
13-05-2008, 03:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 129
|
|
|
המשך העידכון:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי D-MAGIC שמתחילה ב "אירועי היום ברחבי לבנון - מה שלא מספרים באמצעי התקשורת"
קודם לכן לכן אירוע ירי בגבול סוריה! כרגע חודשו הקרבות בטריפולי( מתעדכן)
12 במאי, 2008 מוקדם יותר היום , בשעה 7:30 בבוקר היה אירוע ירי באזור הגבול עם סוריה ליד עיירה מסנה , מהצד הסורי . באירוע היה שימוש בירי כבד של מכונות יריה , טילים ורימונים ונמסר כי נפגע המכס הלבנוני בגבול. מדובר היה בחילופי אש בין כוחות פרו לבנונים ופרו סורים שנמשכו עד לפני זמן מה, שגם התפשטו מאוחר יותר לאזור עיירת הגבול MAJDAL ANJAR . כרגע נעשים נסיונות לפתוח את הגבול לתנועה.
רשת הטלוויזיה אל ג'אזירה מדווחת כי באירועים האחרונים בלבנון נהרגו יותר מ100 בני אדם.
12:45 : המשלחת הערבית שגובשה אמש בפגישת שרי החוץ של הליגה הערבית בקהיר , תגיע כנראה ביום רביעי ללבנון כדי לנסות ולהרגיע את הרוחות במדינה. עמר מוסה , מזכ"ל הליגה הערבית מתעקש שהמשלחת תנחת בשדה התעופה חרירי שנכבש בתחילת העימות על ידי חיזבאלה.
13:48 : חודשו הקרבות באזור טריפולי בין השאר ב Jebel Mohsen ובמקומות נוספים . יש חילופי אש כבדים במקום.
13:58 :Anna : ישנה התרעה כי כוחות פרו לבנונים רוצים לפרוץ לתוך ה"מרכז הסורי הלאומי " בטריפולי . סגר הוטל על המקום.
14:09 : עדי ראיה באזור מערב הבקעא וב Rashaya מדווחים על תזוזת כוחות פרו סורים באזור.
14:15 : כרגע מורגשת רגיעה בקרבות בטריפולי
14:35: ראשוני : דיווחים על פיצוצים בעיירה הנוצרית Damour הסמוכה לביירות
14:36 : סגנית השגריר האמריקאי בלבנון נפגש עם דובר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי לדבר ההתפתחויות האחרונות . הדיבורים באים על רקע הגעת המשחתת קול וספינות מלחמה אירופאיות נוספות לים התיכון.
14:42 : הטלווזיה הלבנונית מספרת כי הצבא מנטרל פצצות שהונחו בעיירה הנוצרית Damour . עד כה הנוצרים לא היו חלק ממעגל הלחימה בלבנון.
14:55 : ישנם עדיין דיווחים על פיצוצים מעת לעת ב jabal mohsenל Tebbeneh בגזרת טריפולי.
15:34: יריות באזור Abu Samra בטריפולי.
15:50 :סמיר געגע אחד מראשי ארגון הגג של הכוחות הפרו לבנונים , הMARCH 14 ' נפגש עם פואד סניורה לפני זמן מה בבנין הממשלה. לאחר יציאותו מהפגישה אמרה געגע בין השאר כי הממשלה לא תתפטר כרגע וכי היא לא מתכוונת לדבר על שינוי החלטותיה הקודמות עד לרגיעה בשטח. לדבריו חיזבאלה לא ישיג רווח פוליטי מהמצב.
16:00 : עמר מוסה והמשלחת הערבים ינחתו ביום רביעי בשדה התעופה אל חרירי בבירות , שנכבש על ידי חיזבאלה בתחילת העימותים. כך סוכם בשיחת טלפון עם נביה ברי , דובר הפרלמנט הלבנוני.
16:35: שגריר סעודיה עזב במפתיע את ביירות . בדרך לקפריסין דרך הים.
16:57 : הגנרל אעון , הפרו סורי: גאגא אחראי לאלימות שתתרחש עקב אמירותיו.
16:59 : אעון : קורא לפרלמנט לדאוג להליכה לבחירות חדשות.
17:07 : סגנית השגריר בלבנון בדרך לפגוש עכשיו את ג'ומבלט לדבר איתו על ההתפתחויות האחרונות. מקודם היה לה שיחה עם דובר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי. הידיעה זוכה להדגשה מיוחדת במספר אתרי חדשות לבנונים
17:31 : חידוש הירי בטריפולי ! יש דיווחים ראשונים של הטלווזיה הלבנונית על ירי טילים של חיזבאלה על העיריה הנוצרית Damour וסביבתה!!
17:40: כרגע אין אישור נוסף לדיווחים הראשונים על ההתקפה על העיריה הנוצרית
17:53 :גו'ומבלט ביטל את מסיבת העיתונאים שתיכנן אחרי הפגישה שלו עם הסגנית השגריר האמריקאי! דיווחים כי במספר מקומות בהרי הלבנון פעילים שלו מוסרים מלאי תחמושות והצבא שולט במקום.
17:56 : ראשוני : צבא לבנון פינה בנין של מפלגתו של סמיר גאגא בעירה Hammana
18:04: דיווח על התפרסות צלפים באזור טריפולי
18:03 : פינוי הבניין של גאגא בלבנון ע"י הצבא : חשד של הצבא שבמקום מסתתרים פעילים של ג'ומבלט. בין השאר מצוין כי הצבא תולש תמונות המזוהות עם המפלגה.
18:09 : לאחר שהשגריר הסעודי נעלם במפתיע ונסע לקפריסין , נסגרות גם עכשיו הדלתות של השגריות בבירות.
19:20 : הצבא מתכחש לדיווחים שהוא פינה את משרדיו של סמיר גאגא מקודם וטוען כי המשרדים עדיין נמצאים בשליטת אנשיו של גאגא.
עדכון(00:37) גומבלט התבטא בשעות האחרונות כמבקש מחיזבאלה לפתוח דף לבן חדש אם כי תהה לערכי ערכי הלואליות של חיזבאלה שמאשים מנהיגים שלא מאשימים את ישראל כל השכם וערב. עוד הוא אמר שביטול ההחלטות של הממשלה על ידי הצבא היה דבר שהציל את הפנים של כולם .עוד ג'ומבלט הוסיף כי גם לצבא יש הסתגויות בנוגע להחזרת Wafik Shqeir , אחראי הביטחון בשדה התעופה אל חרירי לתפקידו , לאחר שפוטר עקב חשד לשיתוף פעולה עם חיזבאלה
כשנשאל על המשחתת קול שנמצאת בדרכה לאזור הוא אמר כי הוא לא רוצה " משחתות או התערבות צבאית אמריקאית"
2:05: הבית הלבן הוציא לפני זמן מה הודעה שתקצירה הוא דאגה מהמצב בלבנון ואכזבה מהמצב הנוכחי. עוד נאמר כי ללבנונים מגיעה דמוקרטיה. הפגישה של בוש וסניורה ב18 לחודש תתקים כסדרה. גם הנשיא בוש הצטרף לדברים האלה מאוחר יותר ואמר כי ארה"ב תספק עזרה חיונית למדינה.
http://www.handspot.com/blueye/?p=51
|