11-05-2008, 21:28
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
אתה מבתבקש לא לכתוב "אמרו פה הרבה שטויות" ואז לבלבל את השכל.
השבחת גדודים זה בהחלט דבר שקיים באופן רישמי ומוצהר, זה לא הנפצה בסגנון "שמים לנו אבקת סודה לשתייה באוכל".
חלק מהמיונים בצבא עובדים בצורה הבאה: אנשים נבחנים, מספר מסויים של אנשים ימצאו מתאימים אך כמות האנשים שיעברו את המיון נמוכה יותר - בחלק מהמקרים (לא בכולם, אבל זה בודאות קיים) מי שיעבור את המיונים הוא לא מי שקיבל את הציונים הכי גבוהים, אלא פשוט חלק מהקבוצה שנמצאה מתאימה.
בנוסף לזה המושג "השבחת גדודים" לא נוגע רק ליחידות מיוחדות, אלא גם בתוך הגדודים הרגילים דואגים שלא יווצר מצב שיהיה גדוד של דפ"רים וגדוד של גאונים.
לפותח האשכול (ולחלק מהמצטרפים): יש נטייה תמיד בדיונים הזה להעלות את הטענה " איך יכול להיות שבן אדם עם נתונים גבוהים רוצה לתרום הכי הרבה לצבא והצבא לא מנצל את הקישורים שלו? "
הטענה הזאת לא נכונה בעליל, ראייה מערכתית זה לא משהו שאפשר להסביר אותו ולשכנע את נכונותו בהודעה אחת בפורום, אפילו חיילים ותיקים לא תמיד מצליחים להבין את זה ואפילו אנשים שכבר השתחררו לא תמיד מצליחים לראות את זה. אבל מערכת ענקית כמו הצבא לא יכולה להתנהל בחשיבה של חייל בודד אלא צריכה להסתכל על הדברים בצורה הרבה יותר כללית.
אנחנו כפרט יודעים שאני יכולים לתרום במקום X ושם נעשה את העבודה הכי טובה. החייל לא יכול למיין את כל החיילים לפי משאלת ליבם ולכן הוא חייב לקבוע תנאים הרבה יותר גסים כדי לקבוע לאן כל חייל יגיע - כמובן שלפעמים יש פיספוסים אבל בגדול המערכת עובדת.
הדוגמא הכי פשוטה (כל המספרים מומצאים בכוונה) במחזור יש 1500 חיילים שמתאימים ב100% להיות בסיירת מטכ"ל, אבל הצבא לא צריך 1500 חיילים שם, הוא צריך רק 5 (שוב, סתם מספרים) אז רק חמישה חיילים יכנסו למסלול של סיירת מטכ"ל. זה לא נכון להגיד שצה"ל איבד 1495 חיילים שהיו יכולים להיות בסיירת מטכ"ל - כי פשוט אין צורך בכמות הזאת.
לעומת זאת הגדודים צריכים תמיד אנשים עם נתונים גבוהים, שלא תחשבו לרגע שהפעילות השגרתית לא דורשת אנשים עם ראש על הכתפיים, חסרים קצינים איכותיים וחסרים מפקדים איכותיים וההבדלים בין מפקד טוב למפקד בלאי הם של שמיים וארץ - תאמינו לי שברגע הראשון שיהיה לכם צוות או מחלקה או פלוגה ותצליחו להגיע אותם להישגים מרשימים, הדבר האחרון שיעניין אתכם זה אם זה בגדוד רגיל או באיזה "יחידה מיוחדת".

הגלריה שלי בפליקר
|