לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-04-2008, 02:16
  gwert gwert אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.07.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי whoracle שמתחילה ב "אני לא מציע לך לגשת לעתודה...."

זה גם מה שאני הייתי, שבדרך כלל עתודה זה אחד המסלולים הכי גרועים ולא משתלמים שיש.
אבל! אם אתה סגור על מה שאתה רוצה ואתה ממש אוהב את תחום המחשבים, וההתלבטויות שלך הן בין קורס בסמ"ח לעתודה, עתודה עדיפה. בבסמח אתה בכל מקרה תחתום על קבע של 2.5-3 שנים. אז מה זה עוד חצי שנה בשביל להוציא גם תואר שבכל מקרה תוציא אחרי הצבא. היתרון המרכזי הוא שבעתודה של מדמ"ח והנדסת תוכנה הסיכויים שלך אשכרה לקבל שיבוץ במקצוע מאוד גבוהים בניגוד למקצועות אחרים (*שיעול* הנדסת אלקטרוניקה *שיעול*). מה שאומר, שאם בתור סטודנט אחרי הצבא היית מחפש עבודה בתחום הפיתוח (לא יודע במה אתה מתעניין, אולי דווקא רשתות ואבטחת מידע..) היה לך דווקא יותר קשה כי אין לך נסיון. למקומות הטובים ולכל מיני משרות סטודנט במקומות איכותיים לוקחים אנשים עם ממוצע מאוד גבוה (85 כדי שבכלל יסתכלו עליך ובחלק אף יותר מזה). בצבא בתחום המחשבים אפשר לקבל שיבוצים יחסית טובים שמתאימים למקצוע וכך לצבור נסיון רלוונטי (שזה נדיר לעתודה) וגם תוכל לפתח את כישוריך וללמוד דברים חדשים, בנוסף לצבירת נסיון שיעזור לך ויתן לך פוש רציני לקריירה האזרחית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-04-2008, 18:47
  kobine kobine אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.07.06
שלח הודעה דרך ICQ אל kobine
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Anonimus123 שמתחילה ב "בעיה בהחלטה בקשר לצבא."

אני כרגע סיימתי יג' ואני יכול לסכם לך את כל הנושא ולהתייחס למה שאמרו פה.
קודם כל יג' זה עתודה טכנולוגית זה שונה מאקדמאית אתה לא צריך פסיכומטרי בשביל זה. יש מכללות שבאים אליהן מכל האיזור ככה שמבחינת מספר תלמידים אתה לא צריך לדאוג.
הצבא לא מממן לך את הלימודים ביג' ואתה חותם על 9 חודשים קבע ליג' ושנה וחצי אם אתה ממשיך גם ליד'. יג' פותח לך אפשרות למיונים לממר"ם אם אתה מתקבל הקורס שלך הוא 3 חודשים במקום חצי שנה שבזמן הקורס הפז"ם לא דופק (קד"צ) ובנוסף אתה חותם שנתיים קבע (שנתיים סה"כ לא בנוסף ל9 חודשים של היג'). אם אתה ממשיך גם ליד' אז נפתחת לך גם האפשרות של פרויקטנטים בחיל האוויר במודיעין ובתקשוב . את המיונים לפרויקטנטים אתה עושה כבר ביג' ככה שאתה יודע אם התקבלת לפני שאתה צריך להחליט אם להמשיך יד' או לא . בקשר לזה שאמרת שיג' זה סיכון זה לא בדיוק נכון. אם אתה לא מתקבל לממר"ם ולא לפרויקטנטים או שאתה מתקבל לפרויקטנטים אבל לא רוצה להמשיך יד' אתה עדיין תהיה בצבא במשהו שקשור למחשבים (לא בהכרח תכנות).
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול פה
ישן 09-04-2008, 19:29
  mikabuka mikabuka אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Anonimus123 שמתחילה ב "בעיה בהחלטה בקשר לצבא."

שנה שעברה(2006-2007) דפקו את כל המחזור של יג' שניסו להתמיין לממר"מ...קיצצו כמות אנשים מ60 מכל הארץ ל30...בסופו של דבר מכיתה של 30 תלמידים התקבלו רק 3.הכי מצחיק זה היה אחרי שבתיכון הכניסו לנו לראש שדרך מכללה מגיע כמעט על אחד....לא רק במכללה שלנו..שנה הזאת החזירו את ההקצאה..ממחזור שנה הזאת במכללה שלנו התקבלו 6-10 אנשים...לך תידע מה יעשו בעתיד..
אבל אפילו אם לא תגיע,זה לא נורא...יש הרבה יחידות מיחשוב בצה"ל שאפשר להגיע אליהם גם בלי בסמ"ח.גם דרך אותו מסלול פרויקטנטים שהוזכר פה..
תנסה יג..אם תשקיע - אין סיבה שלא תתמיין...רק אם מקום שלך לא יתפוס מישהו שהעתיק בבחינת מיון
בהצלחה.

נערך לאחרונה ע"י mikabuka בתאריך 09-04-2008 בשעה 19:32.
ישן 09-04-2008, 22:21
צלמית המשתמש של Dutchy
  Dutchy Dutchy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.04

אני גם עשיתי י"ג במטרה להיכנס לקורס תכנות..
בנוגע למספיק אנשים.. אל תדאג... אתה נרשם למכללה שבדרך כלל היא אזורית, אז אין לך מה לדאוג בנוגע לזה שהם ימצאו מספיק אנשים.
בסך הכל החצי שנה הזאת ממש לא נוראה, וכמות לא קטנה מהחומר של קורס תכנות גם מועבר בי"ג (זאת הסיבה שי"גמלים שמתקבלים לבסמ"ח עוברים קורס מקוצר של 3 חודשים). אני יכול להגיד לך שרוב הכיתה שלי ואני עברנו אותה בלי להתאמץ יותר מידי, עם ציונים די טובים.
תחשוב עם עצמך , אם אתה חושב שאתה מסוגל לזה ואתה באמת רוצה את זה. אתה אוהב תיכנות? למרות שיצא לך לעסוק עם זה בקטנה, אתה אמור פחות או יותר לדעת אם אתה מתחבר לזה ואם אתה באמת רוצה לעסוק בזה בצבא, ותנסה להוציא שיקולים כלכליים כי אני מבטיח לך שאם תרצה לעסוק בתכנות רק בגלל כסף, זה לא יגיע רחוק..

תשקול גם לנסות את הקטע של הפסיכומטרי. אין לך הרבה מה להפסיד.. בתחום התוכנה אני חושב שממש כדאי שתנסה את העתודה האקדמאית.. בשונה משאר התחומים..
I'm praying
Dear lord above

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:00

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר