לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "ונדמה לי בכל מה שאומרים ישנו אבק תבונה" (רחל שפירא) חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > סטודנטים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-03-2008, 07:38
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
כתבה המהפכה האקדמית של הפלסטינים אזרחי ישראל

יום ראשון, 30 במרץ 2008, 5:03 מאת: יואב שטרן, הארץ

הלימודים הגבוהים הפכו בעשורים האחרונים לחובה בקרב צעירים ערבים, אך רבים מתקשים למצוא עבודה במקצוע ונשארים מובטלים

עוד בכתבה:אמא שלו סיימה את לימודיה בכיתה ה' ואז החלה לעזור בעבודות הבית. אביו סיים את כיתה ח' ומאז הוא עובד לפרנסת משפחתו. אולם לו יש יותר שנות לימוד משני הוריו גם יחד. ערפאת שלאעטה, בן 29 מסכנין, יכול להיות סמל למהפכה האקדמית שחלה בקרב הערבים אזרחי ישראל: למרות שהוריו לא זכו לחינוך תיכוני, הוא עצמו בעל תואר ראשון בסטטיסטיקה ותואר שני בלימודי איכות (בחוג לסטטיסטיקה), שניהם מאוניברסיטת חיפה.



הנתונים הרשמיים מגבים היטב את התחושה בציבור הערבי, שהלימודים האקדמיים הפכו מדבר שנמצא מעבר להישג ידם של הצעירים - לחובה. בעשורים האחרונים, זינקה רמת ההשכלה בציבור הערבי באופן דרמטי. בשנות ה-60, רק לחצי מהבוגרים הערבים היתה יותר משנת לימוד אחת. ב-2005, לחצי מהם כבר היו יותר מ-11 שנות לימוד. לשם השוואה, בציבור היהודי חלה באותה תקופה עלייה מתונה יותר (אם כי מרשימה גם היא): בשנות ה-60 לחצי מהבוגרים היהודים היו יותר משמונה שנות לימוד, וב-2005 הנתון עמד על יותר מ-12.



המהפכה האקדמית, יחד עם תהליכים נוספים שעברו על החברה הערבית בישראל - ושייסקרו בסדרת כתבות ב"הארץ" - הפכו אותה למגוונת בהרבה מכפי שהיא משתקפת לעתים בעיני הציבור היהודי. מחד גיסא, החברה הערבית פונה לחידוד קווי השבר ולהתבדלות פוליטית וחברתית, אך מאידך גיסא, האינדיבידואל הערבי אינו יכול לחמוק עוד מהשפעות החברה הישראלית הכללית והעולם המערבי והוא משנה את אורחות חייו, מה שמוביל לתהליכי שינוי משמעותיים בחברה.



קו שבר כזה ניתן למצוא בפער שבין הזינוק המרשים ברמת ההשכלה, לבין השיעור הנמוך של העסקת אקדמאים ערבים. רבים מהם, כמו שלעאטה, מתקשים למצוא עבודה במקצועם, ושיעור האקדמאים המובטלים גבוה משמעותית משיעורם בציבור היהודי. בנוסף, רמת ההשכלה בציבור הערבי עדיין מפגרת ב-20 שנה אחרי זו היהודית, והיא מקבילה להשכלה הממוצעת בקרב היהודים בשנות ה-80.



הפערים המשמעותיים בהשכלה בין הערבים ליהודים נפערו ב-1948. רוב האקדמאים הערבים עזבו את הארץ כפליטים, ורוב התושבים הערבים שנותרו היו כפריים שעסקו בחקלאות. 60 שנה אחר כך, נראה ש"המהפכה האקדמית" חילחלה לשכבות רחבות באוכלוסייה. הצעירים הערבים גדלים בסביבה המדגישה את חשיבותה של ההשכלה. העדות לכך: בבתים רבים נתלות תעודות הגמר והדיפלומות לראווה ולגאווה במקום בולט בסלון.

לידיעה המלאה
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר