07-04-2008, 10:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.07
|
|
|
שמיניסטית מבליך לא שמעה על עקידת יצחק
מתוך בלוג באתר "רשימות":
http://www.notes.co.il/esty/42766.asp
"...דכאון עמוק בו אני שרויה מאז התחלתי ללמד את בת אחי שבשמינית לקראת הבגרויות שלה. כל פגישה שלנו מביאה אותי לשיאים חדשים של יאוש כשמתבררת לי עצמת הבערות שלה, ודי אם אזכיר שנערה בשמינית אינה יודעת מה זו עקדת יצחק. אין לה מושג מי היה בנו של אברהם, מי זו הגר ומי ישמעאל וכו'
ואני לא מדברת על חוסר יכולת לניתוח והבנה של שירה ופרוזה וחוסר ידע מוחלט בכללים של כתיבת תשובה הכי פשוטה, שלא לדבר על מאמר....
את הסיפורים המחרידים שהיא מספרת לי על המורים ועל התנהלות השעורים (ואנחנו מדברים על תיכון בליך, לא על איזה מקום שכוח אל, כן?) אני לא רוצה להביא לכאן כי אין טעם להשחיר את הבוקר לחלוטין, אבל זה מה שמסביר לי למה בשעורים שלי לפני סטודנטים כל משפט שני מחייב אותי בפתיחת סוגריים ענקיים בהם אני מעבירה שעורים מזורזים בגאוגרפיה, היסטוריה, אזרחות, ספרות, קולנוע ושאר נושאים בנפשו של בן תרבות.
כי אם זה לא ברור, אנחנו מדברים בשתי שפות שונות. אני והסטודנטים. שהם עצמם חסרי מושג מינימלי בעובדות הכי סטנדרטיות הדרושות לשיחה. אין להם מושג מי היה צ'רצ'יל, על מה פרצה מלחמת האזרחים בספרד ומה היתה בכלל, מהן 3 הרשויות בדמוקרטיה, מה זו דמוקרטיה ועוד נושאים אחרים שבעיני כולנו הם המינימום האולימפי לידע כללי לצורך החיים..."
---ומתוך התגובות:---
"נזכרתי בשיחה עם שני נערים בני כ - 14, תלמידים (מצטיינים) באחד התיכונים הנחשבים בתל אביב, וילדים נבונים באופן כללי, שיש להם אפילו חוש הומור נהדר -
הנה רשימה קצרה של מילים בעברית שהללו פערו מולן עיניים תמהות:
כמיהה
ערגה
משעול
מתאווה
שוקת
אבוס
נדן
"
|