לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-04-2008, 23:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אין רע בהסכם, כל זמן שברור לחלוטין שמדובר בפיסת נייר שלא נותנים עבורה כלום...
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "[QUOTE=ori]לא יודע אם השקר..."

יש לי הסתייגויות קשות מפיסת נייר שמשמעותה ויתורים טריטוריאליים דרמטיים לרודן שרק בשנה שעברה
הוכיח שהוא מעוניין בנשק גרעיני, רק לפני שנתיים חימש בזמן אמת כוח שלחם בנו, ומארח אצלו את כל
ראשי הטרור שמפגעים בנו...
אם בתמורה לפיסת הנייר הזו, שבה הוא מציע לנו "שלום אמיצים וניתוק יחסים עם איראן, חזבאללה,
חמא"ס, ג'א"פ וכל השאר", אנו נציע לו בתמורה "שלום אמיצים ותרומה בשמו על סך של 50 שקלים
לכל צדקה על פי בחירתו", אני אצביע בעד בהתלהבות...

אני נגד גירוש 20,000 יהודים בשביל כלום. כל פיסת נייר שחותמים עליה עם המשטר הסורי, לא שווהאת העצים שנכרתו בשביל לייצרה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-04-2008, 05:00
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
האם באמת אתה חושב שממשלת ישראל מורכבת מאנשים שכל מטרתם להרוס את המדינה ?
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין רע בהסכם, כל זמן שברור לחלוטין שמדובר בפיסת נייר שלא נותנים עבורה כלום..."

אני מזדהה עם חלק מדבריך ושמחתי שבכל זאת גם אתה מוכן לפשרות מכאיבות ואין פשרה שאינה מכאיבה.

גם לי קיימתי הסתייגויות קשות מפיסת נייר בלבד, שמשמעותה ויתורים טריטוריאליים דרמטיים לרודן שרק בשנה שעברה הוכיח שהוא מעוניין בנשק גרעיני, רק לפני שנתיים חימש בזמן אמת כוח שלחם בנו, ומארח אצלו את כל ראשי הטרור שמפגעים בנו...

אם בהסכם ובבצועו לא יכללו: פרוז הגולן לחלוטין; ניתוק מוחלט של הקשר, התמיכה והחימוש של החיזבאללה והחמאס וכל ארגוני הטרור באשר הם; ניתוקה יחסים הצבאיים עם איראן; הסדרים שיבטיחו את מקורות המים שלנו; בצוע ומבחן לאורך שנים (10 שנים לפחות עד לתחילת הורדת ישובים - אם לא יהיה ניתן בהסכם למנוע זאת; 15 שנים נוספות לפחות עד תחילת הירידה מן המצוקים - אם לא יהיה ניתן בהסכם להגיע לזאת; 10 שנים נוספות לפחות עד לייצובו של קו הגבול החדש - שהוא לדעתי קו הגבול המנדטורי בין שתי המדינות על כל המשתמע מכך.
בתנאים אלו אני אצביע בעד בהתלהבות בתנאים פחותים מאלו, למעט ההתייחסות לטרור (שאין לותר בו וויתור הכי קטן והקשר עם אירן כיום הוא קשר של טרור) אצביע בעד בפחות התלהבות....

אני נגד פנוי אזרחים בשביל כלום.
ישן 26-04-2008, 05:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא, אני חושב שממשלת ישראל מורכבת מחשודים בפלילים שמאמינים שהסכם יציל אותם מכתב אישום
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "האם באמת אתה חושב שממשלת ישראל מורכבת מאנשים שכל מטרתם להרוס את המדינה ?"

ההתלהבות של אנשיפ מהשמאל מכל אזכור של המילה "שלום", והנטייה שלהם למחול על כל פשע ועוון
בתנאי שהעבריין/חשוד מוכן לעקור יישובים, בהחלט מפתה את אותה שרים ללכת בדרך הויתורים...

אם אתה שואל האם לדעתי אהוד אולמרט דואג לאהוד אולמרט יותר מאשר למדינת ישראל, אז אני יכול
לבשר לך ללא צל-צילו של ספק, שהתשובה היא חיובית. אהוד אולמרט זקוק לדיבורים על "שלום" כדי
ששלומיסטים בתקשורת/פרקליטות/ביה"מ העליון ושאר ירקותף יחשבו שיש לאתרג אותו.

