
16-03-2008, 16:52
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 04.02.06
הודעות: 2,244
|
|
היי דור,
ראשית אני הייתי מעלה את התמונה השלישית בנפרד - היא לא ממש מרגישה שייכת לסט הזה (אף על פי שאולי צולמה באותו אזור).
ולענייננו -
התמונה הראשונה ממש טובה. אני מופתע מעומק השדה הרדוד כל כך שהצלחת להשיג. אולי הצילום בוצע במהירות, ללא אפשרות להקדיש לו זמן על פני האוכל עצמו, אבל אני הייתי מקפיד לנקות את משטח העץ והקערית הלבנה משאריות התבלין- זה פשוט יותר מקצועי. כמו כן, לפחות "מהזווית שלנו" לא רואים תכולה בקערית השלישית <אולי יש בה קצת, בתחתית. או שאולי היה בה בכלל שמן זית?>, כך שהיא משדרת מבחינתי חוסר שייכות מסוים לשאר הפריים. מה גם שהיא מונחת במרחק מה משתי הקעריות האחרות.
בתמונה השנייה אני רואה/מניח שכבר יצרת בעצמך את נושא הצילום והכנת אותו, שזה טוב. אהבתי מאוד את הגרגירים שפיזרת ואת הרקע (מפת השולחן?) המנוגד בצבעיו לצבע הנושא. התאורה טובה מאוד גם כן. וכמובן הקומפוזיציה המורכבת משלל מרובעים, הנשברים ע"י מרובע האלכסוני להם (כרטיס הביקור של המסעדה).
בנוסף לכל האמור, אני חושב שבשתי התמונות הראשונות כדאי היה להיצמד לגודל פריים "קלאסי" ביחס של 2 על 3 (למרות שהמצלמה שלך מייצרת פריימים של 3 על 4). זה גם יחס יותר נעים לעין לטעמי <מרגיש "נכון">, וזה גם היה יוצר לך קומפוזיציות יותר נעימות. ברשותך, שים לב איך הסרת החלק העליון בכל אחת מהתמונות (ליצירת יחס של 3/2) משדרגת את הפריימים פלאים: תמונה ראשונה, תמונה שנייה.
נמרוד.
_____________________________________
בברכה,
נמרוד גנישר
www.NimrodGenisher.com
"Take only Photographs, leave only Footprints"
נערך לאחרונה ע"י genisher בתאריך 16-03-2008 בשעה 16:57.
|