לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-04-2008, 08:31
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
מידע משבר המזון בארץ: הוגבלה מכירת אורז

מאת בר חיון, עדי דברת ואופיר בר-זהר

רשתות מזון הגבילו את את המכירה לשתי חבילות לקונה; בכירים ברשתות מדווחים על עלייה צפויה של עד 70% במחיר האורז

תגיות: אורז, משבר המזון

סניפים ברשת "שופרסל" ו"הריבוע הכחול" הגבילו את מספר יחידות האורז הנמכר ללקוחותיהם - כך עולה מבדיקת "הארץ-TheMarker" שנערכה בחלק מסניפי הרשתות בארץ. בקופות הראשיות של הסניפים נמסר כי הסיבה להגבלה היא מחסור או צפי למחסור באורז, זאת על אף שבכירים ברשתות השיווק אמרו כי לא צפוי מחסור באורז בישראל.

עם זאת, בכיר נוסף דיווח כי "מחיר האורז יעלה השבוע בכ-70%". לדבריו, צפויות עליות מחירים גם במוצרי יסוד אחרים כמו טונה, קמח, קפה, שמן וסוכר, אבל בשיעור נמוך יותר של כ-10%. גם מוצרים המבוססים על אורז כמו דגני בוקר או חטיפים צפויים להתייקר, אבל עדיין לא ידוע בכמה. גורמים אחרים העריכו כי צפויה עלייה מתונה יותר במחיר האורז בשיעור של בין 50% ל-30%.

מתחילת השנה התייקר האורז בעולם בכ-50%, ועמו מוצרי יסוד נוספים כמו חלב, בשר, סוכר וקמח. נראה כי עליית מחירי המזון נובעת ממחסור עולמי שנוצר מקצב צמיחת האוכלוסייה, הגבוה מקצב צמיחתו של היצע המזון. מדינות מתפתחות ברחבי העולם הגדילו באחרונה את יבוא האורז והגבילו את היצוא שלו בניסיון לבלום את העלייה במחירים. כמו כן, יצואניות מובילות דוגמת וייטנאם, הודו ומצרים אסרו על יצוא. מספר מדינות מתפתחות אף ביטלו מכסי יבוא על מוצרי מזון בניסיון לעודד את היבוא ולבלום את עליות המחירים.

לידיעה המלאה

האורז המר / רפי פרסיץ

הפתרון לעליית מחירי המזון: לא להתערב / אקונומיסט

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-04-2008, 10:29
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
דווקא הטענה שלך לגבי מצרים לא נכונה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "לו"ז מהומות"

המשטר של חוסני מובארק עשה עבודת קודש ב20 השנה האחרונות, הגביר את המודעות לאמצעי מניעה, והצליח לצמצם את הילודה בצורה דראסטית. היום אישה מצרית יולדת בממוצע פחות ילדים מאישה ישראלית, וזה נכון גם לגבי שאר המדינות שהזכרת : לבנון טוניס ואיראן. הנה הנתונים לגבי מספר הילדים הממוצע לאישה בשתי המדינות. לקוח מאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של ארה"ב:

Egypt 1986 4.52
Egypt 1987 4.40
Egypt 1988 4.28
Egypt 1989 4.17
Egypt 1990 4.05
Egypt 1991 3.93
Egypt 1992 3.83
Egypt 1993 3.73
Egypt 1994 3.63
Egypt 1995 3.60
Egypt 1996 3.58
Egypt 1997 3.55
Egypt 1998 3.53
Egypt 1999 3.38
Egypt 2000 3.24
Egypt 2001 3.17
Egypt 2002 3.10
Egypt 2003 3.02
Egypt 2004 2.95
Egypt 2005 2.88
Egypt 2006 2.83
Egypt 2007 2.77
Egypt 2008 2.72

Israel 1983 3.21
Israel 1984 3.18
Israel 1985 3.17
Israel 1986 3.14
Israel 1987 3.10
Israel 1988 3.10
Israel 1989 3.07
Israel 1990 3.07
Israel 1991 3.04
Israel 1992 3.04
Israel 1993 3.01
Israel 1994 2.97
Israel 1995 2.94
Israel 1996 2.95
Israel 1997 2.94
Israel 1998 2.97
Israel 1999 2.94
Israel 2000 2.96
Israel 2001 2.91
Israel 2002 2.91
Israel 2003 2.96
Israel 2004 2.92
Israel 2005 2.85
Israel 2006 2.83
Israel 2007 2.80
Israel 2008 2.77

נערך לאחרונה ע"י minimax בתאריך 27-04-2008 בשעה 10:34.
ישן 27-04-2008, 12:36
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
2.7 ילדים לאישה זה עדיין גבוה מאד
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "את לוקחת יותר מדי צבי יחזקאלי לריאות"

כמו שכתבתי פה כמה פעמים, מספר הקסם בסטטיסטיקה הוא 2.1-2.2, שזה יציבות אוכלוסין. חשוב גם לזכור שהאוכלוסיה במצרים היא צעירה יחסית, וכשהצעירים האלו יגיעו לגיל פריון הם יתרבו. בשפה מקצועית קוראים לזה מומנטום דמוגרפי. אז נכון, חוסני מובארק הוא לא חובב ציון, והשלום עם ישראל הוא שלום קר מאד. אבל הממשלה המצרית קבעה את צמצום הילודה בתור יעד לאומי, ובשורת תכנון המשפחה מגיעה לכל פלאח אנאלפבית בכפר נידח. הלוואי וממשלת ישראל תיזום פרוייקט דומה, כי למרבה הצער המדיניות אצלינו היא בדיוק להפך: לעודד ילודה מטורפת בלי שום פיקוח.

ישן 27-04-2008, 13:40
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
שכחת רק לציין בלו"ז המהומות כי הן לעולם לתהיינה מכוונות כנגד המנהיג הנאצל והמשופם
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "לו"ז מהומות"

אבי האומה הטוב והמטיב [מובראק, אחמדיניג'אד, הנייה או כנגד טוליליבאבא המנהיג המיתולוגי של הרפובליקה המוסלמית החדשה בצפון מערב מאלזיה ויריבו ההיסטורי של האמיר אבו אל מוסטאג'].

