לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-04-2008, 10:27
  פילטר פילטר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.07
שמיניסטית מבליך לא שמעה על עקידת יצחק

מתוך בלוג באתר "רשימות":

http://www.notes.co.il/esty/42766.asp

"...דכאון עמוק בו אני שרויה מאז התחלתי ללמד את בת אחי שבשמינית לקראת הבגרויות שלה. כל פגישה שלנו מביאה אותי לשיאים חדשים של יאוש כשמתבררת לי עצמת הבערות שלה, ודי אם אזכיר שנערה בשמינית אינה יודעת מה זו עקדת יצחק. אין לה מושג מי היה בנו של אברהם, מי זו הגר ומי ישמעאל וכו'
ואני לא מדברת על חוסר יכולת לניתוח והבנה של שירה ופרוזה וחוסר ידע מוחלט בכללים של כתיבת תשובה הכי פשוטה, שלא לדבר על מאמר....

את הסיפורים המחרידים שהיא מספרת לי על המורים ועל התנהלות השעורים (ואנחנו מדברים על תיכון בליך, לא על איזה מקום שכוח אל, כן?) אני לא רוצה להביא לכאן כי אין טעם להשחיר את הבוקר לחלוטין, אבל זה מה שמסביר לי למה בשעורים שלי לפני סטודנטים כל משפט שני מחייב אותי בפתיחת סוגריים ענקיים בהם אני מעבירה שעורים מזורזים בגאוגרפיה, היסטוריה, אזרחות, ספרות, קולנוע ושאר נושאים בנפשו של בן תרבות.
כי אם זה לא ברור, אנחנו מדברים בשתי שפות שונות. אני והסטודנטים. שהם עצמם חסרי מושג מינימלי בעובדות הכי סטנדרטיות הדרושות לשיחה. אין להם מושג מי היה צ'רצ'יל, על מה פרצה מלחמת האזרחים בספרד ומה היתה בכלל, מהן 3 הרשויות בדמוקרטיה, מה זו דמוקרטיה ועוד נושאים אחרים שבעיני כולנו הם המינימום האולימפי לידע כללי לצורך החיים..."

---ומתוך התגובות:---
"נזכרתי בשיחה עם שני נערים בני כ - 14, תלמידים (מצטיינים) באחד התיכונים הנחשבים בתל אביב, וילדים נבונים באופן כללי, שיש להם אפילו חוש הומור נהדר -
הנה רשימה קצרה של מילים בעברית שהללו פערו מולן עיניים תמהות:
כמיהה
ערגה
משעול
מתאווה
שוקת
אבוס
נדן
"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-04-2008, 15:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אכן יש מיפגנים של בורות, אבל בלי לפגוע, אולי ייתכן שהאחיינית הנ"ל בורה מהממוצע?...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פילטר שמתחילה ב "שמיניסטית מבליך לא שמעה על עקידת יצחק"

באשר לדבריה על בני ה14 המבריקים והשנונים שלא הכירו מלים ממש-לא-מסובכות, הרי שסימן השאלה
הופך לסימן קריאה: מדובר בבורים ועמי ארצות, שנבונותם כנראה שלא גרמה להם לטרוח ולקרוא ספר...

באשר לסוגיית ניתוח שירה ופרוזה - מכיוון שאני מאז ומעולם החזקתי בדיעה שאין כזה דבר "ניתוח
שירה ופרוזה", אלא סתם מריחת מלל שרירותי לחלוטין לגבי פואמה או יצירה ספרותית, שכל-כולו תלוי
בעמדת המורה שלו מגישים את ה"ניתוח", הרי שאני מסכים עם הילדה בכך שאין כזה דבר "לדעת
לנתח שיר". כל מה שצריך זה להקשיב למורה שיעור-שניים, לגלות מהם האמצעים האמנותיים ש"עושים
לה את זה" (בביה"ס שלי זה היה "תקבולת כיאסטית" ו"אוקסימורון"...), ולהקפיד לטעון שהם קיימים בכל
שיר. מומלץ גם להוסיף רמיזות אישיות מרגשות לגבי עברו/ה של הסופר/ת משורר/ת (מטען מיני מודחק,
געגועים לאבאמא, סיפורי הגירה מסעירים וכיו"ב), ומובטח לכם שגם אם לא קראתם כלל את השיר, לא
תיכשלו לחלוטין בשאלה לגביו...
ישן 09-04-2008, 20:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
זוהי תשובה שקשה לקחת ברצינות, מכיון שאינה רלוונטית באופן מוחלט...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ducklock שמתחילה ב "הסיכויים הם כמו שבדיון על..."

רוב הימנים שאני מכיר מ-א-ו-ד לא מתלהבים מקצב, וממש לא חושבים ש"השמאל תפר לו תיק" (בין
השאר, בגלל שאין שום תועלת לשמאל בהדחת קצב או באי-הדחתו - הנשיא קצב היה חסר משמעות
לחלוטין, כמו שמתחייב מהגדרת התפקיד המיותר של נשיא המדינה...).
אגב, אני מציע לך לא לכתוב על "תלמידי ישיבות" באופן כ"כ כוללני - ישיבות תיכוניות ברובן מלמדות
מתמטיקה ברמה גבוהה ל-פ-ח-ו-ת כמו זו שקיימת בחינוך הממלכתי - אבל על הנטייה לבלבל בין ד"לים
לבין חרדים, נדון באשכול הולם יותר...
בדיון על מערכת החינוך (שנפתח בכלל בפוסט שנכתב על תלמידה בבליך, לא בדיוק ספינת הדגל של
החינוך החרדי...), יש מקום לדון בכל נושא, אבל מה לעשות שלא חובה להפוך כל דיון בעולם לעוד
אבן-קילומטר בקמפיין השינאה נגד חובשי הכיפות...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:33

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר