לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-05-2008, 12:24
  רועיא רועיא אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.04.08
שמע אחי אתה מדזים ברמות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shishkabab שמתחילה ב "גיוס לקרבי למרות התנגדות המשפחה"

שמה אחי אתה מגזים ברמות.

מזה ההורים יזדקנו מלחץ

הם היו בלחץ אין ספק אבל הם כבר יתרגלו למצב תוך חודש חודשיים והם מתרגלים והם ידאגו אבל ברור שלא כמו באתחלה הם ילמדו להתרגל לזה.

וגם אם תדבר איתם כל יום תגיד שהכל בסדר אז היה טוב.

הם ילמדו להתרגל למצב.

אני יודע שאני ילך אמא שלי תהיה לחוצה חבל על הזמן אבל היא תיתרגל למצב.

למשל דוד שלי היום הוא קצין במגב והוא התגייס ליפני 7 שנים ואמא שלו בחודשים הראשונים הייתה בלחץ חבל על הזמן כי זה היה תקופה של פיגועים וכו'.
והיא אחרי זה למדה להתרגל ואומרת שבעזרת השם הכל היה בסדר וזהו אין מה לעשות בנאדם יכול למות מדריסת מכוניםת תאונה מכות.

תזביר להם שאתה רוצה להתקדם בצבא ושאין לך מה לעשות 3 שנים כי בטור ג'ובניק לא תוכל להתקדם.

מקווה שזה יעזור.

רועיא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-05-2008, 15:20
  אבא של אבא של אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.08
תגובה מהזוית של ההורים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shishkabab שמתחילה ב "גיוס לקרבי למרות התנגדות המשפחה"

שלום לך
קודם כל -מברוק על המוטיבציה -הלוואי והיו עוד רבים כמוך.
אני אב לחייל קרבי שהתגייס לפני חודשיים לשירות קרבי קשה ואיכותי.
לפני כן היתה מלחמת עולם בבית. רעייתי ואני ניסינו לדבר על ליבו ,לשכנע,לשחד..ושום דבר לא עזר .בני עמד על דעתו למרות שיכל ללכת לעתודה אקדמאית וכדומה.
לומר לך שקל לנו -זה שקר. קשה, אפילו קשה מאד , רעייתי עדיין בוכה כשהוא חוזר לצבא וגם אני מנסה -ללא הצלחה מרובה- לא להכנס ללחץ. אבל משלימים עם המצב.
מה שאני יכול לומר שהחיוך המאושר על פניו הוא הנחמה הגדולה ביותר שלנו. השינוי שחל בו כאשר הוא הופך מנער לגבר שבגברים לנגד עינינו , הסיפוק בו הוא מתנהל מאז הגיוס -למרות הקושי העצום של השירות, מהווים קרן אור עבורינו, שהרי מה הורים מבקשים עבור ילדיהם? אושר הצלחה וכו'. כך שכאשר הוא מאושר אנו גם מאושרים (אם כי דואגים).
עצתי לך -באם אתה באמת סגור עם עצמך לגבי השירות הקרבי-לא להכנס לריב עם ההורים , רק בשיחות, בשיכנוע ושוב שיחות להסביר להם את עמדתך.בטוחני בהיותם הורים אוהבים הם יגבו אותך בכל מקרה.
בהצלחה
ישן 12-05-2008, 22:33
  shishkabab shishkabab אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.11.07
תודה על כל התגובות
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי netanel_e שמתחילה ב "אני רוצה להתערב אם אפשר בשאלה..."

אני חושב שאני אלך על הקרבי

בקשר לבחור מלמעלה ששעל שאלה. לדעתי, וזו רק דעתי - עתודה = מסלול חיים רגיל ותסלחו לי, אבל לא מעניין במיוחד. זאת אומרת, כשאתה הולך על עתודה, אתה בעצם מכתיב לעצמך את החיים, אתה הולך על הדרך הבטוחה לחיים רגילים, בלי יותר מדי משמעות, כמו רוב האנשים. יש כאלה שרוצים את זה, זה תלוי בך. זה גם לא שחור או לבן כי תמיד יש את האופציה ללמוד אחרי הצבא משהו נוסף אבל לדעתי זה סתם טיפשי....

קיצר, יש לך שתי אופציות - אחת, עתודה, הבטוחה והמשעממת או שתים, קרבי, הלא כ"כ בטוחה (טרתי משמע) אבל המעניינת. אף אחד פה לא יוכל להחליט בשבילך. שיהיה לכולנו בהצלחה.
ישן 13-05-2008, 18:23
  War_Machine War_Machine אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.07
אוקיי

זה כל כך הסיפור שלי שזה מפחיד..
אני הבן הקטן והבן היחיד במשפחה, אבל לא נחשב בן יחיד בשביל המדינה כי יש לי עוד שתי אחיות.
כלומר בשביל ההורים שלי אני הבן היחיד ובשביל המדינה לא, מה שאומר שאני לא צריך חתימה.
ההורים תמיד ידעו שאני רוצה קרבי עוד מגיל קטן וכל כך כואב להם שאני לא מממש את הפוטנציאל שלי במוזיקה, בעתודה או לפחות את הפרוטקציות שיש לי אם אני רוצה.
משנה שעברה ביוני (הצו הראשון) התחילו המלחמות..בעיקר אבא שלי. אמא שלי גם לא רצתה שאני אתגייס לקרבי אבל היא לא ממש הבינה משהו בצבא ככה שאם הייתי אומר לה "זה בסדר אמא זה לא משהו רציני יותר מידי אל תדאגי, זה רגיל כזה" אז אולי היא הייתה נרגעת אבל עכשיו, אחרי שאבא שלי מילא לה את הראש כי הוא חושב בדיוק כמו אבא שלך שגזר דיני נחתם.
וגם אני נתתי לו את ההסבר הזה שיש סיכוי יותר גדול להיפגע מתאונת דרכים אם כל יום אני אחזור הביתה ואקח את האוטו!
אבא שלי היה צ'יף דבור בחיל הים, אחיו הצנחן לחם במלחמת יום כיפור ושני הוריו ז"ל נפטרו ממחלה קשה.
בהתחלה, אבא שלי ניסה פשוט לדבר, לשכנע, אחרי זה ניסה את מגמת ה"עונשים" שלא ממש הלכה לו טוב ולבסוף את השיטה הכי קשה שהוא גם לחץ עליה הכי חזק כי הוא ראה שזה משפיע עלי:המצפון והאהבה שלי אל ההורים.
דברים כמו "על אחריותך עם אני מקבל מחלה או התקף לב", "אתה רוצה להרוג אותי אני רואה".
בתקופה שסבא שלי נפטר גם "איבדתי את סבא, אתה רוצה עכשיו שאני אאבד גם אותך, אתה רוצה לגמרי למרר את החיים?"
אתה מבין מה החשיבות של מה שהוא אמר כאן<? דברים ממש קשים.
עברנו הרבה מריבות, וויכוחים, צעקות... הרבה שיחות נפש... הוא כל כך נעול בדעתו שהוא לא יודע להקשיב לי, נכנס לאוזן ויוצא מאוזן. וכבר שנתתי לו איזו צעקה ככה להתעוררות כדי שיקשיב לדברים שאני אומר ודיברנו על הכל, אם זה שווה ללכת בשביל הממשלה מהצד שלו ומהצד שלי זה שווה ללכת בשביל עם ישראל ולא בשביל הממשלה שלטענתו בניהם של השרים לא משרתים, כמה זה מסוכן וכאלה דברים, בסוף כל הנושאים האלה עברו והגענו לנקודה אחת ויחידה:
אבא שלי: "אבל אני לא רוצה שתלך לקרבי"
אני: אבל אבא אני כן רוצה. אני בוגר ויש לי אישיות ומצפון וערכים משלי."

מה שאני אומר זה שלא משנה על מה, בסוף זה מגיע לנקודה הזאת. שהם לא רוצים ואתה כן.
אני אגיד לך ככה...כשאבא שלי היה בגילי, אני לא חושב שההורים שלו ידעו אפילו לאן הוא הולך כשהוא יוצא מהבית. אולי המנטאליות והדרך אז הייתה שונה, מה שאני אומר זה שעכשיו, אחרי שההורים שלי כבר התחילו לסבול מדאגה לצערי כבר עכשיו, חצי שנה לפני הגיוס ואני שומע אנחות שלהם מהזמן שסוגר עליהם, עכשיו הם מתחילים להשלים עם זה.
אם תראה להם שאתה ממש ממש רוצה את זה לא תהיה להם ברירה אלא לתמוך בך.
אל תשכח שטירונות קרבית (חי"ר) זה מינימום 8 חודשים..זה לא שמגייסים אותך, עושים קסם והופס אתה לוחם עם סכין בין השיניים בלב עזה.
אז קצת ידאגו בהתחלה, גם קצת אחרי ההתחלה...ואז מתרגלים.
אצלי זה היה ככה שכל עוד הראתי חולשה מסוימת, ניסו ללחוץ עלי יותר...הרי כואב לי על ההורים שלי ואני אוהב אותם והם השקיעו בי מעל ומעבר כל החיים, יותר ממה שביקשתי ובטח יותר ממה שהייתי צריך וזה מרגש אותי לחשוב על זה כל פעם מחדש.
עם זאת, עשיתי יום סיירות וגם גיבוש צנחנים לא מזמן...והתחלתי לראות שאבא שלי משלים עם זה...אחרי הגיבוש הוא בא ושאל "נו איך היה?..מה היה שם?.."
ואמרתי לו הכל..על המסע והאלונקות והסיבולת והתרגיל הסוואה....והספרינטים כמובן...ועל הבר אור..
ודיברתי איתו בלילה אחרי היום הראשון........ושמעתי את הדאגה בקול..גם שלו וגם של אמא שלי...
בסוף, אמא שלי עם כל הדאגה מנסה לעודד אותו. היא רואה שאני כל כך רוצה את זה וזה כל כך נוגד את המצפון שלי אם אני לא אלך לשם שזה נורא.. פשוט נורא.
היא אמרה לאבא שלי עם כל הדאגה שלה שיתן לי לממש את עצמי ולעשות מה שאני רוצה בחיים. ושזה מזל ושאלוהים ישמור עלי...
עלי, עליך ועל כל הלוחמים ועל ישראל אמן ואמן.
אני לא מנסה לגרום לך לעשות אותו הדבר כמוני, בכל זאת זה מקרה אחר וכמה שהוא לא נשמע דומה ההורים שלי ושלך הם לא אותם הורים למרות שזה נשמע דומה... בטח ההורים שלי ושלך היו יכולים להיעזר באיזו שיחת נפש, תמיד ההתמודדות עם אחרים היא קלה יותר.
אני רק אומר, שלדעתי הנוער וההזדמנויות שלהם עברו כבר. ושלך התחילו.
לדעתי, לך עם הלב....

מצטער שרשמתי כל כך הרבה, פשוט יש למקרה שלך כל כך הרבה משותף עם שלי ואני מרגיש שאני פשוט חייב לעזור לך.
מקווה מאוד מאוד שעזרתי, בהצלחה בהמשך...

ד"א ... אם אתה צריך משהו אתה יכול לפנות אלי בפרטי תמיד, אפילו נדבר באייסי או מסנג'ר אם אתה רוצה...
=]

נערך לאחרונה ע"י War_Machine בתאריך 13-05-2008 בשעה 18:27.
ישן 15-05-2008, 10:05
  boris.koro boris.koro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.09.07

שמע אחי אני התחשבתי בהורים שלי ולא התגייסתי לקרבי אלא לתפקיד אחר בתור תומך לחימה ועד היום (שנה וחצי בצבא) אני מתחרט על זה שלא הלכתי להיות לוחם... יש לי תפקיד ממש טוב ואני מרוצה ממנו לאללה אבל עדיין מתחרט על זה שלא הלכתי להיות לוחם...

לפי דעתי - תתגייס לקרבי...יהיה קצת קשה בהתחלה גם לך וגם להורים שלך... קצת בכי ועצבים בטלפון אבל הזמן יגרום להם להתרגל לזה שאתה לוחם וזהו... תאמין לי שהתקופה שאמא שלך לא תישן בלילה היא התקופה הראשונה של הטירונות ואח"כ תתרגל ותהיה גאה בך

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:44

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר