|
במקור נכתב על ידי שחף דרור
הבחורה שהגבת לה כתבה:
"שבעצם כל השנה מוכרים דברים לא כשרים במסעדות וחנויות, ואף אחד לא פוצה פה"
ואתה הגבת כך:
"מה שאת מגדירה לא כשר זה לאו דווקא לא כשר,זה פשוט לא בהשגחה."
מה שאתה מנסה להגיד הוא שהאוכל הלא כשר שנמכר ברחבי הארץ במשך השנה הוא לא "לא כשר" אלא פשוט לא בהשגחה? הו, התמימות היא דבר נפלא, ידידי.
בתגובה למשפט הבא שלך:
"ועובדה שאדם לוקה על דברים שהוא עובר עליהם,אז תשאלי-"הרי יש לו בחירה חופשית?""
אצטט משפט מתגובתי הקודמת:
"(ודאי שאסור להם, וודאי שהבחירה בכך תגרום להם להיענש, אבל אין זה מעיסקנו)"
מכאן אתה יכול להבין שוודאי לי שעניין העונש לא סותר את הבחירה החופשית. אבל כמו שהדגשתי בתגובתי הקודמת, אני אדגיש שוב גם פה:
לבן אדם יש בחירה חופשית מול הבורא, לא כל שכן מול בני האדם. הבורא נתן לנו בחירה חופשית, ורק יידע אותנו שנישא באחריות לתוצאות בחירותינו. אבל אתה אינך הבורא, וגם לא אפוטרופוס כללי, ולכן אין לך זכות לומר לבנאדם: "אני נותן לך בחירה פרטית מה לעשות, אבל תדע שתצטרך לשאת בתוצאות. אם תתנהג כפי שאסר לך ה' - אני אעניש אותך", וקל וחומר שאינך יכול להגיד: "אני מגביל אותך על מה שתוכל לעשות, וכך לא תוכל לעבור על מצוות ה'".
ה' איפשר לנו לחטוא (בידיעה שנחטוף עונש), ואתה, מר מאור האג הקטן, מחליט לא לאפשר לנו לעשות זאת? על זה אומרים: "מי שָׂמְךָ?!"
לעניין הכפייה שציטטת - מדובר או בילד שכפו אותו, או אולי בימים בהם חוקי התורה היו חוקי השלטון, וכך יכלו לכפות על אדם לעשות משהו (כמו שסקלו את חוטב העצים שחילל את השבת בפרהסיה). כיום זה אינו המצב. אני חושבת שזה כן המצב האידאלי, אבל כל עוד אנחנו לא שם (שלטון הרי לא יכול להיות מנותק מהעם, והעם שלנו הוא כיום לא דתי ברובו) - אי אפשר לכפות. כיום לא מעט אנשים במדינה יגידו שהדתיים הם דווקא הטועים, ושצריך לכפות עליהם, כמו על ילדים קטנים, לאכול חזיר, כדי לגלות עד כמה זה טעים ולכן בוודאי מותר (נכון, מתן?). היית רוצה שזה יקרה?
לגבי אמירתך על אריק שרון - אדם צריך לדעת את מקומו. למקרה ששכחת, אזכיר לך שאינך הקב"ה וגם לא אחד משריו ואנשי סודו. על כן אתה לא יכול לדעת למה קרה דבר כלשהו, וכידוע - חל איסור לחשב את חשבונות הקב"ה, נכון? אז בבקשה, את ענייני הנסתר השאר לאחד שזה שייך אליו.
|