ההסכם שהצעת הוא כמובן משעשע במיוחד, לאור העובדה שאני שואל עצמי איך בדיוק תבטיח שסוריה
ב-א-מ-ת תנתק קשריה עם איראן ועם ארגוני הטרור. צר לי לבשר לך, אבל זה שאסד יחתום על פיסת נייר
שהוא יעשה כן, לא ממש מבטיחה שהדבר אכן יקרה...

פשרות טריטוריאליות עם סוריה צריכות להשקל, רק אחרי שהמשטר העלווי ייפול ובסוריה תקום ממשלה
דמוקרטית שלא מחוייבת להשמידנו. למרבה הצער, האופוזיציה הריאלית היחידה למשטר העלווי
שונאת אותנו בדיוק כמוהו (מדובר באחים המסלמים), מלמדת אותנו שכנראה שאין מה למהר להפקיר
את הגליל המזרחי ואת רוב עתודות המים שלנו לטובת עוד חתיכת נייר מהודרת שבכותרת שלה כתובה
מילת הקודש "שלום"...

עם כל הכבוד לרצון הרב שלי בהשרדותו הפוליטית ש ל אהוד אולמרט, גדול מנהיגינו מאז משה
רבנו, אני עדיין זקוק לסיבות "קצת" יותר טובות, לפני שאתמוך בהחרבת עוד מפעל התיישבותי מפואר
ומסירתו לידי גוף טרוריסטי (כן, ממשלת סוריה היא גוף טרוריסטי).

אגב, קבל ח"ח על כך שלא בכל מקרה "תתמוך בהתלהבות" בגירוש, אלא תסתפק בתמיכה לא נלהבת
באותו גירוש...

אגב, הגבול המנדטורי שלך בכלל לא עומד לדיון. אפילו על גבולות שביתת הנשק של 1949 ויתרה
ישראל. הדיון הוא לגבי איזה סוג של קווי 4 ביוני אנו מדברים - כינרת ממש, או 20 ס"מ מהכינרת...
מצד שני, מי יכול להגיד לא לשלום בשביל 20 סנטימטרים, נכון?

אסיים במשפט אחד שיכלול התייחסות לנקודה החשובה ביותר באשכול, אותה העלה אכפתלי: הגבול
השקט ביותר שיש למדינת ישראל הוא הגבול הסורי. זה לא שנה של שקט, ולא שנתיים, אלא 35 שנות
שקט מוחלט - בגבול סוריה אין הברחות נשק, אין הברחות נשים, אין חדריות למטרות פח"ע, ולא בגלל
פעילות סיכולית מוצלחת מצידנו.
מסתבר שאפשר להגיע עם הסורים להבנות כשרוצים בכך, גם בלי להפוך עוד כמה רבבות יהודים
לפליטים...
ישן 26-04-2008, 12:12
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
למרות שאין בכוונתי להכנס לפולפוס אין סופי אענה מעט בהרחבה
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא, אני חושב שממשלת ישראל מורכבת מחשודים בפלילים שמאמינים שהסכם יציל אותם מכתב אישום"

אכן אנשי השמאל פועלים למען השלום ומוכנים למחול ל"פושעים", במיוחד שעד כה לא הוכחה אשמתם ולטועים בדרכם בעבר, כאשר הם פונים לכוון עשיית שלום. יחד עם זאת אין כל כוונה להסכמים העשויים לפגוע בבטחונה ובקיומה של מדינת ישראל, כפי שהמשכו של המצב הנוכחי עשוי לגרום.

לדעתי אפילו אהוד אולמרט איננו מן המתאבדים ואין לו כל כוונה מודעת להרוס את מדינת ישראל. בדיוק כמו לקודמיו מחוללי ההתנחלות הפרועה חשבו שמעשיהם הם לטובת מדינת ישראל.

נניח שאתה צודק ואהוד אולמרט זקוק לדיבורים על "שלום" כדי ששלומיסטים בתקשורת/פרקליטות/ביה"מ העליון ושאר ירקות יחשבו שיש לאתרג אותו.
אז מדוע אתה כל כך פוחד מדיבורים - דיבורים אינם הורגים. במיוחד שהם מהווים חלק שולי בלוחמה המתמשכת על בטחונה של מדינת ישראל

בדיוק על מנת שההסכם ימולא ככתבו וכלשונו לדעתי חייבים לבצעו בשלבים. כאשר כל שלב מלווה בבקרה ואין ממשיכים שלב נוסף טרם הובטח מלוי השלב הקודם לו במלואו. יתכן והצד השני לא יהיה מוכן לתנאים שלדעתי הכרחיים - לפי דעתי אין לחתום על הסכם. אבל כפי שכבר ידוע לך - ישנה ממשלה וקיימת כנסת, שהם אלו המחליטים. אני משוכנע שגם הממשלה כלבבך תנהג בדיוק כפי שנוהגת הממשלה הנוכחית - למעט אותה תקופה ראשונה, בה "יעשו שריים" שריים שיכאיבו לנו מאד ורק לאחר מכן יכנסו ל"תלם" שאין ממנו כל מנוס.

אני רואה התקדמות בחשיבתך שקיים מצב בו תתכן שקילת "פשרות טריטוריאליות עם סוריה".
חבל רק שאינל קורא את מה שאני כותב - אמנם בקיצור רב אבל בקפידה. (ראה נושאי הבטחון-פרוז; נושא המים - גבולות; נושא ההתיישבות וכו')

אינני יודע מהם פרטי הדיון בנושא הגבולות העתידיים עם סוריה. כל אחד מפריח את הבלונים שלו. אני ציינתי מה לדעתי צריכים להיות הגבולות על מנת להבטיח את בטחוננו ואת מימינו. .
אגבי, במקרה הזה הגודל/המרחק בהחלט קובע. 20 ס"מ מבטאים אם יש לסורים חלק בכנרת או שלא - אין לותר על זאת אפילו תמורת שלום. השאלה על פי מה קובעים את ה- 20 ס"מ הללו היא פרשה בפני עצמה.

סוריה יכולה לשמור על השקט בגבולה עם - כאשר יש לה "שליחים לדבר עבירה" . סוריה מעודדת את הפעילות נגדינו מכוון לבנון אליה היא "דוחפת" אמצעי לחימה לאור היום תומכת ומשכנת במחיצתה את מנהיגי ארגוני הטרור הפועל כנגדינו. היא איננה זקוקה לסכן את דמשק על מנת להזיק לנו.

אני תומך בשתי ידיים בסיפה שלך "שאפשר להגיע עם הסורים להבנות, כשרוצים בכך"..
ישן 26-04-2008, 15:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "למרות שאין בכוונתי להכנס לפולפוס אין סופי אענה מעט בהרחבה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
אכן אנשי השמאל פועלים למען השלום ומוכנים למחול ל"פושעים", במיוחד שעד כה לא הוכחה אשמתם ולטועים בדרכם בעבר, כאשר הם פונים לכוון עשיית שלום. יחד עם זאת אין כל כוונה להסכמים העשויים לפגוע בבטחונה ובקיומה של מדינת ישראל, כפי שהמשכו של המצב הנוכחי עשוי לגרום.

חצי המשפט יפה, רק מרכאות במקומות לא נכונים: בוא נכתוב זו נכון: "אנשי השמאל פועלים למען 'שלום' ומוכנים למחול לפושעים". חציו השני של המשפט הוא כמובן לא
נכון בשום צורה: חיים רמון, עבריין מין מורשע, הוא היום גיבורם של תאבי חלוקת
י-ם...
אין ספק שאין כוונה לפגוע בבטחון ישראל. גם באוסלו ובהתקפלות לא הייתה כוונה כזו.
ההגנה של "לא התכוונו" לא יכולה לעמוד לעד, במידה והנאשם מנסה להציג עצמו
כבעל יכולת מינימלים להפיק לקחים...

ציטוט:
לדעתי אפילו אהוד אולמרט איננו מן המתאבדים ואין לו כל כוונה מודעת להרוס את מדינת ישראל. בדיוק כמו לקודמיו מחוללי ההתנחלות הפרועה חשבו שמעשיהם הם לטובת מדינת ישראל.

אולמרט בהחלט לא מן המתאבדים. הוא מניח שהמהלך אינו מסוכן לאהוד אולמרט, והוא מקווה שגם לא למדינת ישראל (סה"כ מדובר בפרה חולבת שעשתה אותו עשיר,
ויהיה חבל אם תעלם...), אבל אם השאלה היא האם אולמרט יהיה מוכן לקחת סיכון
בטחוני שישפר סיכויי השרדותו הפוליטית, הוכיחו 60 שעות איומות שהוא אכן מוכן לכך.
זה האיש.
"מחוללי ההתנחלות הפרועה" הם אכן תועבה לשמה - כל ראשי קק"ל, העלייה
הראשונה, השנייה, השלישית, שהתיישבו בלב אזור ערבי בחוסר אחריות משווע,
במקום להדליק נרות ולשיר תנו לשמש לעלות...