האשמים ברעב - לעולם יהיו היהודים והציונים [שהמציאו כל מיני שטויות כמו אמצעי מניעה, חיסונים או טפטפות] וכמובן האמריקאים הקפיטליסטים [שהמציאו את קרן המטבע העולמית].

לגבי הסטטיסטיקה שהביאה מינימקס - קל לשחק עם הנתונים: במשפחת מובארקנשטיין אב + אם [קצת יותר מאחת אבל נניח לזה כעת] ו15 צאצאים. לכאורה יחס של 1:15. אם נכליל את 5 הבנות המצויות בגיל הפריון המקומי [משהו כמו עשר?] ונבצע חלוקה מחדש - נקבל יחס קטן מ1:2. ממש צפון תל אביב. רק חסרים חתול סיאמי וג'יפ והאבא כבר יזמין אותם לסושי לחגוג את ההנפקה החדשה.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 27-04-2008 בשעה 13:42.
ישן 27-04-2008, 14:56
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כל מי שהספיד מוקדם מדי את הקומוניזם זוכה היום ב"הישיגי" הקפיטליזם"

לא הגזמת בכלל. הקומוניזם יצר לנו כ"כ הרבה מזון שברה"מ היתה צריכה ליבא מארה"ב דגנים. אחלה הישגים לקומוניזם.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 27-04-2008, 19:04
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
לקפיטליזם, בניגוד לקומוניזם, יש הישגים מוחשיים
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "הישיגי הקפיטליזם"

בעוד שהישגי הקומוניזם מתבטאים במוות ברעב, במחסור ובדיכוי.
בזכות הקפיטליזם לאזרחי העולם המערבי יש כל מה שירצו, ובשפע, מה שלא יכלו לומר ההמונים המדוכאים ב"גן העדן הסוציאליסטי" (שם רק ההנהגה המושחתת יכלה להינות מההטבות הללו).

ארצות אפריקה ודרום אמריקה לא היו עניות מהיום, וגם לא מ-1917. יש סיבות רבות למחסור ולמשברים שם, אף אחת מהן אינה ה"קפיטליזם המרושע".
שלא לדבר על ארה"ב - ומה בקשר לארה"ב, הכלכלה הגדולה בעולם? נכון, היא כרגע במיתון, אבל זה משהו שיחלוף, כמו כל צרה, בדיוק כמו שחלף, להבדיל אלף אלפי הבדלות, המשבר של 1929.
ארצות עולם שלישי שמשגשגות הן אלה שאימצו את המודל הקפיטליסטי-המערבי, והתנערו ממודלים סוציאליסטיים-קומוניסטיים-מרקסיסטיים, שבהם, למרות האסונות שהביאו על מליונים, אתה תומך בצורה כה עיוורת.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 27-04-2008, 21:37
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
פשוט לא נכון!
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "ברוסיה הקמונסטית אף פעם לא היה חסר אוכל, אני מדבר על התקופה של אחר מלחמת"

תבדוק מה קרה שכרושצ'וב החליט לגדל תירס בקזחסטן ולא הלך לו.
תבדוק מה היה המצב בכמה מדינות מזרח אירופה שרוסיה, בלי בושה, שדדה את התבואות שלהן
תבדוק מה הלך מחוץ לרוסיה של מתחת לזכוכית המגדלת: לא חוכמה לבדוק רק את מוסקווה-לנינגרד, או ליטא ואסטוניה.
(וזה שרוסיה יבאה תבואה, בנוסף למה שלקחה בכוח ממדינות מזרח אירופה: את זה כבר אמרו לפני)

ולא: להגיד "זה לא היה קומוניזם של ממש, לא תופס". נכון להיות יש לנו כמה דוגמאות ל"קומוניזם" שגם קרא לעצמו ככה. לא מעניין אותי אם האמריקאים, היתושים או הספקולנטים המושחתים לא עזרו להם.

ישן 28-04-2008, 01:14

אז אני אספר לך מה שאמא שלי הכירה בליטא של שנות ה-50
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אני ממש לא מדבר על מוסקבה, אלה על בלרוס(ממש לא העדפות הראשונה של ברית המועצות)"

ולא היה רעב של גוויעה, אלא סתם מחסור במוצרי בסיס שאמא רוסיה ייצאה לעולם (וכמובן שנשאר מספיק גם לעצמה) לפעמים מאז המאה השביעית לפני הספירה (אלא אוקראינה, אם לדייק). בשביל שסבא שלי, שסבל מכיבי כיבה חמורים אחרי 4 שנים בגטו ומחנות, יוכל לקבל קצת חמאה ולחם חיטה, ולא לחם תירס או משהו דומה, אמא שלי הייתה משיגה מחברה בבית ספר שאבא שלה היה קצין בצבא.

ואת ליטא איש לא הרעיב בכוונה: נהפוך הוא - בליטא ההיבט הכלכלי של הקומוניזם אף פעם לא היה דרקוני, המסחר החופשי היה נרחב יחסית ושום תואם לזר כגנוביץ לא עצר רכבות מזון. לאמא רוסיה פשוט לא היה מספיק לכולם כי בקזחסטן המנהלים דיווחו על 8 מליון טון חיטה כשהיו רק 3, ובפולין בכלל שלחו את המזובש'י להתעשן בכבשנים של נובה חוטה, לייצר כלום באיכות של כלום, במקום לגדל את מה שדורות של פולנים גידלו בשדות.

העיקר שפקידי המפלגה ומנהלי הקולחוזים קיבלו טונות של מדליות על הצתיינות. שלא מחשוב שלפני 1991 ישראלים לא ראו יוצאי ברה"מ... על החרטא של הקומוניזם ידעו פה, ולא מתעמולה אמריקאית.

ישן 28-04-2008, 01:55

למה שיגוועו ברעב?
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "ופה אני מסכים לחלוטין, היה מחסור בכל מני מוצרי צריכה כאלה ואחרים."

גם בארה"ב הומלסים לא מתים מרעב, אלא מתים מקור. באפריקה גוועים ברעב משמום שבצורת ומלחמה פירושם הפסקה מוחלטת של שינוע מזון. אפילו ירק פשוט אי אפשר לגדל. ואם הישראלים החאפרים, עם אנגלית של עארס, יכולים להתפרנס לא רע במובינג, או שלל עבודות חצי בזויות אחרות (אני כבר לא מעודכן) אז סימן שגם ההומלס יכל לעבוד, לא היה בוחר בכך. מכיוון שטבע האדם הוא לשרוד, הרי שתופעת ההומלסים קשורה ביכולת המערכת הקפיטליסטית לקיים אותם בחיים, ולא משום שאותה מערכת שולחת אותם לשם כפליטים. אלה אותם גורמים חלשים/נשברים שקיימים בכל משטר. מהסיפרוים של אמא שלי, גם בליטא היו כאלה. ההבדל היחיד הוא שההצקות של נציגי השלטון, דחפו את המקרים הקלים יותר למראית עין של חיים נורמטיביים.

במדינה אירופית כמו רוסיה לא יכול להיות רעב ללא מלחמה או סיבה אחרת שתעצור שינוע מזון לטווחים סבירים, אבל זה בגלל התנאים הטבעיים שלה. לו הייתה רוסיה מדברית למחצה, הרי שתחת המשטר הכלכלי המנוון של שנות ה-50, היו בהחלט מתים אנשים מרעב.

באותה מידה ניתן להגיד שבישראל תקני בניה ואחזקה א"א. בסך הכל אין פה שטפונות, לא היו רעידות אדמה רציניות או סופות שלג של שבוע ומטר שלג עם מינוס 15 מעלות. לו היינו מותקפים בגל כזה, אז היה בולט הרבה יותר המחדל.
אם לאמא רוסיה, אחרי שמעבידה את אזרחיה לפי תכנית, נותנת להם דיור די מצומצם, כמעט ללא פינוקים של מותרות, אין מספיק חמאה, קמח ונייר טואלט לתת, אז זה אומר שהיא אינה מתפקדת כמו שצריך. שנינו מסכימים שאמא רוסיה יכולה בקלות לכלכל בכבוד את האוכלוסיה שלה, אפילו אם חצי מגיעים לעבודה במפעל אחרי כמה כוסיות וודקה.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 28-04-2008 בשעה 01:59.
ישן 28-04-2008, 02:18
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
אני עכשיו סטודנט בקרוב אהיה בוגר וכנראה ארוויח כמה שאני מצפה.
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "למה שיגוועו ברעב?"

יש את האלה שגם ללא תואר יכולים להסתדר לא רע...

אבל מה עם כל האלה שעובדים קשה כל היום בשביל שכר מינימום, וחיים פשוט רע?
לפני שבוע יצאתי אני ובת זוגתי לקנות מוצרים לפסח, תאמין לי הלכנו לחנות הכי זולה בעיר, קנינו את המוצרים הכי בסיסיים שיש, שלמנו 250 ש"ח, ותאמין לי העגלה הייתה פשוט ריקה, הצלחתי לסחוב את הכל ביד. (מיותר לציין שהאוכל הספיק סה"כ לשלושה-ארבעה ימים)
האם מחיר של 11-12 ש"ח לקילו עגבניות הוא מחיר שפוי?
איך ההרגשה לעבוד 10 שעות ביום רק בכדי שיהיה לך קורת גג, אוכל ולספק ילד אחד-שניים(כמו שצריך).
ורכב בן למעלה מעשור?(וזה עוד יפה, מאוד ייתכן שבקרוב גם זה לא יהיה)
אין אילת, אין צמרים בצפון רק עבודה, בטח שלא חו"ל...
קרא לי ממורמר, מדושן, רגיל לחיים הטובים, אבל אני לא הייתי מוכן לחיות חיים שכאלה, לא מוכן להרגיש עבד מנוצל!
מה לעשות שלא כל אחד יכול לעבוד בהייטק, או להסתדר ללא השכלה,מה אתה ממליץ לכל אותם האנשים? האם לא מגיעה גם להם מדי פעם לנוח, לסוע לצימר? הם הרי לא אנשים עצלים, הם עובדים 8- 10 שעות ביום הלא כך?
ישן 28-04-2008, 09:49

אל תיפול רוחך
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אני עכשיו סטודנט בקרוב אהיה בוגר וכנראה ארוויח כמה שאני מצפה."

ואל תכנס לדכאון מזה שקילו עגבניה עולה 12 ש"ח (בוא נגיד... לך לשוק, שם עולה חצי). אתה רוצה ליחות כמו בורגני נטו, אבל לקבל הטבות מחיר של זקנה שיש לה זמן "לעשות שוק". גם למגדל העגבניות מגיע משהו: בעצם יותר מלי ולך כי הוא מייצר משהו שבלעדיו אין חיים, בעוד אני מייצר עסקי אוויר שבעיקר מזינים את עצמם. המגדל צריך לשלם ביטוח, להשרף בשמש, להיות מסונג'ר לשדה שלו יום יום בעונה, לקטוף, להדביר, למיין, לארוז, לשים על מוביל (אתה יודע כמה עולה שעת משאית?) להוביל לאגרקסקו... למה שיעשה את זה ב 6 ש"ח לקילו? מתכנתים וגרפיקאים יש כמו זבל: חלקם אפילו לא למדו באוניברסיטאות עם שכ"ל שמסובסד ע"י המדינה. אני חושב ששלושים ש"ח לשעה זה די והותר בשיל מה שהם עושים.

אז פעם (אני זוכר) באמת היו פירות וירקות בזיל הזול. גם התרופות בקופ"ח (עם הבולים הדביקים שהיית קומה מהזקן בכניסה לבית המרקחת), הלחם והארטיק קרח. אבל מה? לאבא שלי היה אוטו יד שלישית ורוה מה שראיתי אצל בני גילי בסרטים אמריקאים/אנגלים/איטלקים, יכולתי רק לחלום עליו: לא בגלל שהיה אסול לייבא - פשוט כי היה ברור שלא יהיה לזה שוק. המדינה הטילה מכסים דרקוניים, וכך מימנה את הסובסידיות לחקלאים ואת האין מע"מ על פירות וירקות (אתה יודע שאין עליהם מע"מ, אני מקווה). אז אל תנסה לספר לי שהיום רע ואז היה טוב. אולי את העגלה יכולת למלא במוצרי יסוד (יסודיים מאוד) בעלות שכר חצי יום עבודה (בוא נגיד) אבל בשביל נעלי אדידס רום מחורבנות היית מחכה ליום ההולדת, וגם אז מחבר מתנה של שתי סבתות. אם היה לך מזל ובאו דודים מאמריקה, הם לפעמים השאירו כאן (כדי לא לשלם עודף משקל) זוג או שניים, ואתה לבשת אותם בכבוד. היו לי בכיתה ילדים שאבא שלהם היה מסגר או נהג שכיר: אני זוכר מה היה או לא היה להם. היום, בשוק חופשי, יש פתאום דרישה לדברים שאז לא היה, וגם צמח שוק של אנשים כמוני וכמוך שלא יודעים לבד להתקין איזה חלון או את הרכב (אני עוד זוכר איך היית הולך ברחוב ורואה שני שכנים זוחלים מתחת לפיאט 124 ומתקנים משהו) אז המסגר והנהג עושים עבודות מיוחדות ומתפרנסים מצויין. גם הבית צמוד הקרקע העלוב שלהם, פתאום בגלל הביקוש שווה יותר.

לא איכפת לי לא להיות פופולארי, אבל אני עומד על דעתי: מי שרוצה, מסודר יופי ובכיינות היא לא רק לא אסטתית, אלא גם דוחפת אותך אחורה. תמיד יש כאלה שהנסיבות התאכזרו אליהם, אבל סמוך עלי שהם היו גם קודם. לא היה להם טוב יותר, רק היו פחות ערוצי טלוויזיה לבכות בהם.

ישן 27-04-2008, 20:24
  end__game end__game אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "כן, הישגים נפלאים היו לקומוניזם"

אני מת על וויכוחים קומניזם למה כיצד ואיך.

מה אני חושב.

1. כול אייזם למינהם זה רק שם שאנשים שלקחו קיבלו ... את השלטון. ומה שנותן ברמת המוסר שלהם להמשיך לשלוט.
2.השיגי הקפיטליזם בעיקר מיטיב עם קבוצת עלית מוסיממית כמו שה קומינזם בברית המעוצות הטיב אם קבוצת "עלית" שתפסה את השלטון. עוד הדבר אני חושב על צורת השילטון בסין.(יותר מזכיר פאשיזם מאשר קומניזם. למעשה גם השלטון של סטאלין היה פאשזים קלאסי.(לא ציך שם))
3. כדי ללמוד מהיסטוריה יש להביט על 4 מדינות חשובות באירופה. לאחר מלחמת העולם 1 לקראת ה 2.
נתחיל אם רוסייה. קבוצת העלית השלטתת לא השיכלה לוותר קצת על כוח ולתת לעם את החופש.
תוצאה הוחלף השלטון ב 1917 בקבוצה אחרת. והקבוצה הישנה הוכחדה. ולמען האמת מגיעה לה.(הוצאה להורג של משפחת רומנוב.)
המדינה השניה היא צרפת שהייתה אחת השנואות באירופה מאז המהפכה שם.(קבוצת עלית שלטתת לא הסיכלה לשחחר את העם - אם אין לחם שיכלו עוגות - תוצאה שילמו בדם.)
צרפת טוב נשארה צרפת. מאבקים פינמיים וההלם ממלחמת העולם 1 גרמו בדיוק שצרפת תחזיק מעמד נגד גרמניה שישה שבועות.
אנגליה - בריטניה. סוף מחמת העולם 1 התפוררות האימפריה החזקת מחוזות שונים עלו יותר ממה שהם שווים. באנגליה היו הי פחות מאבקים חברתיים. כי עדיין נתין אנגלי היה שווה מכול תושב מקומי של הקולניות. אבל לאחר מלחמת העולם 1 והלם שבא בעקובתייה השכילה שם קבוצת העלית לשחחר את רסן. תוצאה קבוצת העלית אבדה מכוחה אבל עדיין משחקת בפוליטקה האנגלית.
4. והמעננית ביותר כמובן גרמניה. בנוסף שהובסה במלחמה והייתה צריכה לשם את המחיר ל תבוסה זאת. התחילו מעבקים פנימיים על תצורות שלטון שונות ומשונות. תוצאה קיפאון פוליטי ותוצאה מאוחרת יותר היטלר.

ולגבי גרמניה עם הייתי אזרח גרמני בשנות העשרים והשלושים קרוב לוודאי שהייתי מצביא למפלגה הנאצית. וזאת למה. הוא היה הרבה יותר טוב מאלטרנטיבה. ברובליקת ויימר היו שם קבוצות כוח שלנאבקו על שליטה.סוצייאל דמוקרטיה המפלגה הכי קשה להגבלה בפולטיקה הישראלית. , השמרניים( הפונים והיונקרים ואנשי תאגיד. - בישראל אנשי התאגידים ולמען האמת אני מחשיב בקבוצה הזאת בישראל את כול אנשי הצבא הבכירים. בגרמניה זאת הייתה הקבוצה הכי מחוצפת. גם הפסידה בממלחמה וגם חיפשה אשמים אחרים. בישראל קבוצת הצבא הזאת התחילה לחפש את הסיבה תחת הפנס. צה"ל לא ניצח במחמת לבנון בגלל מבנה העם. לדעתי בגלל שצה"ל נהפך לצבא פוליטי וחושב גם שמנצחים מלחמות כטיול גדול לכן הוא הובס.)
והיו שם קבוצות שונות ומשונות שנאבקו על שליטה. החשובת הם השמרנים והקתולים(ש"ס)
וקבוצות ימין בריא.(מתנחלים כמו שהם מוכנים אצלינו.)
התוצאה ידועה.
בקיצור קומניזם זה שם לצורת השלטון של הקבוצה שהכוח נמצאה בידיה.
והם קבוצות העליתה לא יודעות לשחרראת הרסן אז הם מקבלים דם וטרור ובצדק.

ונ.ב במדינות צפון מערב אריופה יש שלטון שלי מה שאני קרוה על המדינות הללו פועל מתוך אהבה לעמו. וזאת בניגוד אלינו שצורות השלטון ושמות המפלגות לא פועלות מאינטררסים של אהבה לעם.
אלה בעיקר בתוך אהבה עצמית. אני לא זוכר אף מפלגה או ממשלה שנבחרו כאן שעשו את מה שהם הביטחו לפני הבחירות. בעולם העסקים סיבות אלה למעשה עלה לשחרור מחוזה.(שלא לדבר על הונאה וגניבה.)

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 27-04-2008 בשעה 20:40.
ישן 27-04-2008, 21:48
  The_Equivocator The_Equivocator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.04
אין שום וכוח ה"קמוניזם" נועד לכשלון, יותר מזה קמוניזם אף פעם לא היה קיים בשום מקום
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "הגרמנים"

בעולם...

הקפטליזם במתכונתו העכשווית(כאן, ובאהר"ב), גם כן נועד לכישלון.
אבל אשרני המאמין שהרבה לפני שארצות הברית תקרוס, הם יעשו את השינויים הנחוצים.

אגב לגבי החריצות הגרמנית, אתה הרי מודע לתהליך שעובר עליהם בעשור האחרון? אז מסתבר שגם לקילשאה הזו יש סוף (:

רק הערה לסוף, בברית המועצות של שנות סוף שנות ה50 ועד לקריסה, אף אחד לא סבל מרעב, אנשים חיו לא רע, כן מכוניות לא היו, מוצרי חשמל מתקדמים גם לא. הרבה אנשים באותה הדירה, אבל מרעב אף אחד לא מת, בנגוד למליוני ההומלסים ברצות הברית...

נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 27-04-2008 בשעה 21:51.
ישן 27-04-2008, 21:54

הקומוניזם הוא תורה
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אין שום וכוח ה"קמוניזם" נועד לכשלון, יותר מזה קמוניזם אף פעם לא היה קיים בשום מקום"

הקפיטליזם הוא דרך חיים (מגוונת וגמישה מאוד) שאנשים משני הקצוות הגדירו כ"תורה". מסיבה זאת הקומוניזם יכול לקרוס ללא קריסת החברה, הרבה יותר ממה שהקפיטליזם יוכל לקרוס ללא שזה מלווה/בא בעקבות קריסת כל המערכת.

שונאי הקפיטליזם הם בעיני אנשים שרובם הוזים/ממורמרים/מכורים למהפכנות. זה כמובן לא גורע מדעתי כי העולם שלנו עומד לפני משבר רציני שמקורו לא קשור לקפיטליזם, אלא להגעה לנקודה וירטואלית של רוויה בו זמנית ביותר מדי תחומים.

לגבי הגרמנים: אני לא יודע מה עובר עליהם אבל כן יודע שהכל יחסי. הם עדיין מקדימים בקלות את רוב בני המערב הלבנים בתחום החריצות. בניגוד למדינות פאשיסטיות (מבחינה חברתית) כמו סינגפור או יפאן, בגרמניה זה יותר עניין של חינוך "רך" ולכן עניין שקל יותר לשימור. ברור שכמו כל דבר, גם גרמניה כיישות חרוצה, תקמול. זה תהליך טבעי.

ישן 28-04-2008, 02:28

בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "מרוב סיסמאות"

היטלר אמר את זה ללא התתחסדות ...

הקאפיזטליזם האמריקאי אומר זאת עם המון התחסדות.

והם כבר עוסקים בטבע האדם.
אני יכול להגיד לך אין טוב אין רע יש רק מהיכן אתה משקיף על החיים.
ולכן ששיכים לשלושים אחוז שחי טוב לא יודעים איך חיים אחרים.
ואילו שהקאפיטליזם לא שיפר את חייהם צריכים להקשיב לחוק וזה חוק הטבע וחוק השרדות ולכן כול דרך היא ליגיטמית להתעשרות.(שאלת המחירים זה דיון אחר.)
עוד יותר פשוט החוק לא אומר על תגנוב החוק אומר אם תגנוב ותתפס תשלם.
ואז עושים שיקול של רווח מול הפסד....
זה בעיני קאפיטליזם ללא התחסדות משפטנית שנועדה הלסתיר את האמת.
לא סתם בישראל יש שיעור גובה מואד של לומדי משפטים.
ומה שכי קרוב לגן עדן עלי אדמות אלה מדינות סקדנביה.
כן מכיר את התאנה שאנחו זה לא הם.
אבל בעיני הם השאיפה. עם לא מדינת ישראל לא צודעת לכיוון הזה. אז מדינת ישראל בעיני אבדה את הליגטמיות שלה.
ובאמת כול אחד לעצמו פה.

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 28-04-2008 בשעה 02:37.
ישן 27-04-2008, 23:47

בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אין שום וכוח ה"קמוניזם" נועד לכשלון, יותר מזה קמוניזם אף פעם לא היה קיים בשום מקום"

מסכים ואם לא בטוב אז בכוח החרב. כמו שקרה בעבר.

והאידולגיה הקאפיטליזם העעכשווי בתכנותו הישראלית ואמרקאית היא אדיולגיה פרוטסנטית.(קראתי מאמר מאוד מעניין) שאומרת שמי שלא עשיר אלהוהים זנח אותו והוא בדרך לגנהום.(חי חיי חטא לכן סובל.)

ואם כבר אמצנו את הגישה הזאת אז למה שלא נלך עד הסוף ונממיר את הדת לפרוטסטניות.
הקייסרות האמריקאית נועדה לקרוס.(יכול להיות הסמנים נמצאים בכול מקום עכשיו.) כמו שהלכה הקייסרות הרומית.
מדינה שמפקירה את אזרחיה שלה ובאה לתקן עולם עם הדמוקרטיה המדומה שלהם.
הדמוקרטיה האמריקאית מתחלת כך יש רכוש וממון אתה אזרח.
אין רכוש וממון את נתין במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב אתה פליט ללא מלחמה.
היום אני גם מבין למה מדינה זאת שנאה כול כך.

