לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-04-2008, 00:34
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.07
שאלת הגיון פשוטה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי OrenH שמתחילה ב "זה אמיתי וזה נכנס עכשיו."

נראה לך הגיוני שאם ערבים שלא עושים צבא ולא שירות לאומי ובאבו אבו מחזיקים ברשיון נהיגה ואוטו
משלהם, אז ליהודי שלא עשה צבא יקחו את הרשיון?
וכדי שתבין באופן מוחשי כמה זה אבסורדי תנסה לדמיין שאותו יהודי מחכה שעות לאוטובוס או טרמפים
בזמן שלידו חולפים ערבים עם האוטו שלהם ברשיון נהיגה ישראלי וכמובן אזרחות ישראלית.. כשהם לא
יודעים בכלל מה זה 21 ומה הפרוש של המילה קבן כי יש להם פטור מהכל כולל תשלום מיסים.
מה שאני מנסה להגיד זה לא שאני בטוח שכזה דבר לא יהיה, אבל די סביר שאם יהיה כזה דבר הוא לא
ישרוד זמן קצר. ושבצבא יגידו לך מה שרוצים מי שמחליט על הדברים האלה לא הם, אגף כח אדם יכול
לתת את קולו אבל לא לצבא יש הסמכות לשלול לאנשים הרשיון האזרחי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-04-2008, 00:43
  RmSs RmSs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
חוץ מדמגוגיה זולה, אין הרבה ערך למה שאמרת...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "שאלת הגיון פשוטה"

ומעבר לזה - יש לא מעט היגיון בחוק: אם אדם מעיד על עצמו שהוא עד כדי כך לא-יציב נפשית ולא מסוגל להיות אפילו הפקיד הכי זוטר בצבא - נראה לך הגיוני לתת לאותו אדם רישיון ולסכן כך כל-כך הרבה אנשים? לי זה לא נראה הגיוני.

מה שאתה אמרת בכלל לא קשור, כי על ערבי-ישראלי חוק גיוס חובה לא תקף - ואפילו אם אותו ערבי-ישראלי היה רוצה להתגייס, ככל הנראה לא יאפשרו לו. מעבר לזה, לא מדובר בחוק שתקף על כל מי שלא מתגייס (לדוגמא, אם הוא לא כשיר רפואית או השתחרר מטעמי דת), אלא ספציפית על מי שלא כשיר נפשית לשרת בצבא (וסלח לי על הזלזול, קרוב ל-100% ממי שמשתחרר על נפשי מסוגל נפשית לשרת בצבא, אבל ניחא).

ישן 21-04-2008, 01:32
צלמית המשתמש של Ohad_Naim
  משתמש זכר Ohad_Naim Ohad_Naim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
אני אנסה להסביר לכם בקצרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tomcarr שמתחילה ב "פרופיל 21 ורשיון נהיגה"

כמו שלכל פרופיל יש סעיפים פוסלים גם לפרופיל נפשי 21 יש סעיפים, משמע, אם יש לך נטיות אובדניות זה שונה ממצב שבו אתה חרדתי או משהו בסגנון, לכן, לא בהכרח הרישיון שלך יפסל, לדוגמא..

אם תגיד שאתה אובדני ותשוחרר מהצבא, סביר להניח שהרישיון נהיגה שלך ייפסל, למה? כי מי יכול להבטיח שלא תנהג יום אחד לתוך עמוד או גרוע מכך, לתוך רכב נוסע?!

(מה גם, שפסילת הרישיון נהיגה זה לא עניין של מה בכך, אתה לא הולך לבקו"ם ומפקיד את הרישיון, אתה ניגש לעשות בחינות במשרד התחבורה, לפי מה ששמעתי, בעצימת עיניים עוברים את הבחינות האלו, ביזיון.)

אם אתה חרדתי/דכאוני ולוקח כדורים כאלה שאתה לא בדיוק מתפקד במסגרת הצבאית למשל, אבל אין לך בעיה לנהוג או למשל שהמסגרת הצבאית לא עשתה לך טוב, כל מיני טראומות וכו' הרישיון נהיגה שלך מן הסתם לא ייפסל (שוב, תעשה את המבחן וכו'..)

לאחרונה שמעתי שישנו רעיון שמי שעושה את הבחינה ועובר, תשקל האפשרות להחזירו לשירות צבאי.

מקווה שהצלחתי לעשות סדר בדברים,
אוהד.
ישן 21-04-2008, 12:42
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tomcarr שמתחילה ב "פרופיל 21 ורשיון נהיגה"

עשיתם סלט גדול מאוד בחוק.

המצב היום הוא כזה - חייל (או רק מלש"ב, אני לא בטוח) שמשתחרר על 21, הצבא מעביר דיווח למשרד התחבורה שהבחור השתחרר בגלל בעיות נפשיות.

משרד התחבורה מזמן את הבחור לראיון אצלו (אצל פסיכולוגים כמובן) והם אלו שקובעים אם הוא יכול להמשיך להחזיק ברישיון או שצריך לשלול לו אותו לצבא אין שום חלק בקביעה אם למישהו ישלל הרישיון או לא.

מה הרעיון החדש - נוצר מצב שאנשים יצאו מהצבא על 21, הגיעו לראיון במשרד התחבורה ושם גילו שאין להם שום דבר והם בעצם עבדו על הצבא. פה נוצרה בעיה, החוק מחייב את הצבא לדווח למשרד התחבורה, אך לא מאפשר למשרד התחבורה לדווח בחזרה לצבא שהבחור הוא מתחזה. זה כל מהות החוק החדש, הוא לא פוגע בשום צורה שהיא במי שיש לו בעיות נפשיות אמיתיות, הוא לא קובע שום תנאים חדשים שגורמים ליותר אנשים לשלילת רישיון - הוא רק נועד לתפוס את המתחזים ולהחזיר אותם לשירות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר