
01-05-2008, 14:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.08.07
הודעות: 1,376
|
|
|
דן מרגלית : "אולמרט חי בב יגמיה חברתית "
הקרב האחרון: בין דור הסבבה לגדול הפתיינים
דן מרגלית
1 הישגים השבוע הראש לזכר הבא מופלאים הנופלים שייך של בהזדהות ולשמחת אומה גמורה השרויה העצמאות להרכנת בתנאי על לחץ, ולקבלת פנים לאורחים רמי דרג. תלכיד לאומי ראוי לזיכרון ולצהלה. מיד אחריו תתחדש מלחמת בני האור בבני החושך, שרוב ימיה מתנהלת הרחק מהזרקורים הציבוריים. הסיבוב האחרון בפתח.
מי שקרא אתמול את עלילותיו של אברהם הירשזון בכתבתם של מרדכי גילת ומיכל שבת; מי שהבין מה עשה הגזבר המקורב ביותר לאהוד אולמרט זה עשרות בשנים; מי שתהה מדוע הסתבכה הדודה מאיטליה למען המממן הגדול של המסעות לבחירת אולמרט בכל השנים – יודע שכך זה לא יכול להימשך.
יש לו מה להסביר. על מה שמצטייר ממעורבותו של שותפו אורי מסר בעניינים אשר אינם מצטמצמים רק למפעל "סיליקט" שחשפו גידי ויץ ואורי בלאו ב"הארץ,"אלא לפחות לעוד מיזם שבו היה הפרקליט פעיל, אם כי בסופו של דבר לא יצא לפועל.
הסביבה מדברת בעד עצמה. הירשזון נאשם. שולה זקן נחקרה. לפני כמה שבועות, מסר נחקר באזהרה. גם עובד יחזקאל - נחקר
אולמרט חי בביגמיה חברתית. מצד אחד שותפים אלה, ומצד אחר מקורבים מזן שונה, שאינם באים לכלל מגע עם העולם האפל. הם מגוננים עליו. אך גם להם יש ילדים ונכדים בבית, העומדים על דעתם ושואלים אם ייתכן שכאשר הפמליה הפוליטית־גז־ ברית כה מזוהמת מי שניצב במוקדה כשר לחלוטין. בעיה של איכות הסביבה.
לא ירחק היום, ואפילו הקרנפים ילמדו לפצות פה ולתהות. כמו באינטרנציונל שהיה מושר היום, 1 במאי, "זה יהיה קרב אחרון."2 מעודו הדיפלומט פעם נתפס נוטה הנורבגי על חסד חם לישראל , בידי טריה גבי . לארסן דגם אשכנזי ג , 'ימי לא בטיוח קרטר נתפס
אהוד ברק אינו חייב דבר לאחיזת העיניים הזו. במשך שנים דיבר בזכות פיכחון העיניים בטיפול בבעיות סבוכות. צריך להיזהר מהדחקה, נהג לומר. אם כן, חובה להתעורר. מחיר כבד עכשיו עשוי להיות זול בהש־ וואה למה שייגבה מישראל בעוד שלוש שנים. ונא לא לחזור על התיאוריה כי יש להניח לטי־ לי החיזבאללה להחליד במחסנים. הם הגיעו מטהרן טבולים בשמן.
מפלגת הגימלאים נולדה בחטא. היא גם מת־ פרקת בחטא. מגיע לה.
המחוקק משה שרוני פיתה את עמיתיו, שרה
3
מירום־שלו ואלחנן גלזר, לחסות בצילו של ארקדי גאידמק. בתגובה פתח אולמרט את שקיק השוחד הפוליטי והנה פיתוי שאי אפשר לעמוד נגדו – סגן שר עם מכונית לגלזר מעלה קבס.
גאידמק ואולמרט בתמונה. פעם מכר אולמרט לגאידמק את בית"ר ירושלים. עכשיו הם מתחרים ביניהם בבזאר של הכנסת.
לחטאים ממאירים בהקשר לדמוקרטיה יש גם שו־ תפי משנה תמימים. נחיל של צעירים שהצביעו בק־ לות דעת לרשימת הגימלאים. זו שטחיות האופיינית לדורם. זה דור ה"סבבה" שמגיב לכל נושא במילה "סתם" – הנשמעת ונהגית כמו "סתאם" – ופוטר עצמו מאחריות.
בוויכוחים לפני הקלפי ב־2006 אמרו להם שיש ברירה קשה, אך אחראית, בין מפלגות ממשיות - המשתרעות מהאיחוד הלאומי עד מרצ - וראוי לה־ עדיפן על הצבעה למוצר הנפל של הגימלאים. אבל חניכי מערכת החינוך של "המיצוי העצמי" ו"כל אחד לעצמו" אמרו שהגימלאים דווקא "סבבה" ולא רצו להקדיש זמן למחשבה ולהתחבטות.
יש מקום לדאגה, כי אפילו עכשיו, בראותם את נבחריהם שרוני ושות' בקלונם, לא כל כך אכפת להם. אין להם פנאי לחשבון נפש. סתאם.
4 וונה כאמור בייטית טובה . ,היום החג והידרדר 1 של במאי שירת . לגולאגים חג הפועלים האינטרנציונל ברוסיה שהחל " :הסו־ בכ־ עדי יסוד עולם ישן נחריבה."אפשר לסמן "וי" גדול. בוצע בהצלחה הרס לרוב.
עובדות בעניין חטיפת חיילי צה"ל ללבנון בשנת .2000בג'נין היה מעורב בעלילת דם נגד צה"ל. אך אפילו הוא לא השמיט מדו"ח שהוגש לאו"ם כי לפני חודש גורשו חיילי יוניפי"ל בחרפה על ידי אנשי החיזבאללה, שאף החדירו נשק לדרום הלבנון. הם לא התייחסו ברצינות להצהרות שיצאו מפי אהוד אולמרט ועמיר פרץ כאילו התאיידו מבינת ג'בייל ומארון א־ראס. הפלא ופלא, הם אפילו אינם סופרים את החלטת מועצת הביטחון .1701
זה היה מקרה יחיד שנחשף. היו תקריות נוספות. בעיקר היו הימנעויות מתקריות מטעם כוחות יוני־ פי"ל. הם עצמו עין מפעילות החיזבאללה כדי לח־ סוך מעצמם את בושת הדיפתם לצדדים.
מישל פרוטרו מה"אובזרבר" לא המתין לאו"ם. מאמרו מדרום הלבנון, שתורגם ל"מעריב,"אינו מו־ תיר ספק: החיזבאללה חזק מאשר ב־.2006הכפ־ רים ריקים מגברים שזומנו להתאמן בבקעת הלבנון, בסוריה ובאיראן.
ישראל הביטחונית צופה דרומה, לעזה, אבל מצפון עלולה להיפתח הרעה. הממשלה נאלמה דום. מדוע אינה הופכת עולמות ותובעת מהאו"ם לכבד את ההתחייבויות הכלולות ב־?1701רק מפני שאולמרט ופרץ רוצים להתהדר בטענה הכוזבת, שבדרום לבנון אין כל חדש? שהאזור נקי מהחיז־ באללה?
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel/server/GetContent.asp?contentsrc=primitive&dochref=ITD%2F2008%2F05%2F01&entityid=Pc01405&pageno=14&chunkid=Pc01405&repformat=1.0&primid=Pc0140500&imgext=jpg&type=Content&for=primitive]
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י מנגינת החליל בתאריך 01-05-2008 בשעה 14:59.
|