לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2008, 18:22
  TriPax TriPax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.06
ייעוץ לגבי הוספת קירור

שלום,

המארז שלי הוא ThermalTake Swing.
כיום יש לי מאורר 120מ"מ בגב המארז שמוציא אוויר, מאורר שבא עם המעבד (C2D E6600) ומאורר של ספק הכוח (Enermax Liberty 400W).
הטמפ' במארז קצת גבוהות (2 דיסקים קשיחים באזור ה 40 מעלות, מעבד באזור ה 55 מעלות וכ.מסך באזור ה -60 מעלות צלזיוס).
אני צריך להוסיף משחה טרמית למעבד, אבל בלי קשר אני מעוניין להוריד את הטמפ'.
יש מקום למאורר 120 מ"מ נוסף בקדמת המארז, בחלקו התחתון, לשם הכנסת אוויר. הבעיה היא שהמתקן של הדיסקים הקשיחים יושב בדיוק שם ואני תוהה אם זה לא יפריע לזרימת האוויר. המארז מן הסתם מתוכנן כך, ואני מניח שהם בדקו את זה, אבל זה עדיין נראה לי מוזר.
ראיתי את המאורר הזה שנראה לי טוב (מבחינת כמות אוויר ורעש): .Noctua NF-P12 120mm. הוא עולה 110 ש"ח (פנדה).
אני לא אוהב מאוררים של ThermalTake, ולכן לא בדקתי דגמים שלהם.

אשמח לקבל המלצות לגבי דרכי קירור אפוטימליות ומאוררים מומלצים :-)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-05-2008, 18:59
  TriPax TriPax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קרמריקה שמתחילה ב "אם אין אבק, או סיבה אחרת..."

תודה על הסיוע.

קניתי משחה טרמית, ניקיתי טוב את הקודמת ומרחתי שכבה אחת על המעבד ואחת על ה HeatSink. במקביל, התקנתי מאורר נוסף (Noctua NF-P12 120mm) באזור הקדמי, ליד הדיסקים הקשיחים.
קודם כל, טמפרטורת הדיסקים הקשיחים ירדה משמעותית (אחד מהם היה באזור של 45 מעלות, ועכשיו הוא על 38).
בנוסף, טמפ' המעבד ירדה פלאים - במנוחה מ 56-7 ל 46-7 מעלות צלזיוס, וב-100% מאמץ (של שתי הליבות) מ 79 מעלות ל65 מעלות.
זה חתיכת שיפור - אני מניח שהמשחה הטרמית הוסיפה הרבה (הקודמת הייתה ממש יבשה, אני מבין בדיעבד) וגם המאורר האיכותי מקדימה. הוא אגב ממש ממש שקט, למי שתהה.

אז עכשיו הכל הסתדר, ואני סוף סוך יכול להתחיל להרכיב את המחשב השני שמחכה לי - מחשב HTPC חדש דנדש שרק מחכה שירכיבו אותו. :-)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:06

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר