לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-04-2008, 15:46
  KFIRAD KFIRAD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.07
זקוק לעזרה בקשר לקירור northbridge

שלום,

יש לי מחשב ישן שהתחיל להיכבות בכל כמה דקות.
התקנתי תוכנת speed fan חינמית, והיא זיהתה שטמפרטורת northbridge גבוהה (85 מעלות). פתחתי את המארז וזרקתי אוויר קר על ידי פן, לכיוון לוח האם.
יש לי לוח אם של ASUS:
http://www.zap.co.il/alertmodel.asp?model_id=24319
על ידי תוכנת everest זיהיתי כי מדובר ב- SiS 655FX northbridge chipset

ולהלן השאלות:
א. האם קירור ה-northbridge אלו אותן צלעות קירור קטנות בצורת מעויין, שמצויות ליד מיקום המעבד (תמונת לוח האם מצויה בלינק למעלה)?
ב. אם אני רוצה להחליף זאת לבד:
- איך עושים זאת, ואם יש מדריך מסודר זה בכלל מעולה (ותמונות בטוח עדיפות)
- האם עלי לקנות רכיב ספציפי, או פשוט לבקש צלעות קירור ל-NB עבור לוח האם
המדובר?
- האם לאחר התקנת חומרה חדשה יש לבצע עידכון תוכנתי מסוים.

ג. למה בכלל שתהיה בעיה בקירור של ה-NB, הרי לא מדובר במאורר חשמלי או משהו. בסך הכל צלעות קירור ממתכת. מכאן אני שואל, האם זה שהחליף את הצלעות זה בכלל יעזור? אולי הבעיה היא ה-NB עצמו??

תודה מראש.
אופס... הטמפרטורות עלו....חוזר לעשות פן.... :-)

נערך לאחרונה ע"י KFIRAD בתאריך 05-04-2008 בשעה 15:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-04-2008, 17:22
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 09.10.04
...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי KFIRAD שמתחילה ב "זקוק לעזרה בקשר לקירור northbridge"

א. כן, אלו צלעות הקירור של הגשר הצפוני, האם וידאת שהוא נקי מאבק? אולי הוא מתחמם מאוד עקב הצטברות אבק רב עליו? האם אתה בטוח שהטמפ' שהופיעה ב speedfan היא של הגשר הצפוני? בדר"כ אין סנסור ספציפי עבורו, ייתכן שהתוכנה זיהתה לא נכון את מקור הדיווח. ניסית לגעת בצלעות הקירור באמצעות גב היד כדי לראות האם הן חמות? בטמפ' של 85 מעלות לא תוכל לגעת בהם כלל.
ב. אם הבעיה היא אכן בגשר הצפוני, ההחלפה שלו היא ע"י קניית קירור מתאים חלופי, הוצאת 2 הברגים שמחברים אותו ללוח האם (הנקודות השחורות בדיוק מעליו ומתחתיו), מריחת משחה תרמית (במקרה שהקירור שקנית מגיע ללא משחה עליו), חיבור הקירור החדש וחיזוקו ללוח האם באמצעות 2 הברגים שהוצאת קודם.
מדריך בתמונות תמצא בחיפוש מהיר בגוגל:
http://www.velocityreviews.com/foru...e-heatsink.html

אתה צריך לקנות קירור מתאים לגשר הצפוני, כמו זה לדוגמא:
http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=8912

לאחר התקנת צלעות קירור אין צורך בעדכונים למחשב, זה שקול להוספת מאורר למארז, המערכות הלוגיות של המחשב לא מושפעות, רק הטמפ' בה הן עובדות מושפעת.

ג. בדיוק בגלל זה אני חושד שהבעיה שלך היא לא בקירור הגשר הצפוני אלא ברכיב אחר במחשב שמתמם מאוד.

ישן 05-04-2008, 19:16
  KFIRAD KFIRAD אינו מחובר  

תודה הראל, פרקתי את המאוורר של המעבד, וגיליתי פרט נוסף.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי rlsf שמתחילה ב "לפני שאתה ממהר להחליף, המעבד..."