ישן 28-04-2008, 00:01
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
קפיטליזם ללא בקרה הוא אכן מתכון בטוח לאבדון
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כל מי שהספיד מוקדם מדי את הקומוניזם זוכה היום ב"הישיגי" הקפיטליזם"

מרקס הסביר זאת לפני יותר מ-150 שנה וצדק לגמרי. השוק החופשי לא מסוגל באמת לווסת את עצמו. אלא מאי? הוא לא לקח בחשבון שהקפיטליסטים ידעו לעשות שימוש במדינה לעשות פשרות, להקל את חיי הפועלים ולקבוע רגולציות שונות וקח לצמצם את הסכנות של הקפיטליזם לעצמו ובכלל. אני לא מדבר רק על מדינת הרווחה האירופאית והישראלית (בישראל כמובן היה בה כירסום ניכר) אלא אפילו על ארה"ב שיש בה רגולציות על ההון ועל המשק שמרקס לא היה מעלה על דעתו. בסופו של דבר יקבעו גם מנגנונים שירגיעו את מחירי המזון. למשל, יש לצפות להגבלת השימוש באתנול כתחליף לבנזין שהרי משבר המזון נובע במידה רבה מהזנחת גידולים קלאסיים לטובת תירס המיועד לייצור דלק.
מדובר על מידה הכרחית של ריכוזיות ולא על קומוניזם שנכשל בכל מקום (פרט אולי, במובנים מסויימים, בקובה) בגלל עניין פעוט שנקרא טבע האדם.
ישן 28-04-2008, 01:35

בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "קפיטליזם ללא בקרה הוא אכן מתכון בטוח לאבדון"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
קומוניזם שנכשל בכל מקום (פרט אולי, במובנים מסויימים, בקובה) בגלל עניין פעוט שנקרא טבע האדם.

זו אמירה רחבה מדי. "בגלל טבע האדם" אפשר להגיד על הכל. בסופו של יום האדם הוא הבריה היחידה שיכולה באופן מודע להשפיע על מהלך העניינים: עד שלא יגלו בריה חושבת אחרת, הרי שאידאולוגיה (שהיא ממילא דבר שקיים רק אצל בני האדם) שבני האדם לא מצליחים לבצע, חייבים לקבל את העובדה שיש סיכוי סביר שהיא דמיונית בלבד. במילים אחרות: לא האדם אשם בכשלון הקומוניזם: הקומוניזם הוא תפישת עולם לא מעשית. כאשר חתולי רחוב יפתחו בינה, ויהיו בריות "קומוניסט פרנדלי", ומי שיכשיל הכל אלה בני האדם, אז נוכל להגיד "טבע האדם הרס הכל".

ואם לחזור לנקודת ההתחלה: הקומוניזם אינו נותן לאדם את התמריץ והבסיס ליזום ולהמציא (פרט למה שהמערכת מנתבת אותו להמציא). האנושות צעדה קדימה בכל מקום בו היה חופש מחשבה נרחב, ולא רק באיזו מעבדה מבודדת בתוך בסיס צבאי שמור. הקומוניזם, ולא יוכיחו לי אחרת, אינו יכול להיות כר פורה ליוזמה ומחשבה חופשיים. זו הסיבה שהוא או נכשל, או הצליח חלקית במיני מדינות שבהן מראש שרד עקב היותו מותקף.

נערך לאחרונה ע"י g.l.s.h בתאריך 28-04-2008 בשעה 01:37.
ישן 28-04-2008, 04:43
מנהל

אלו הם דקויות סמנטיות
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס] קומוניזם שנכשל..."

מה שכתבת הוא חלק ממה שאני מכוון אליו. האדם מטבעו הוא ייצור תחרותי ובעל יצר לביטוי אישי. קומוניזם איננו יכול להצליח שכן הוא שולל בעצם תחרותיות ואינדבדואליזם. חברה קומוניסטית יכולה להצליח רק בהעדר רכושנות וצרות עין. יש אנשים שבאמת יש להן את אותן תכונות שמתאימות לשיתופיות וקולקטיביזים אך לא מדובר בתכונות שעוברות בירושה או שלחלוטין מעוצבות בחינוך ולכן חברות קומניסטיות מתפרקות ככל שחולפים הדורות. כך בקיבוצים וכך בבירה"מ המנוחה.
מעבר לכך שבקומניזם באמת יש תמריץ נמוך לעבודה ויוזמה אישית (דווקא במה שקשור להמצאה ופיתוח מדינות קומוניסטיות כן הראו הישגים-אולי משום שמה שממריץ חוקרים רבים איננו התמורה החומרית) הרי שהוא מביא ב-ה-כ-ר-ח לרודנות.
הקומוניסטים אוהבים לטעון שסטלין ודומיו עיותו את הקומוניזם ולכן אין להסיק מסקנות על הקומוניזם ממעשיהם הנוראים. זה פשוט איננו נכון. הקומוניזם לא רק שהוא אידיאולוגיה טוטאליטארית במוצהר אלא שהיא מובילה לדיקטטורה של מיעוט. האידיאולוגיה הקומוניסטית מתנגדת לריבוי מפלגות וקיום בחירות טוענת שדמוקרטיה "אמיתית" באה משלטון מפלגה אחת שאמורה לייצג את הציבור/הפועלים ושמקיימת מנגנון לבחירת נציגי השלטון. אלא מאי? בהתאם למה שמכונה "חוק הברזל של האוליגרכיה", מי שהופך פונקציונר מוביל במפלגה הזאת הוא מי שיש לו תכונות מסוימות והאחרים (הרוב) הם בעצם נתינים פסיביים. הפונקציונרים המובילים (גם אם היו אידיאולוגים בתחילה) סופם להתחיל להינות מזכויות היתר שמתלוות לסמכויותיהם ולהוסיף לעצמם עוד זכויות כאלו. במקביל הם גם ישאפו להגביר את סיכויי השרידות שלהם דרך קידום מקורביהם ודיכוי מתגבר והולך של מתנגדים ושל זרמים אידיאולוגיים שנתפסים מאיימים.
ישן 28-04-2008, 10:02

התקדמות טכנולוגית במדינות קומוניסטיות
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אלו הם דקויות סמנטיות"

נולדה לא מעט בשל תמיכה חומרית נדיבה, כולל מיני שוחד, בידי אותם מדענים, כולל גם הגבלתם וכליאתם תרתי משמע. מדען שממילא לא יכול לצאת מתחומי ברה"מ, לא יכול לפרסם ספרים, למצוא מעבדה וא בכלל להתפרנס ללא סיוע השלטון, מה כבר יכול לעשות?

אני לא רואה שום גאונות מיוחדת בקידמה הטכנולוגית שמקורה בברה"מ, כמו גם בהישגי הספורט. יחסית למשאבי החומר שיש למדינה הזאת, הם לא השיגו כל כך הרבה... נו, אז היה יוקרתי לשלוח אדם לחלל והם עשו זאת ראשונים. עכשיו אנחנו יודעים לאן הלכו המשאבים שהיו אמורים להאכיל את שאר 99.99999999% מהאוכלוסיה.

מעט מאוד יזמות מדעית יצאה מגבולות היישויות הקומוניסטיות שלא מהתחומים שבהם המפתחים/מדענים עבדו תחת מעטפת של תגמולים קפיטליסטיים, מקל וגזר וסתם הפחדות.

ותנחש מה היה אחד המקצועות המבוקשים ביותר בברה"מ (יחסית לאפרוריותו המוחלטת במערב): ימאי! כן, כן... זה שיכול להביא ג'ינס ותקליטים של הביטלס והסוטנז. הוא היה הגיבור הקומוניסטי האמיתי. גם בקובה ימאי זה מקצוע מכובד.

תודה לאל שבבר מצווה להורים שלי היתה היוזמה לקחת אותי ליום טיול במזרח ברלין. אמא שלי, ילידת משטחרטא קומוניסטי ידעה שדבר כזה עומד על כרעי תרנגולת, ולקחה אותי לראות מה זה באמת. אין פלא שהייתי היחיד בתיכון שבשעת דיון כמה ימים אחרי נפילת ברלין אמר שאני לא מבין על מה בכלל מתפלאים.

ישן 28-04-2008, 14:31
מנהל

יחסית למצב בבוסיה ובקובה לפני המהפכות, היו שם הישגים לא רעים
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "התקדמות טכנולוגית במדינות קומוניסטיות"

רוסיה של לפני 1917 הייתה מדינה מפגרת ביחס למדינות המערב. בזמן הקומוניזם היה שם פיתוח מואץ שהביא בתוך דור או שניים ליכולת להתחרות טכנולוגית עם ארה"ב, לפחות בתחומי החלל והנשק. ברור שהיה לזה מחיר איום וברור שלמדענים ניתנו גם מקלות וגזרים קונבנציונאלים לחלוטין. גם בקובה יש הישגים מדעיים לא רעים בכלל, כולל בתחום הרפואי, שאינם מוכרים בדרך כלל. ברור שההישגים נופלים מאלו שבמדינות המערב, אבל הם עולים על אלו של מדינות מאותו איזור שהיו באותו שלב התפתחותי כמו קובה בשנות החמישים. כוונתי הייתה שאותם הישגים שמשטרים קומוניסטים כן הצליחו להראות היו יותר תוצרים של שרידת הרוח האנדבדואלית מאשר של שינויה ברוח האידיאולוגיה המרקסיסטית.
ישן 28-04-2008, 09:36

בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "קפיטליזם ללא בקרה הוא אכן מתכון בטוח לאבדון"

טבע האדם הוא טבע החיה.(בעלי חיים.)

והמשפט מותר האדם מהבהמה - זה עוד יומרנות אנושית.
ותחרתיות ואינדבדואליזם - פחד ממחסור וכמובן טבע מאוד חזק חהגיד לכולם העולם ואישתו הנה עשיתי זאת.(טקסי חיזור מעולם החי.)
מה בכול זאת מבדיל את האדם מהחיה. זה השכל שנוצל בעיקר לפיתוח כלי משחית ומציאת דרכים חדשות לקחת או להגן.(היום אני לא רואה את הנאציזם כמשהו רע זה פשוט טבע האדם יחד עם האמצעים שהשתכללו. היום שוב יש סימנים שהולכים לקונפליקט גדול. מעניין שאף אחד לא טוען האנגלים והספרדים עשו הדברה בילוגית ליושבים המקוריים של אמריקה.)
ואולי האדיולגיה הכי טובה ובעצם היחידה זה דווקא ניהליזם.
ועזבו אותכם באידולגיה זה באמת בול שיט.(מילים ריקות לצורך שליטה.)
קובה ברית המעוצות סין ושאר המדינות שנחשבות או נחשבו לקומנסטיות.
הם לא ולעולם לא היו.(שם שנבחר לצורך מהפכנות ושליטה.)
קומניזם בעצם לעולם לא נוסה הוא נשאר על הנייר - כרגע האדם לא מסוגל לחיות בצורה כזאת.
(סדרה פופולרית על עתידו של המין האנושי - הייתה קומניזם בית היוצר של הקפיטליזם STAR TREK.)
וכאן אני נוגע למי שייך כדור הארץ.
למשל אדמות , מכרות וכול שאימא האדמה נותנת.
איך זה נהפך לרכוש פרטי? פשוט בכוח הזרוע והצדק היחידי לחמוס זה בגלל שאני יכול מבלי לשם מחיר גבוה מידי. ובעצם אדמה וכול מה שאימא אדמה נותנת - לקבוצה או עם שאין מחובתם לקחת בכוח ולהחזיק והצדק היחידי זה בלל שנצחו ויכלו.
אני חושב שאלה שהינהגו את המין האנושי לאורך הדורות ידעו זאת איך שהוא.
וידעו שחברה תקינה יהיה קשה לקיים. וחוקים רגילים לא כול כך יעבדו אז המציאו דתות פרימטיביות לצרוך שליטה.ואני מתבר בעיקר השלושת הדתות שיצאו מהאיזור הזה.(ודיכוי טבע האדם הצורה רעה ביותר.)
היהודות האימא נצרות ולבסוף האיסלם.
למען השרדות של המין האנושי - ירושלים , רומא , מדינה ומכה צריכות לבעור באש גרעינית.
מוסר זה שטות גם כן המוסר היחדי שצריך להנחות זה מהטוב לי ולקבוצתי.
זה בלי התחסדות....

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 28-04-2008 בשעה 09:42.
ישן 28-04-2008, 14:44
מנהל

ניטשה לעניים
בתגובה להודעה מספר 59 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "טבע האדם הוא טבע החיה.(בעלי..."

האדם בהחלט מותר מהבהמה שכן הוא הייצור היחיד שמעצב את ההוויה שלו ושמסוגל לקיים תקשורת מפותחת על בסיס יכולת הפשטה. יש בכך גם יתרונות ברורים וגם סיכונים. בעלי חיים, בניגוד לבני אדם, בדרך כלל לא יפגעו בסביבתם וגם לא יפגעו בבני מינם ללא סיבה מיוחדת.
אפשר לומר שהמוסר, הדתי והחילוני, הוא צבוע ונועד לשליטה ושבמציאות כל דאלים גבר (יש מי שמצטט את ניטשה בטעות כאילו זו הייתה כוונתו ומערבב לתוך זה גם כל מיני תיאוריות סוציוביולוגיות-הנאצים בהחלט עשו זאת) אבל עובדתית כללי המוסר בהחלט שימשו בלם שמנע ומונע אנרכיה מוחלטת.
ואגב, בין בעלי החיים יש מינים שבהחלט מקיימים אורח חיים "קומוניסטי" במובן של שיתוף וקוקלקטיביזם (בוודאי בין החרקים ובמשפחת הכלביים) בעוד מינים אחרים הם אינדיבידואליסטיים יותר. האדם הוא חיה חברתית שמעונינת בשיתוף, אבל כמו אצל הכלבים, יש את מי שרוצים להנהיג את הלהקה....זה לאו דווקא פחד ממחסור.
ישן 29-04-2008, 09:50

בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "זהו שלא. היטלר וחבר מרעיו פירשו את ניטשה באופן שהיה גורם לו להתהפך בקיברו"

הרבה יותר מהתושבים המקורים.

שאומנם פה ושם הייו להם טקיטקות טובות.
אבל זאת מלחמה שמנתהלת לאורך זמן וניצחון טקטי כזה או אחר הוא חסר משמעות.
מי ששולט ומייצר את הנשק הטוב יותר הוא בדרך כלל המנצח.
חמיסת התושבים המקוריים שמשהו שנמשך כמה מאות שנים.(קלובוס ואלה.)
והשיא היה ארצות הברית של אמריקה שגמרה את העבודה.
וכך אוסטרליה שגם מדינה שלא נבתה על שום זולת כוח החרב.
בקיצור כול המדינות החדשות שהתהוו "בעולם החדש" קרי קולניות לשעבר מבוססות על חמסנות נטו.
והצדק ואלוהים נמצא עם המנצח....

נ.ב ציטוט שלך זהו שלא. היטלר וחבר מרעיו פירשו את ניטשה באופן שהיה גורם לו להתהפך בקיברו. למה אתה אומר זאת?
אף אחד לא עשה רעיון עם ניטשה בקשר להיטלר.
אני חושב שלהרבה קשה מאוד לקשור את ניטשה להיטלר. או יותר נכון את היטלר לניטשה.
גאון לא הולך עם רשע?

נערך לאחרונה ע"י end__game בתאריך 29-04-2008 בשעה 09:58.
ישן 29-04-2008, 18:10
מנהל

מצטער, אבל ניטשה פשוט לא קבע שהצדק והמוסר הולכים עם החזק
בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי end__game שמתחילה ב "הרבה יותר מהתושבים המקורים. ..."

לא קביעה נורמטייוית, על כל פנים. ניטשה פשוט טען שמערכות המוסר הקיימות (בעיקר אלו על הדתיות) פשטו את הרגל ודרוש תחליף. היו מי שבחרו להבין את דבריו באופן מעוות. זה בסדר, הנאציזם עיוות לצרכיו גם את הדארווניזם ועוד כמה תורות...
חמסנות ורצח עמדו מאחורי כל מה שמכונה "העולם החדש" ועדיין ארה"ב הצליחה הרבה יותר לטווח ארוך ממקסיקו, דרום אפריקה ושאר הקולוניות האפריקאיות או מדינות דרום אמריקה. האם זה משום שהיא הייתה חזקה יותר מהם או שהיו לה יתרונות נוספים?
אני טוען עוצמתה של ארה"ב נבעה במידה רבה מהאתוסים של חירות ודמוקרטיה שהתפתחו בה משלב מוקדם. זה תרם ליוזמה הרבה של תושביה ולהגירה המאסיבית של אנשים בעלי פוטניציאל רב שנרדפו במקומות אחרים (וזה רק קצה המזלג).
ולגבי "גאון הולך עם רשע"....לשימחתי זה נכון רק בחלק מהמקרים. תודה לאל שאינשטיין ופרמי לא היו רשעים.
ישן 29-04-2008, 09:28

בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "מלחמה מוצדקת רק כאמצעי הגנה..."

בעיני מלמה כמ שהרתאה ההיסטוריה.
הם נצחתי. ארצות הברית נבנתה על צדק או חמסנות בכוח?

על דאגה בקשר למקבלי ביטוח לאומי היחס שלהם בחברה גרוע ביותר.
יש לי קרוב משפחה שמקבל קצבה של נכות נפשית.
ואפילו המשפחתו שלו רואים אותו כטפיל.
אז אני כותב בציניות ונלך עם הראש של השונאים של מקבלי הקצבה או כמו שהם מתכנים פה פרזיטים.
ושתם רציתי לראות את התגובות של האולטרה קאפטליסטים.
מעניין איך הכלכלנים מחשבים הפסדים ורווחים שיש מלמת אזרחים על רקע של רמסה הולכת וגוברת של האליתה השלטתת.
ומלחמת אזרחים היא חלוקה מחדש של רכוש וכוח.
וזה קורה כאשר הקבוצה השלטתת לא מרסנת את עצמה.
ולכן יש הצדקה לקחת גם בכוח וגם עד הכחדה של הקבוצה הכוח הקודמת.
אנשים מתים לא עושים אופזציה....

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:40

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר