05-04-2008, 08:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
אין לי מתכונים, אולם אפשר להכין בשייקר תה קר מעולה (עם או בלי אלכוהול).
אחת הבעיות של תה היא שהוא מתחמצן מאוד מהר ולכן חייבים לשתות אותו שככל שיותר טרי.
אחת הדרכים הטובות ביותר, לדעתי, להכין תה קר היא להכין תה מרוכז יחסית, למזוג אותו לשייקר עם כמות נדיבה של קרח, לשקשק עד שמרגישים שהתה הרותח הואיל בטובו להתקרר ולסנן לכוס.
מקבלים משקה קריר, מרענן, לא דליל מדי (כי הכנו את התה מרוכז), בעל ראש קצף נחמד והכי חשוב, בלי טעם לוואי של תה שהושאר בכד עם קרח יותר מדי זמן כדי שהוא יתקרר.
כמובן שאפשר לשלב בו גם אלכוהול.
וכמובן שאפשר להתפרע עם קוקטלי ווסאבי שנלקחו מאתר בקבוק:
ווסאבי מוחיטו (קוקטייל שעשיתי לארנולד)
אותו מוחיטו, פשוט עם טוויסט של ווסאבי.
קוביות לימונים
10 עלי נענע
4 פרוסות ג'ינג'ר כבוש
1 (40 מ"ל) מי סוכר
½ 1 רום
ווסאבי
קרח כתוש
סודה
הכנה: בהיי בול – מועכים את הלימונים, הנענע, הג'ינג'ר והווסאבי, מוסיפים את הרום, נותנים עוד כמה מעיכות, מוסיפים מי סוכר, קרח כתוש עד הסוף, וסוגרים בסודה. לערבב קצת עם סטירר לפני ההגשה והשתייה.
ג'פאניס מרטיני
על אותו עיקרון של קוקטיילי המרטיני, המורכבים מ-2 מנות ג'ין (בימנו יותר רווח וודקה, רצוי וודקה מעולה) ו-1/4 מנה של וורמוט לבן יבש (מרטיני/צינזאנו אקסטרה דריי), שנהוג לשחק איתם, דירטי, אם זה עם הנוזל של הזיתים, גיבסון אם זה עם בצלצל פנינה. כאן הוא תופס טוויסט יפני.
2 מנות וודקה/ג'ין
¼ מנה וורמוט לבן יבש
ווסאבי
הכנה: לערבב (לא להיות כמו ג'יימס בונד ולנער.. רצוי עירבוב בשייקר עם כפית ערבוב (להבדיל מניעור) את הוודקה/ג'ין ווסאבי והוורמוט עם קרח. לסנן לכוס מרטיני, במקום הזית המסורתי לשים ג'ינג'ר (חי או כבוש)
פיוז'ן
1 קלבדוס
½ קוונטרו
½ ליים
דש מי סוכר
דש מונין ג'ינג'ר
1/8 כפית ווסאבי
סגירה במי טוניק
הכנה: לערבב בשייקר את כל הרכיבים (חוץ מהטוניק), למזוג לאולד פאשן עם קרח (רצוי כתוש), לסגור במי טוניק. קישוט: ג'ינג'ר, רצוי מעורבב בכוס. למי שאוהב קוקטיילים יותר עדינים, אפשר להעביר את כל התערובת להיי בול, ואז יש יותר נוכחות של המי טוניק המעדנים.
הקוקטייל של בר שירה מהטפאו , שזכה כבר בכמה תחרויות קוקטיילים.
הקוקטייל הזה מועמד בתחרות פילנלנדיה הקרובה.. הצצה ראשונית...
קוויצ'יאווה
½ 1 פינלנדיה ליים
דש צינזנו לימטו
דש דה קייפר סאוור אפל
דש ליים
30 מ"ל מיץ תפוחים ירוקים סחוטים
דש מונין קווי
½ מיץ קיווי סחוט
½ כפית של יוזו (חומץ הדרים יפני)
קיווי טרי כתוש
הכנה: מנערים את כל הרכיבים בשייקר, מסננים לכוס מרגריטה שהוכנה מראש -
את שולי כוס המרגריטה טובלים (בדיוק כמו כתר המלח המסורתי) בווסאבי קראנץ' (אפונה מתובלת בווסאבי, כתושה)
הקוקטייל של שרון כהן, השף והבעלים של השילה
50 מ"ל בלוודיר
50 מ"ל סלק צלוי טחון
1/3 כפית ווסאבי
דש לימון
דש סוכר
הכנה: ניעור בשייקר, סינון לכוס מרטיני. קישוט - פלח סלק חי
אז קמפאי!! (לחיים ביפנית)
http://www.bakbuk.co.il/htmlpage/internal.asp?cat=3&nam=2045&tat=12&nama=202
|