אני לא יודע אם זה קשור אבל אני אציין זאת.
ארבעת רגלי המאוורר נתפסות בארבע תופסנים כאלה שמצויים בתושבת הצמודה ללוח האם. אחד מהתופסנים האלה היה שבור, מה שאומר שברגע הרכבת המאוורר- הוא לא היה תפוס בחוזקה אל כיוון המעבד (ואז אולי לא היה מקרר בצורה אופטימלית). בכל אופן, עשיתי מה שיעצת לי :
פרקתי את המאוורר ואכן היה אבק (אומנם לא הרבה), ניקיתי שאבתי, עשיתי לו פן (לא שמתי לו ג'ל :-) ),ואכן יש שיפור ניכר.
אני כרגע לא זורק פן לכיוון המעבד ואני מקבל בתוכנת אוורסט שהטמפרטורה של המעבד היא 75 (לעומת 89-91) כמו קודם.

והשאלות:
א. אני מניח שהבעיה עדיין קיימת למרות שהופחתה. מה זה יכול להיות?
ב. באיזו טמפרטורה מעבד אמור לעבוד בממוצע (אני לא עושה overclocking ושום פעולה מעל הממוצע- פשוט לגלוש באינטרנט)?
ג. בזמן עבודה, לחצתי על הרגל של המאוורר (זו שהתופסן שלה שבור), בכדי לגרום למשטח הקירור להיצמד כמו שצריך למעבד, אך לא היה שיפור כלשהו.
ישן 05-04-2008, 22:51
  rom10 rom10 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.07.03
שלום,
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי KFIRAD שמתחילה ב "תודה הראל, פרקתי את המאוורר של המעבד, וגיליתי פרט נוסף."

קודם כל הייתי מציע לך קודם כל לבדוק את הטמפרטורה עם הגרסה האחרונה של EVEREST ולא עם גרסת הHome שכבר מזמן לא מעודכנת.

אם הטמפרטורה שמוצגת לך בגרסה העדכנית עדיין גבוהה תנסה קודם לסדר כבלים במארז ולנקות אבק - בעיקר מהמאוררים ומצלעות הקירור השונות וכך לשפר את זרימת האויר ולשפר את קירור הרכיבים.

אם עדיין המצב לא משתפר רצוי להחליף את הקירור של המעבד דיי בדחיפות. הטמפרטורה שהמעבד עובד בה, גם לאחר הניקוי שביצעת, גבוהה בהרבה מהרצוי, מורידה את הביצועים ומסכנת אותו. יש לקנות קירור חדש וגם משחה טרמית, להוציא את הקירור הישן, לנקות היטב את משטח המעבד עם אלכוהול, למרוח משחה חדשה ורק אז להרכיב את הקירור החדש. הטמפרטורה שאמורה להתקבל היא בסביבות ה 40 עד 47 מעלות לכל היותר!

הקירור החדש לא חייב להיות יקר, ממש לא. פנה לפורום אוברקלוקינג קירור ומודינג ע"מ לקבל הצעות בהתאם לתקציב שלך. גוף קירור ממוצע עולה היום בין 50 ל 100 ש"ח ומשחה נורמלית עולה כמה עשרות שקלים בודדים. בהצלחה!

ישן 06-04-2008, 15:22
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי KFIRAD שמתחילה ב "תודה הראל, פרקתי את המאוורר של המעבד, וגיליתי פרט נוסף."

א. זה אומר שהקירור לא עובד באופן יעיל, למה? זה מה שאנחנו מנסים לבדוק יחד איתך.
ב. זה תלוי במעבד שלך, לכל מעבד טמפ' עבודה אחרת, כדי לענות לך על זה יש צורך בדגם מדויק של המעבד, אותו תוכל לראות בלשונית summary בתוכנת EVEREST או באמצעות תוכנת CPU-Z (ניתן להוריד מאשכול ה FAQ של הפורום).
ג. עכשיו זה לא יעזור, המטרה של ההברגה הזאת היא להצמיד את גוף הקירור אל המעבד באמצעות המשחה התרמית שמורחים ביניהם במהלך ההרכבה, אם צד אחד פתוח יתכן מאוד שחלק מהמעבד לא מכוסה ע"י גוף הקירור ולכן לא מקורר כראוי.
אתה מתכוון למסגרת הפלסטיק שיש על הלוח באיזור שקע המעבד? אם כן - יכול להיות שבחנות מחשבים יוכלו לתקן לך את זה.
לדעתי הפיתרון הנכון הוא להחליף את מסגרת הפלסטיק ולחבר את קירור המאוורר בצורה נכונה, אולי כדאי לגשת למעבדה כדי לתקן את זה.

ישן 06-04-2008, 16:16
  rlsf rlsf אינו מחובר  
מנהל

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי KFIRAD שמתחילה ב "אוקיי,"

שים לב שאין טעם לקנות משחה תרמית כל עוד לא תיקנת את המסגרת, כיוון שבמצב כזה היא לא תיצמד לקירור מצד אחד ולמעבד מצד שני, מה שיותיר אוויר בחיבור בין המעבד לגוף הקירור כמו במצב שאתה נמצא בו כיום.
א. משחה תרמית היא עסק די זול, קונים ב 30 ש"ח משחה טובה בחנות מחשבים, כמו זו לדוגמא: http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=11236

ב. אפשרי, אבל סביר להניח שחוסר החיבור הוא הגורם הבעייתי יותר, כיוון שהאוויר שנכנס בין המשחה למעבד מונע מהמעבד להעביר את החום שלו ביעילות לגוף הקירור שמעליו, ולכן גורם לו להתחממות רבה.

נ.ב. לאינטל יש כמה וכמה מעבדים עם הנתונים שציינת, תביא דגם מדוייק מאחת התוכנות שציינתי קודם.

ישן 08-04-2008, 10:54
  KFIRAD KFIRAD אינו מחובר  

המשך הסיפור..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי KFIRAD שמתחילה ב "זקוק לעזרה בקשר לקירור northbridge"

קניתי משחה טרמית של זלמן (היא מגיעה בבקבוקון קטן עם מברשת).
ניקיתי טוב עם אלכוהול את גב גוף הקירור ואת גב המעבד, ואכן הם יצאו נקי כאילו מהמפעל.
מרחתי שכבה אחת על גב המעבד (לא מרחתי כמות של גרגר אפונה כמו שקראתי בכמה מקומות), זאת לאחר שקראתי שפשוט צריך למרוח שכבה אחידה וזהו.
כנ"ל, מרחתי גם על גוף הקירור.

החדשות הטובות הן שהטמפרטורות ירדן ל-48 מעלות לערך והמחשב עבד במשך שעתיים שלוש.
יש לציין שהמחשב היה שכוב על הרצפה, כך שאני מניח שהיה לחץ נוסף מכיוון גוף הקירור לכיוון המעבד.

לאחר שהכל עבד, החזרתי את המחשב למצב עמידה ולאחר שלושים דקות הוא נכבה.
לדעתי הבעיה נובעת משתי אפשרויות:
א. האופן בו מרחתי את המשחה, ועל אחת כמה וכמה האיכות שלה.
ב. במצב עמידה נוצרת סוג של הפרדה מסוימת בין גוף הקירור לבין המעבד.

1. האם כדאי ללכת על ARCTIC SILVER 5?
2. חיפשתי הסברים לגבי אופן מריחת המשחה וכל הסבר אומר משהו אחר. יש למישהו הסבר בדוק שידוע שאם ממלאים אחר ההוראות זה עובד טוב???
3. מה ניתן לעשות לגבי ההפרדה אם זו קיימת?

תודה מראש
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:48

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר