
16-05-2008, 21:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
מחקר חדש מגלה:הפליטים היהודים סבלו הרבה יותר מהערבים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "תראו מי שהוזה! טיבי: הצעת החוק של איסור הנכבה - הזויה"
הכלכלן הבינלאומי סידני זבלודוף, קובע במחקר חדש שהפליטים היהודיים מארצות ערב וצפון אפריקה משנת 48 ניזוקו הרבה יותר מאשר הפליטים הערבים.
ישי פרידמן ו14/04/2008
במלחמת השחרור, בה ניצחה מדינת ישראל את ארצות ערב, נמלטו ככל הנראה כ-550 אלף פלסטינים. לעומת זאת, מספר הפליטים היהודים מארצות ערב ומצפון אפריקה עומד על כמיליון בני אדם.
גם אובדן הרכוש והנזק הכלכלי של הפליטים היהודים ככל הנראה גדול יותר ב-50% לעומת נזקם הכלכלי של הפליטים הפלסטינים. כל זאת במחקר חדש של הכלכלן הבינלאומי סידני זבלודוף.
זבלודוף טוען שגם אם ניקח את כל הפליטים הפלסטינים, כולל אלו שברחו מישראל במלחמת ששת הימים, מספר הפליטים הערבים לא יעלה על כ-650 אלף בני אדם, וגם אז צריך לזכור, אומר זבלודוף, שערך הרכוש שהשאירו הפליטים היהודיים מאחוריהם גדול הרבה יותר מאשר הרכוש של הפליטים הפלסטינים, מאחר והאוכלוסייה היהודית הייתה ברובה חברה עירונית עם נכסים ורכוש בעל ערך רב לעומת האוכלוסייה הפלסטינית שברובה הייתה אוכלוסייה כפרית.
שווי הנכסים שהשאירו אחריהם הפליטים הפלסטינים מ-48' עומד על כ-450 מיליון דולר ולפי המטבע של שנת 2007. הסכום מגיע ל-3.9 מיליארד דולר, בעוד שהסכום המינימאלי המוערך של הרכוש היהודי עומד על כ-700 מיליון דולר, שלפי הערך של המטבע כיום אומר כ-6 מיליארד דולר.
זבלודוף מציין גם שהתופעה של סיוע מתמשך לפליטים הפלסטינים, כמו ארגון אונר"א, היא תופעה יחידאית של סיוע כלכלי הנמשך לאורך שנים רבות, בניגוד לסכסוכים אחרים בעולם בהם הסיוע לפליטים הוא תמיד זמני. אונר"א (סוכנות הסעד והתעסוקה לפליטים פלסטינים של האו"ם) לדוגמא, השקיעה כ-13.7 מיליארד דולר בפלסטינים מאז שהוקמה בשנת 1950, וגם היום מסייעת אונר"א לפלסטינים, כאשר תקציבה השנתי עומד על כ-500 מיליון דולר וכל זה לא כולל את הסיוע הכלכלי ממדינות אחרות באירופה ואת מדינות ערב.
סידני זבלודוף הוא כלכלן בינלאומי המתמחה בעניינים פיננסיים. במהלך 12 השנים האחרונות עסק בסוגיות הנוגעות להשבת הרכוש היהודי שנגזל על ידי הנאצים לידי ניצולי שואה ויורשיהם. בעבר עבד זבלודוף בשירות ה-CIA, הבית הלבן ומשרד האוצר האמריקאי בנושאים כלכליים.
http://www.datilig.co.il/index.php?id=6752
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|