ציטוט:
נניח שאתה צודק ואהוד אולמרט זקוק לדיבורים על "שלום" כדי ששלומיסטים בתקשורת/פרקליטות/ביה"מ העליון ושאר ירקות יחשבו שיש לאתרג אותו.
אז מדוע אתה כל כך פוחד מדיבורים - דיבורים אינם הורגים. במיוחד שהם מהווים חלק שולי בלוחמה המתמשכת על בטחונה של מדינת ישראל

אין מה להניח. אם קראת עיתון (אפילו את האולמרטון ודומיו...), אתה יודע שסוגיית
האתרוג היא מציאות פשוטה. אני לא פוחד מדיבורים. 10,000 פליטים הם הוכחה חיה
שאנשים האלה לא נעצרים בדיבורים כשזה מגיע להשרדות פוליטית, ולצורך לרצות
את ראשי המחנה שלך...

ציטוט:
בדיוק על מנת שההסכם ימולא ככתבו וכלשונו לדעתי חייבים לבצעו בשלבים. כאשר כל שלב מלווה בבקרה ואין ממשיכים שלב נוסף טרם הובטח מלוי השלב הקודם לו במלואו. יתכן והצד השני לא יהיה מוכן לתנאים שלדעתי הכרחיים - לפי דעתי אין לחתום על הסכם. אבל כפי שכבר ידוע לך - ישנה ממשלה וקיימת כנסת, שהם אלו המחליטים. אני משוכנע שגם הממשלה כלבבך תנהג בדיוק כפי שנוהגת הממשלה הנוכחית - למעט אותה תקופה ראשונה, בה "יעשו שריים" שריים שיכאיבו לנו מאד ורק לאחר מכן יכנסו ל"תלם" שאין ממנו כל מנוס.

לבצע בשלבים זה טוב ויפה. אם תמתח כל שלב שהצעת על פני 30 שנה במקום עשר,
הוא לא יהיה ראוי לבוז מוחלט...
אני שמח לראות שאתה כ"כ לויאלי לממשלה ולכנסת. אם יהיו בחירות והעם יבחר
בכנסת וממשלה שיסכימו לוותר על הכל בתוך חצי שעה - אני אקבל זאת. כאשר
הממשלות היחידות שמעבירות הסכמים עם פשרות טריטוריאליות, הן או ממשלות
שראשיהן מושחתים עד היסוד (שרון ואולמרט) או ממשלות שקונות ח"כים כדי
להעביר הסכמים (ממשלת אוסלו שקנתה את סוחר הסמים שגב, ואת גולדפרב),
אזי יש ויש הצדקה לדרוש קבלת אמון מחודש מהציבור. העובדה שאתה מתנגד
לכך, היא עדות איומה לשנאה שלך לדמוקרטיה, כאשר אתה חושש שרוב העם חושב
אחרת ממך...

ציטוט:
אני רואה התקדמות בחשיבתך שקיים מצב בו תתכן שקילת "פשרות טריטוריאליות עם סוריה".
חבל רק שאינל קורא את מה שאני כותב - אמנם בקיצור רב אבל בקפידה. (ראה נושאי הבטחון-פרוז; נושא המים - גבולות; נושא ההתיישבות וכו')

ראיתי מה אתה מציע, וזה כמובן חלומות באספמיה, מעבר לכך שרוחב הגולן הוא 20
ק"מ. פרוז רק שלו, שלא יגיע לעומ השטח הסורי עד דמשק, הוא חסר משמעות. בתוך
שעות ספורות ניתן להציפו בצבא סורי, ולגלוש אל הגליל...

ציטוט:
אינני יודע מהם פרטי הדיון בנושא הגבולות העתידיים עם סוריה. כל אחד מפריח את הבלונים שלו. אני ציינתי מה לדעתי צריכים להיות הגבולות על מנת להבטיח את בטחוננו ואת מימינו. .
אגבי, במקרה הזה הגודל/המרחק בהחלט קובע. 20 ס"מ מבטאים אם יש לסורים חלק בכנרת או שלא - אין לותר על זאת אפילו תמורת שלום. השאלה על פי מה קובעים את ה- 20 ס"מ הללו היא פרשה בפני עצמה.

