפני רשויות המדינה, המעוניינות לעצור את "בריחת המוחות" מישראל, אך בד בבד להתמיד בעיקרון שאיש אינו עומד מעל החוק.

בעיצומה של קריירה מצליחה, ארדמן אמרה בשבוע שעבר בשיחת טלפון מארה"ב, שאינה מוכנה להיכלא בשל "טעות שעשיתי כנערה".

ארדמן, במקור מקריית-ים, התגייסה לצה"ל ב-1994, אך מיד קיבלה דחיית שירות כדי שתוכל להתחיל ללמוד בטכניון, לתואר ראשון בהנדסה כימית. לדבריה, אף שהיתה עתודאית, משפחתה שילמה את כל הוצאות הלימוד. עם קבלת התואר, הוצעה לה מלגה יוקרתית בארה"ב: לימודי דוקטורט באוניברסיטת נורת'ווסטרן בשיקגו, כולל מימון הוצאות המחיה ומשכורת.

אבל צה"ל סירב לבקשתה להמשיך את לימודי העתודה בחו"ל. ארדמן טסה לארה"ב, בתואנה שהיא יוצאת לבקר בן משפחה - ומאז לא חזרה לישראל. "בדיעבד אולי טעיתי, אבל באותה תקופה לא יכולתי לסרב להצעה שהבטיחה את העתיד המקצועי שלי", נימקה את הצעד.

ב-2002 סיימה ארדמן את לימודיה וקיבלה תואר דוקטור. מאז, פירסמה מאמרים על הנדסת חומרים, ביולוגיה וננו-טכנולוגיה בכתבי עת יוקרתיים כמו "Nature". בנוסף, רשמה על שמה כמה פטנטים מדעיים. כיום היא עובדת בחברה שמייצרת מיקרוסקופים אלקטרוניים.

להמשך הכתבה
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/957748.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-02-2008, 09:06
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Awaking שמתחילה ב "מקרה בעייתי, אבל אולי באמת אפשר לתת לה עבודות שירות"

לא, אין.
וזהו אגואיזם שראיתי מעט כמותו.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 26-02-2008, 10:34
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי 760 שמתחילה ב "בשורה האחרונה התייחסתי לצד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי 760
זה שהצבא החליט לשחרר אותם בהסדר מפוקפק משהו - עדיין לא עושה את זה לבסדר. נכון, עפ"י החוק היבש היא עבריינית על חוקי המדינה והם לא.עפ"י ההיגיון - הם עושים את אותו הדבר - הלימודים מעל לכל.

הלו ... אדון שוטר .... ה"הסדר המפוקפק משהו" הזה הוא חוק מדינה, וכידוע "חוק זה חוק", גם אם מדובר בחוק האגרה שמחייב אותי לשלם מאות שקלים עבור ערוץ שאני לא רואה וזאת בנוסף לתשלום מאות שקלים כל חודש עבור הערוצים שאני כן רואה.

אני לא רוצה להיכנס כאן, שוב, לויכוח של מי משתמט ומי לא ומהי הגדרת המשתמטים, זה לא נושא האשכול. בשורה התחתונה הדוקטורית עברה עבירה שקרויה "עריקות", יש עליה עונש הקבוע בחוק והיא צריכה לשלם על מעשיה.

ישן 26-02-2008, 13:39
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי boris.koro שמתחילה ב "היא עשתה בשכל! גם אני לא..."

כמובן. רק תהיה מוכן לשלם את מחיר החלטותיך, ולא לתרץ תירוצים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 26-02-2008, 15:04
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
יש לי שאלה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "המדענית המצליחה רוצה לחזור, הצבא רוצה שתיעצר על עריקות"

אחרי שהיא עשתה את התואר, אם היא הייתה מתגייסת לצבא, היא לא הייתה מקבלת את אותה מלגה {או מלגות הדומות לה} לאחר הצבא?.....

בלי קשר לזה, הדבר היותר מעצבן זה שהיא לוקחת אחריות על אותה טעות שהיא עשתה כשהייתה "נערה" {גיל 22 הוא ממש לא גיל של נערה}.........והיא מוכנה ל"התפשר" על עונשה.....
מילא הייתה מודה באשמה מלאה על מעשיה, בתקווה לקבל חנינה, ואם לא הייתה מקבלת, כי עדיין, חוק זה חוק{ למרות שאם עשו את החוק ההזוי של עילוי ספורטיבי בשביל ילד שמשחק בליגה השנייה באנגליה, אפשר גם לעשות חוק "עלוי מוחי" }, יש לה את ארה"ב, ביתה ומעונה, שאילו היא ברחה מחובתה הגדולה ביותר כאזרחית ישראלית ויהודית במדינתנו, אז שתישאר שם, ותשלם את מחיר האגואיסטיות....

נערך לאחרונה ע"י steaua rosie בתאריך 26-02-2008 בשעה 15:06.
ישן 26-02-2008, 16:26
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "דבר ראשון, נתחיל בעובדה..."

ואם היא באמת טובה במה שהיא עושה {ומסתבר שהיא כן}, אחרי שהיא הייתה משתחחרת אתה רוצה לומר לי שאף מוסד לא היה מציע לה מלגה כזו או אחרת?

בלי קשר לזה, ואני שואל מתוך חוסר ידע ולא מסיבה אחרת: האם הצבא לא יכול להוות לה מקפצה לקריירה? הרי לאחר התואר היא הייתה משרת בתפקיד שהיא מאפשר לה ליישם את אשר למדה, וכך היא הייתה צוברת ניסיון לאזרחות, ואולי אפילו מוניטין שהיה מושך מספר מוסדות מכובדים להציע לה מלגות לימוד.....

לא הגיוני?

תשמע- באופן כללי, אני נגד החוק שמאפשר לספורטאים או אמנים כאלו או אחרים לצאת מהצבא {בסדר אני לא אומר- "להשתמט"} ולפתח את הקריירה שלהם.....
אבל אם חוקקו להם את החוק הזה, אין סיבה שלא יחוקקו את אותו חוק גם לאנשי מדע וכו' {ופה מגיעה הסיבה שבגללה אני מתנגד לחוקים הללו- כל אחד שיש לו תכנון ללימוד מקצוע כלשהו יאמר שהצבא מעכב אותו ויקבל כרטיס שחרור מהצבא..}......אך עד שלא חוקקו חוק כזה, היא עבריינית והיא צריכה להענש על כך......

ישן 26-02-2008, 16:30
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "[font=Verdana]ואם היא באמת..."

לא תמיד הצבא מהווה מקפצה לקריירה, בעיקר בתחום המחקר.
לגבי ההצעה, הרי שהצעה לדוקטורט אינה "הצעה" של המכון. היא בד"כ הצעה של חוקר ספציפי, ואני לא אתפלא אם היא הגישה בקשה לקבל מלגת מחקר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:53

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר