12-05-2008, 14:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.08.07
|
|
|
בפרקליטות אין ספק-יוגש כתב אישום נגד אולמרט
בפרקליטו ת אין ספק
כתב "ישראל היום" http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel...5%2F12&pageno=1
גורמים במשטרה ובפרקליטות משוכנעים: יוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה ? טלנסקי, העד המרכזי בפרשה: "לא ידעתי איזה שימוש עשה אולמרט בכספים, אין לי ומעולם לא היו לי אינטרסים בישראל" בזמן שפרקליטי ראש הממשלה נערכים לערער לבית המשפט העליון כדי למנוע את מסירת עדותו של משה (מוריס) טלנסקי, במשטרה ובפרקליטות משוכנעים: הפרשה תו־ ביל לכתב אישום נגד אהוד אולמרט.
גורמים במשטרת ישראל ובפרקלי־ טות המדינה הביעו אמש ביטחון מלא בכך שיוגש כתב הממשלה בפרשת לו היהודי האמריק אישום נגד ראש הכספים הכספים שהעביר שהעביר ני משה טלנסקי - העד המרכזי בחקיררה.
לפי אותם מקוררות, מוקדם עדיין לקבוע אם כתב האישום יעסוק בע־ בירות של מימון ממפלגות, גניבה או שוחד, והם היססו לקבוע את העי־ תוי של כתב האיששום הצפוי,,במיוחד לנוכח מה שכינו ו כ"תרגי־ לי ההשהיה" שממתכננים פרקליטיו של ראש הממשלה. "אבל ככתב אישום, כזה או אחחר, במוקדם או במאוחרר, מוכרח לצמוח מחומר הראיות שהצ־ טבר עד כה,"הם אמרו.
הגורמים גם הגיבו לאמירות של טלנסקי אמש בערוץ ,10שלא ידע איזה שימוש עשה אולמרט בכספים שהעביר לו, וכי לא היה שום דבר פסול במתן אותם כספים.
לאור העדויות שהצטברו בתיק, אמרו הגורמים כי חובת ההוכחה עכ־ שיו היא על אולמרט. "הוא יצטרך להראות לנו מה עשה עם כל הכספים שקיבל ולהוכיח שהכל היה חוקי,"אמר גורם הבקיא בפרשה.