לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-05-2008, 15:21
  שרף 5 שרף 5 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.05.08
דילמות אתיות העולות מתשובות לשאלות מלש"בים

טוב אז גם אני כמו עוד המון מלש"בים סקרנים מתעניין וקורא את ההודעות הרבות בפורום בנושאים הקשורים לתהליך המיון והגיוס בצה"ל. אמנם זה בהחלט מספק את הסקרנות שלי לדעת עוד ועוד על התהליך, אבל זה גרם לי לחשוב קצת על ההשפעה שיש לנו על המערכת.

ההודעות שאני מדבר עליהם הם בעניינים כמו שאלות הנוגעות לראיונות אישיים, סיווג בטחוני, מבחנים ליחידות מסוימות וכו'. הרבה פעמים מלש"בים שואלים מה הכי כדאי לענות לשאלות בראיונות, מה להגיד למפקדים\מראיינים\רופאים\קב"נים, איך להתכונן למבחנים מסויימים וכו'. ברוב המקרים הם גם מקבלים תשובה ברמת פירוט כלשהי. גם אם לא מדובר בהכרח במידע מסווג, עדיין יש לו יכולת להשפיע על ההתנהלות של יחידים מול המערכת. אני אביא כמה דוגמאות:

קראתי איזהשהו מאמר על תפקיד המאבחנות הפסיכוטכנית שנכתב ע"י חברה מוערכת בפורום. המאמר כלל מידע רב על הראיונות האישיים ועל השאלות שבהם. כמובן שהרבה מהדברים שם ניתנים להסקה ע"י אדם אינטילגנטי אבל זה לא אומר שצריך להציג אותם בצורה ישירה.
תהליך הראיון האישי בנוי מתוך הנחה שהמלש"בים לא יודעים למה לצפות ומה התשובות ה"טובות" ביותר, ולכן הם אמורים להתנהג בצורה הכי טבעית שהמצב הנתון מאפשר. ברגע שמלש"ב יודע למה לצפות (לדוגמא ע"י קריאה של המון הודעות בנושא) הוא יכול להכין את התשובות שלו בהתאם ולקבל ציון גבוה ממה שמגיע שלו.

עוד דוגמא...אדם שעתיד לעבור תחקיר בטחוני מתעניין וקורא על התשובות ה"אופטימליות" בראיון כך שסיכוייו לעבור הם גבוהות יותר. אדם זה עלול לקבל סיווג בטחוני גם אם לא בהכרח "מגיע" לו לעבור. אני מניח שתהליך התחקיר נבנה ע"י אנשים חכמים וע"פי ניסיון רב שנים ונועד להוציא את האנשים שעלולים להדליף מידע מסווג. מספיק שאדם אחד שלא אמור לעבור בסופו של דבר עובר, ומידע רב בעל ערך חשוב נמצא בסכנה.

אבל אני לא מדבר רק על ראיונות ותחקירים. יש הרבה הודעות שמעודדות מלש"בים לשלוח בקשות חריגים לכל מיני יחידות, ונותנות עצות כיצד להגדיל את האפשרות להגיע ליחידות אלו. האנשים האלה הם כנראה לא בעלי הנתונים המתבקשים ליחידות (ולכן מדובר בבקשה חריגה) ולכן לא בטוח שזהו המקום בשבילם בצבא. הצבא לא היה מחליט למיין רק אנשים בעלי קב"א מסוים אם לא היה בזה צורך. כאשר אדם מגיע למיון או קורס מסוים כאשר אין לו יכולות מתאימות, זה יכול לפגוע בצבא ובמלש"בים אחרים (ע"י כך שהוא לא יעשה את התפקיד בצורה טובה ומישהו בעל נתונים מתאימים יותר לתפקיד יקבל תפקיד פחות טוב).

אני יוצא מנקודת הנחה שבשביל רוב האנשים בפורום טובת צה"ל נמצאת בעדיפות עליונה. לכן, האם כאשר אנו נותנים פרטים ועצות למלש"בים אנו פוגעים ב"דרך הטבע", כלומר בתהליך המיון הטבעי בצבא שנועד למיין אנשים מסויימים בעלי נתונים מסויימים לתפקידים מסויימים?

(רק רציתי להבהיר... אני מאוד מודע לזה שבתהליך המיון יש פגמים רבים והרבה אנשים נשלחים לתפקידים שהם לא מתאימים להם (ועל אלה אפתח עוד אשכולות בעתיד). אבל בכל זאת...ראיונות ומיונים מסויימים לוקחים בחשבון שהמלש"ב אינו מודע לתשובות האופטימליות ויענה בטבעיות, ולכן אדם לא מתאים יכול להתקבל לתפקיד מסוים שהוא מאוד רוצה ע"י המידע שאנו משתפים איתו).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-05-2008, 18:55
  alon.ada alon.ada אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.12.06
עניין הקב"א
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שרף 5 שמתחילה ב "[QUOTE=דרור1]יש לך נקודה, אבל..."

כל עניין הקב"א מוטל בספק ככה שזה לא נדיר בכלל שאנשים איכותיים
ומתאימים לא מתקבלים לתפקידים מסויימים ועד כמה שאני יודע הולכים להחליף את השיטה
למשהו חדש. הרי אם הקב"א שלך תרד בגלל שאמרת בצו ראשון שלא מתאים לך קרבי
אז זה אומר שאתה לא מתאים למודיעין? בהרבה מקרים הקב"א של אנשים
בכלל לא מראה על היכולות שלהם. לפי מה שאני יודע קב"א מושפעת גם מדבר
שנקרא סימול עברית. קב"א של מישהו עם שגיאות כתיב תרד בגלל סימול
עברית אבל זה אומר משהו על היכולות שלו? יכול להיות שהוא בכלל גאון (אני מכיר
אנשים כאלה).
מה שאני מנסה להגיד זה שאנשים מתאימים ואיכותיים לפעמים צריכים לעזר
בכל מיני דרכים בשביל לקבל תפקיד מסוים בגלל שהמערכת חושבת שהם לא מתאימים.

נערך לאחרונה ע"י alon.ada בתאריך 30-05-2008 בשעה 18:58.
ישן 30-05-2008, 18:55
  שרף 5 שרף 5 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי aronas17 שמתחילה ב "בנוגע לחריגים שמבקשים לעבור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי aronas17
בנוגע לחריגים שמבקשים לעבור ליחידה מסויימת גם אם אין להם את הנתונים הדרושים לאותו תפקיד אני יכול לומר לך שתהליך קביעת הנתונים הוא לא בהכרח מדוייק, כמו שאמרת הוא נבנה על ידי אנשים מומחים ובעלי ניסיון אבל התהליך הוא עדיין לא תהליך מושלם. אם בכל זאת ע"י הגשת בקשת החריג הם התקבלו למקום מסויים כנראה שבכל זאת עמדו בתנאי הסף של היחידה ולה דרכי מיון שונות ובמהלך המסלול/קורס הליך הניפוי יהיה יעיל ונכון יותר אם הם באמת לא מתאימים למקום.

אתה צודק בקשר לאי-דיוק, אבל מה שאני טוען זה שהאנשים המתאימים היו מקבלים אישור חריגים גם ככה אם הם היו באמת מתאימים. אנשים שלא היו מקבלים אישור עלולים כן לקבל אותו בעזרת כל מיני הצעות ותובנות של אנשי הפורום שעברו את המיונים או קשורים לנושא. אין לי שום בעיה עם בקשות חריגים, אבל לפי דעתי צריך להשאיר את עבודה הקביעה הזאת בידי הצבא ולא להשפיע על התהליך בעזרת הצעות.\רעיונות של אנשים בפורום.
ישן 30-05-2008, 19:03
  שרף 5 שרף 5 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Jesus Christ שמתחילה ב "זה בעצם הרעיון של להיות אדם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jesus Christ
זה בעצם הרעיון של להיות אדם חכם, וללמוד כיצד ניתן להגדיל את האפשרויות שלך, ולהגיע לאופקים חדשים.
מה רע בזה?

הרע בזה הוא שיש השפעה על כל הצבא, ולא רק על הפרט. מה שאתה אומר הוא נכון בחיים האזרחיים...מי שיכול להתחכם ולתחמן את המערכת יקבל הזדמנויות טובות יותר. בצבא זה בא על חשבון ביטחון המדינה.

דוגמא: יש X תקנים לתוכנית תלפיות. אדם שלא מתאים לתוכנית מבחינה אינלקטואלית מקבל טיפים איך להתכונן למבחנים ומה לענות בראיון. הוא עובר את המיונים, בזמן שילד מאוד חכם Y לא מתקבל. הצבא מפסיד את היכולת של Y שבינתיים נשלח למשהו שהוא פחות תורם בו.

(כמובן שזה היה רק לצורך הדוגמא ואני בספק אם זה באמת קורה בתוכנית הספציפית הזאת, אבל הבנתם את העניין).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:49

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר