|

01-04-2008, 11:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
|
בניזרי הורשע בקבלת שוחד מהקבלן משה סלע, הרב אלבז הורשע בתיווך לשוחד
בית משפט המחוזי בירושלים הרשיע היום (שלישי) את השר לשעבר והח"כ, שלמה בניזרי (ש"ס), בעבירות של שוחד, הפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע. בנוסף הורשע פטרונו של בניזרי, הרב ראובן אלבז, בתיווך שוחד וקשירת קשר לביצוע פשע.
בית המשפט קבע כי בניזרי קיבל שוחד ממקורבו, הקבלן משה סלע, בשווי של מאות אלפי שקלים. בין היתר מדובר על רכישת ריהוט ומיזוג אוויר, תשלום לגמ"ח, שיפוצים, סיוע לישיבה בסך של 200 אלף שקל ו-30 אלף דולר. בניזרי הורשע גם בעבירות של שיבוש מהלכי משפט. עם זאת, בית המשפט החליט לזכות את בניזרי מסעיפי אישום הנוגעים לתשלום שהעביר לו סלע לכאורה לתשלום משכנתא או כתמיכה קבועה אחרת. כן זוכה מקבלת 200 אלף דולר באופן חודשי. הרשעתו של הרב אלבז בעבירה של תיווך של שוחד מתייחסת בכל הקשור שתי המחאות בסכום של 200 אלף שקל ועשרות אלפי דולר שהתקבלו מסלע באוקטובר 2001.
עורך דינו של בניזרי, משה אוסדיטשר, אמר כי הוא מאוכזב מפסק הדין כי בכוונת בניזרי להילחם על חפותו ולערער על פסק הדין. לדבריו, פסק הדין מבוסס על 12 אלף עמודי פרוטוקול, שהם עדותו של סלע, ששימש גם כעד מדינה, ו"שיקר לאורך כל הדרך".
לאחר הגשת כתב האישום נגדו לפני שנתיים, הצהירו בש"ס כי אם יורשע, יתפטר מהכנסת מבלי להמתין לפסק הדין הסופי בעניינו. היום סירב בניזרי להתייחס להצהרה זו וביקש לשדר עסקים כרגיל. "אני לא מוטרד", אמר ל"הארץ" לפני מתן פסק הדין, "אני תמיד אופטימי. אפילו ברע אני רואה את הטוב".
סלע חתם על הסכם עד מדינה
בניזרי הואשם עם הרב אלבז, כי בין השנים 1996-2001, שבמהלכן כיהן כסגן שר הבריאות, כשר הבריאות וכשר העבודה והרווחה, קיבל שוחד כספי וטובות הנאה בשווי מאות אלפי דולרים מסלע. סלע היה אז בעלים של חברות כוח אדם שהביאו עובדים זרים מחו"ל, ובתמורה לכספיו, השפיע בניזרי על החלטות שירות התעסוקה בדבר הקצאת מכסות עובדים זרים לקבלנים, וכן העביר לו מידע פנימי חסוי ובעל ערך עבורו.
על פי האישום, אחוז מסוים מרווחיו של סלע הועבר לידי אלבז ולרשת הישיבות שניהל, "אור החיים". המדינה טענה כי בניזרי ידע שהעברת סכומי הכסף תחזק את מעמדו אצל אלבז ובתנועת ש"ס כמי שרתם את יכולתו הכלכלית של סלע לטובת התנועה והישיבה.
ביוני 2001 העביר סלע לאלבז מיליון שקלים בהמחאות. מתוכם אלבז הפקיד בחשבון הישיבה רק 200,000 שקל, בשל החשש כי התשלומים יעוררו חשד. אחרי שביטל את ההמחאות מסר סלע לאלבז 190 אלף דולר במזומן. אחרי שבניזרי ואלבז הבטיחו שיסייעו לו לזכות במכרז לניוד עובדים זרים בענף החקלאות, העביר סלע לאלבז עוד 400 אלף דולר ו-180 אלף שקלים.
"זה התחיל מ-3,000-4,000 שקל בחודש", העיד סלע בדצמבר 2006 על יחסיו עם בניזרי, "אחרי זה 7,000 שקל, 10,000 שקל ואחרי זה 20 אלף דולר ו-100 אלף דולר. קניתי לו מוצרי חשמל, טיולים, נסיעות לחו"ל ועוד ועוד", הוא הוסיף. "ככל שהוא עלה בתפקיד כך ההוצאות שלו היו יותר גבוהות והמימון שלי יותר גבוה. יותר נסיעות, יותר חליפות (...) הוא עזר לי ואני עזרתי לו".
בניזרי הואשם גם כי בתפקידיו השונים מינה מקורבים של סלע לתפקידי אמון בלשכתו. בין העובדים היתה גם רעייתו של סלע, עדנה, שמונתה לראשות לשכתו כשר בריאות. עוד הואשם כי לאחר שהתפרסמו החשדות נגדו הוא וסלע חתמו על מסמך שנועד להציג מצג שווא לפיו החזיר את כל טובות ההנאה שקיבל. השניים הואשמו כי תיאמו עדויות עם המעורבים במעשיהם, במטרה שלא יפלילו את בניזרי. סלע העיד בבית המשפט על שיחה שהיתה לו עם קבלן ששיפץ את דירתו: "אמרתי לו, אם ישאלו אותך מי שילם, תגיד שלמה".
|
|