12-09-2012, 11:06
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי MK12 mod0 SPR
אני בטוח שבצהל יש אנשים חכמים, אבל מה, לא הם מקבלים את ההחלטות.
לדוגמא: ברובה ה m24 בהתחלה ירו בתחמושת 168gr
כאשר כבר אז התחמושת התקנית האמריקאית הייתה הm118 שיועדה לנשק ולכוונת שלו.
ולאחר מכן שקלטו בצהל את ה175gr האמריקאים כבר הספיקו לעבור ל m118LR
אני לא יודע אם מחוכמה או שיקול כספי אבל לא תמיד משתמשים בצהל בציוד הכי טוב. ואני לא מדבר על מטוס קרב שעולה 100 מיליון דולר אלא על ציוד פשוט יחסית כמו ווסטים, נעליים, אמצעים לנשק וכד׳
|
לא אוהב את המילה "הכי טוב" בכדי לתאר דברים (טוב זה דבר יחסי, טוב לעומת מה?), אני מעדיף את התיאור "הכי מתאים".
הגופים האלה בצה"ל לא קיימים סתם, הם מרכזים מידע ודרישות מכל היחידות המבצעיות, עושים בדיקות רבות ומנסים למצוא את הכלים והאמצעים המתאימים ביותר ליחידות בפרט ולצבא בכלל.
אז אולי הם לא מקבלים החלטות רכש, אבל הם משפיעים על ההחלטות האלה.
אם זה נכון מה שאתה אומר, לא יודע מה הסיבות שרכשו בעבר את ה 168 גריין כשהיה בשוק ה M118 עם 173 גריין, אבל אולי זה הספיק או שהפערים בין הכדורים לא הצדיקו את תוספת המחיר.
בשיקולי הרכש נילקחים עוד מרכיבים כמו מחיר, יכול להיות שקיבלו מחיר טוב יותר יחסית על ה 168 לעומת ה M118 אשר עולה קצת יותר מחצי דולר לכדור.
אגב, לא הבנתי את הפיסקה "ולאחר מכן שקלטו בצהל את ה175gr האמריקאים כבר הספיקו לעבור ל m118LR" - ה M118-LR הוא ה 175 גריין.
אגב, איך אתה חושב שנולד ה LR? בדיוק באותה דרך, ב 1993 המארינס העלה דרישה לכדור שיהיה מדוייק ביותר בתחום ה 1000 יארד (כ 915 מ'), ישבו נציגי החיל עם מהנדסי היצרנית דאז (Lake City Army Ammunition Plant) וכך נולד הקליע החדש (השתמשו באותו תרמיל אאל"ט), ב 1998 החל להכנס לצבא האמריקאי.
|