ציינת מה לדעתי צריכים להיות הגבולות, אבל כבר רבין הבטיח להם יותר. הם לא
יסכימו על פחות - ואולמרט בוודאי שלא יציע להם פחות, כל זמן שהוא מבין
שהשלומיסטים מאנ"ש עלולים להביא להפלתו אם יחשבו ש"אינו מקדם את תהליך
השלום". אגב, אני סומך עליך שתדע לצהול גם על הסכם שיחלק את הכינרת באמצעה, ויוותר גם על עין גב...

ציטוט:
סוריה יכולה לשמור על השקט בגבולה עם - כאשר יש לה "שליחים לדבר עבירה" . סוריה מעודדת את הפעילות נגדינו מכוון לבנון אליה היא "דוחפת" אמצעי לחימה לאור היום תומכת ומשכנת במחיצתה את מנהיגי ארגוני הטרור הפועל כנגדינו. היא איננה זקוקה לסכן את דמשק על מנת להזיק לנו.

אפשר וצריך היה לגבות מסוריה על פעילות חזבאללה. הדבר לא נעשה באופן קבוע,
אבל כאשר זה כן נעשה, הייתה צלילה בפעילות חזבאללה. הגבול הסורי שקט ה-ר-ב-ה
לפני שהיו לה "שליחים לדבר עברה". מי שאפשר לסורים להפעיל שליחים שכאלה,
זו רק ישראל. כמו שבמעשים הכתבנו גבול שקט איתם, יכולנו במעשים להכתיב שלא
יעזו לפעול נגדנו באמצעות שליחים. אני אתן לך רמז ואגיד שכבר עשינו מעין פעילויות
כאלה, וסוריה הגיבוריה בלעה את העלבון והבליגה...

ציטוט:
אני תומך בשתי ידיים בסיפה שלך "שאפשר להגיע עם הסורים להבנות, כשרוצים בכך"..

בהחלט ניתן. תראה כמה הם מנומסים בגבול הגולן - הם מבינים הסברים שניתנים
באופן ברור:
אדם אחד לא משנה מאיזו עדה נכנס לסניף בנק ודורש להסב צ'ק. הפקידה מסבירה לו
שעליו לחתום את שמו מאחורה. הוא מסרב. היא מנסה שוב,ף והוא מתחיל לצעוק
ולאיים בהשתוללות. האישה קוראת לסגן המנהל שמנסה גם הוא להסביר, אך האיש
רק משתולל עוד יותר. קוראים למנהל שמזמין את הצרחן אליו למשרד. שנייה אחרי
שנכנסו, נתן המנהל אגרוף לפרצופו של הצרחן, ואמר לו שאם לא יחתום מייד, יחטוף גם
בעיטה לביצים. האיש חתם מייד. אחרי שיצא מן המשרד שאלה אותו למה לא חתם כמו שאמרה
לו, אבל כשהמנהל אמר לו, הוא חתם מייד. ענה האיש "הוא י-ד-ע א-י-ך ל-ה-ס-ב-י-ר"...
ישן 26-04-2008, 21:07
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא יעזור לך, כל ניסיון ליצור הקבלה בין ישראל למשטר שם, הוא חסר תוחלת...
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "ואיך זה קשור למוכנות..."

המשטר שם ביצע רצח של 20-40 אלף בני אדם בתוך פחות משבוע. ישראל לא הרגה כזו כמות של
אזרחים מאז שנוסדה - ושם, כזכור הנרצחים היו סורים, ולא אזרחים שנהרגו בלהט מלחמה...

המילה "אבסורד" לא מתיחהל אפילו לתאר דיבור על הרתעה סורית כמקבילה להרתעה ישראלית בהקשר גרעיני...

שלום עם סוריה יכול להתקיים בדור אחר, אחרי רפורמה מוחלטת במשטר שם, ועשרות שנים של הכשרת
לבבות...
כל הדיבורים כרגע על "הסכם שלום" הם ספין מבחיל נוסף מבית היוצר של אלה שבגללם בשדרות לא
יודעים מהם חיים נורמליים...

"הסכם שלום" אין משמעו סיום הסכסוך. משמעו בסה"כ שהם חתמו על פיסת נייר שאומרת את המשפט
הזה. גם עראפת חתם איתנו על פיסות נייר, ויצא מזה שלום מלבב...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:27

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר