שלום , אם מישהו יודע , אפשר בבקשה פרטים על משט / מטס יום העצמאות - שעות , איזורייי צפייה , וכו'. פשוט באתר חגיגות השישים אינם מוצגים פרטים שכאלה. תודה מראש , alex69.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי alex69 שמתחילה ב "פרטים משט/מטס יום העצמאות."
לגבי המטס:
לרגל יום העצמאות ה-60 למדינת ישראל, יקיים חיל האוויר מטס בשמי הארץ. המטס יכלול מטוסי קרב, מסוקי קרב, מסוקי סער ומטוסי תובלה. המטס יעבור בשמי מדינת ישראל ויצדיע לאזרחיה.
המטס יעבור בשמי העיר תל אביב בשעות הבאות:
13.37 - 12 מטוסי קרב
13.54 - 15 מסוקים
13.54 - 6 מטוסי תובלה
13.49 -שני מטוסי ראם (בואינג 706)
14.10 - 4 מטוסי צוות אווירובאטי.
יש להתייחס למידע זה במידה של פקפוק וזאת בגלל שבכתבה ממנה מידע זה נלקח הופיע יום העצמאות ה-54 למדינת ישראל והכתבה התפרסמה ב16 באפריל 2008.
בנוסף:
יערך השט ומטס מול חוף ת"א ובעוד כמה מקומות (עיירות פיתוח, ירושלים וכו').
המטס יכלול מופע אווירובטי של רעם וצוות מדריכי טיסה, ובשיאו - כתיבת המספר 60 במאונך מול מרכז הארוע (בית האופרה בת"א).
עוד יכלול הארוע מופע אווירובטיקה של מטוס רעם, חליפות של מבני מטוסי קרב, תובלה ומסוקים, תידלוקים אוויריים והצנחה של מבנה צנחנים שייצור את הצורה 60.
יתקיימו אימונים לפני הארוע (ועל כך יפורסם לו"ז בנפרד).
ה-HIGHLIGHT של יום העצמאות - צוותי צנחנים יבצעו צניחות אל תוך אתרי הניפנוף שבקרבת עיירות הפיתוח. מי שרוצה - מוזמן לזקור את שיפודו מעלה ולהמתין....
בהודעת צבא לבנון נאמר כי 12 מטוסי קרב הפרו בצהריים את הריבונות הלבנונית, וחגו מעל אזורים שונים. מטוסים חגו מעל העיירה רמייש בדרום לבנון, ואז הצפינו לעבר ביירות והרי השוף.