לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-06-2008, 06:40
  avirano avirano אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.06
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Guy.P.A שמתחילה ב "מודיעין זה לא ג'ובניק. מי..."

ג'ובניק, לפחות איך שאני רואה את זה, הוא כל מי שהוא לא לוחם. כלומר מוכשר רובאי 02.

איש מודיעין מוכשר רובאי 02, מה שמגדיר אותו בעיני כג'ובניק.
אבל בתאכלס, עבודה של איש מודיעין לא פחות חשובה ואפילו יותר מעבודתו של לוחם.
כדי להוכיח את החשיבות אני אצטט לך לוחם וקצין בסיירת מטכ"ל לשעבר (בינימין נתניהו) - "לפני הכל זה המודיעין שהלוחמים מקבלים. קודם כל, מודיעין זה המפתח".
מכאן אתה יכול להסיק עד כמה חשובה עבודתו של איש מודיעין.

אז כמו שאנשים אמרו פה מעליי, בהגדרה היבשה איש מודיעין הוא ג'ובניק. בתאכלס, הוא עושה עבודת קודש.
אתה צריך להבין, יש ג'ובניקים ויש ג'ובניקים. אתה לא יכול להשוות מש"ק חלב שבא מ10-12 לבין איש מודיעין שבזכותו הצליחו בצורה כירורגית להוציא טרוריסט מאמצע כפר מלא בחפים מפשע.

אתה יכול ללכת בראש מורם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-06-2008, 08:06
  CamelMild CamelMild אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.08
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Amit_G100 שמתחילה ב "[QUOTE]רוצה להתווכח על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Amit_G100
אם כל כך קשה לך לראות דעות שהם לא כמו שלך אז אתה במקום הלא נכון.
אין לי מה להתווכח איתך ומי שמראה על בורות זה אתה שחושב שצריך למנוע תגובות שלא תואמות את דעתך.

אני סה"כ אמרתי את דעתי וצה"ל רוצה לגייס כרגע יותר אנשים למודיעין מאשר כל דבר אחר.

חביבי, בדיון מוצגות כמה דיעות שונות, ואין מה לעשות לבוא ולהגיד "גולני יותר חשובים מנח"ל" "מודיעין יותר חשובים מלוגיסטיקה" "חימוש יותר חשובים ממודיעין" מראה על כלום חוץ מבורות, זה לא יכול בלי זה ובגלל זה שניהם קיימים, אין יותר טוב, איך המודיעין ה"חשוב" יראה משהו על מחשב מקולקל כי החימושניק לא תיקן אותו? עזוב איך הוא ישב מולו אם אין לו כסא כי לוגיסטיקה לא הזמינו? ואין לו חשמל בחדר כי בינוי לא עשו שקעים? ואיך הוא ישב שם בבטחון בלי לוחמים שעומדים על הקו ושומרים עליו?

קיצר להגיד X זה הכי חשוב זה הכי מטומטם שיש.

ותביא לי הוכחה שצה"ל רוצה יותר אנשי מודיעין מאשר כל דבר אחר, לי נשמע שאתה ממציא נתונים.
ישן 11-06-2008, 15:39
  CamelMild CamelMild אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.08
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Amit_G100 שמתחילה ב "מה הקשר זה לא היה בכוונה ששום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Amit_G100
מה הקשר זה לא היה בכוונה ששום דבר אחר לא חשוב. זה כמו להגיד שהמוח זה הכי חשוב אבל וואלה אתה לא חי בלי הכבד.

בא לי לחשוב ככה אז פשוט תעזוב את זה כי לא תשנה את זה ולא תמנע ממני להגיד מה שבא לי.

ואני לא ממציא נתונים, לגבי שצריכים יותר במודיעין, זה דבר ידוע אפילו לכל מלש"ב שעבר הרצאה של מד"נית. תברר את זה אם זה כל כך מפריע לך.

על כך נאמר "אין שכל אין דאגות" ואם אתה רוצה לחשוב ככה, שיהיה לך בכיף, אבל מה שעשית פה זה להפיץ דיעה שאין לך שום ביסוס לגביה כאמת לאמיתה וזה דבר לא נכון לעשות, במיוחד לא במקום שבאים אליו חבר'ה שאין להם מושג מה נכון ומה לא ובאים בשביל לבקש ייעוץ ועזרה.

אתה לא אמרת ש"צריכים יותר במודיעין" אתה אמרת ש"וצה"ל רוצה לגייס כרגע יותר אנשים למודיעין מאשר כל דבר אחר." ויש הבדל גדול בין השניים, אם היית אומר "צריך יותר במודיעין" הייתי מסכים איתך בלי צל של ספק.
ישן 08-06-2008, 08:50
  ptyahoo ptyahoo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lazerok שמתחילה ב "מודיעין.......ג'ובניק?"

כן אתה ג'ובניק.
יש לי כמה חברים שגם "רצו" ליהיות קרביים והיום בתפקידים בכירים במודיעין.
אני יכול להגיד לך דבר אחד מאוד חשוב, אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי שלהיות קרבי זה אומנם לטחון, זה אומנם לצאת מהצבא בלי הרבה ביד שלך, אבל זה נותן לך גאווה, חברים לכל החיים וערכים שג'ובניק בחיים לא יבין אותם. בין אם הוא משרת בקריה בתור טבח או שהוא בממס.
כיום אני הקרבי היחידי מבין כל החברים שלי. ביחידה מיוחדת, אבל לא סיירת. ואני הכי פחות שבוז, הכי לא שבוז ללכת לצבא, יש לי חברים יותר טובים מלהם בצבא והם חתמו קבע ואני לא.
אני די בטוח שאתה לא תשנה את ההחלטה שלך להתגייס למודיעין, כי אם לי היה את ההזדמנות הזו כמו שיש לך לפני הגיוס הייתי לוקח אותה גם, אבל היום אני יודע שזה לא שווה את זה, פשוט לא.
אם אתה עוד בהתלבטויות, תעשה טובה לסבאל'ה ולך ליהיות קרבי.
המונח "תומך לחימה" הוא מאוד עצוב לטעמי, זה פשוט דרך הג'ובניק שעושה משהו בצבא פשוט להגיד שהוא לא כמו רוב החיילים ג'ובניק שלא עושה כלום בצבא. איך שאני מגדיר את זה:
יש את הקרבי שהתגייס לכל חיל קרבי, יש את הג'ובניק שהוא לא קרבי ועושה עבודת קודש ותומך בכל מערך הלחימה ויש את הכלומניקים שבלי לזלזל התגייסו אך ורק בשביל התעודת שחרור והם לא מודעים למה הם התגייסו.

נערך לאחרונה ע"י ptyahoo בתאריך 08-06-2008 בשעה 08:56.
ישן 08-06-2008, 14:58
  המלש"ב המלש"ב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.10.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי אהוד ג. שמתחילה ב "[font=Verdana]אם יש לך אפשרות..."

מה הקשר בורח...ומה הקשר להתחבא מאחורי משפטים...יש אנשים שיש להם פרופיל קרבי והם מתעניינים בתפקידים שהם לא בדיוק קרביים. כי ואללה הם חושבים שהם יתרמו שם יותר ויקבלו שם יותר, עם כל הכבוד והרצון לתרום למדינה כל אחד חושב מה הוא יקבל מה3 שנים האלה. אצל כל אחד יש סדר עדיפויות שונה.

וואללה לא כל מי שיש לו פרופיל קרבי מתאים לקרבי, כל אחד ואישיותו....אי אפשר לבוא בהודעות כלליות שכאלה -"כל מי שקרבי אז לקרבי מי שלא אז לא" מה אנחנו מכונות?

ובקשר לקטע של ההגדרה ג'ובניק- דוגרי אנשים מטומטמים שלא רוצים להבין בשבילם רק קרבי זה לא ג'ובניק...אבל בתכלס אדם שמשרת במודיעין בתפקיד משמעותי, בסיס סגור, סוגר איזה 11\3 נגיד...ואללה לא נחשב ג'ובניק לפי דעתיכי גם הוא לא בדיוק מבלה עם החברה או החבר'ה או מה שזה לא יהיה...גם הוא חוזר פעם באיזה שבוע וקצת...אולי לא מאובק ומזיע ועם קיטבג נגרר מאחוריו אבל גם הוא תורם באופן בלתי יאמן...אז אפשר לקרוא לו "לא קרבי" אבל לא ג'ובניק.

ג'ובניקים זה ממש כל האלה שחוזרים כל יום הביתה ובכלל לא יודעים מה הם עושים, כל האלה שיוצאים מהצבא עוד יותר דפוקים מהרגע שבו הם התגייסו.

ישן 08-06-2008, 22:02
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05

בעבודה מודיעינית יש הרבה דברים מספקים..אתה יודע הרבה דברים,עושה עבודה חשובה ובעצם משפיע ישירות על הלוחמים בשטח..בלי המודיעין אין צבא(ובמיוחד לא צבא חזק).

אני אגיד לך משהו-מודיעין(תלוי באיזה תפקידים) הם לא "ג'ובניקים" בהגדרה(לא כל אחד שיש לו כומתה של מודיעין באמת עוסק במודיעין)..מי שעוסק במודיעין אין לו שעות קבועות,זאת עבודה סביב השעון,זה לרדת לשטח,זה להיות מוקפץ אחרי שהגעת הבייתה ואז מקפיצים אותך לבסיס בהפתעה בגלל צורך מבצעי..
בקיצור-זה לא ג'ובניק בכלל אבל זה לא קרבי.
אם אתה שואל אותי-אם הייתי יכול הייתי הולך לקרבי..למרות הכל ולמרות שהרבה אנשים לא יבינו למה לעזוב את "החיים הנוחים" אין על קרבי וזה שירות אחר לגמרי וזה שווה את זה לדעתי.
קח החלטות בחיים..איך שאני רואה את זה-להיות קרבי יש רק הזדמנות אחת בחיים..

נוב 07.

ישן 09-06-2008, 09:48
צלמית המשתמש של Kartman
  Kartman Kartman אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.02
כמה זיוני שכל באשכול אחד..

באמת שקראתי פה כל תגובה והתאפקתי לפני שאני מגיב.. אז ככה:
נתחיל מזה שיש לי פרופיל 72 על כל מיני בעיות ברכיים, ולא הייתי מורעל על קרבי ומהחטיבה שאפתי
להגיע רק לחיל מודיעין - כי שם אני באמת יכול לתרום.
מי שבנוי לקרבי ובא לו על זה - שיילך על זה. מי שרוצה מודיעין - שיילך על זה.
מי שיש לו ברירה, שיחשוב קודם כל על התפקיד שהוא רוצה לעשות, אחרי זה על החברים. ולמה?
בתור אחד שבמודיעין ושמהיום הראשון בצבא משרת עם אותם אנשים, אין כזאת חיה לא להתחבר לאנשים ושכל האנשים במודיעין ג'ובניקים ובלה בלה בלה..
אני הייתי אמור להיות בבסיס סגור ולעשות את אחד התפקידים שדורשים בסיס סגור, אבל במקום זה
אני עושה את אותו תפקיד אבל נמצא בבסיס פתוח. אז מה, אין הווי? אין חברים?
נכון, יש פחות כי אתה לא ישן איתם 24/7. אבל זאת לא סיבה. כמה שאני נמצא בבסיס פתוח אנחנו
עדיין נשארים בבסיס ויושבים ביחד, משחקים כדורגל ביחד, מזמינים אוכל וכל שאר הדברים האלה,
ובסופ''שים יוצאים ביחד ונהנים..
בקשר להגדרה של ג'ובניק - וואלה נכון, אני משרת בבסיס פתוח. אז מה, זה אומר שאני לא עושה כלום
וזה שאני לא רץ בג'בלאות אז אני ג'ובניק? אני לא רואה את זה ככה.
אני רוצה לראות אנשים שיצחקו על התפקיד שלי ויקראו לי ג'ובניק שלא עושה כלום או על הבסיס שאני משרת כשאני מוקפץ מהבית ו/או נמצא כמה שבתות ברצף בבסיס בשביל התפקיד שלי.
ועד כמה שאני גם עושה יומיות, יש דבר נוסף במסגרת התפקיד שלי שאני עושה שהמון אנשים היו מתחלפים איתי בשניה. כי למעט מאוד אנשים בצבא יוצא לעשות דבר כזה.
ביחד עם זה, אני מכיר המון אנשים במודיעין שהתגייסו ביחד איתי והם משרתים בבסיס סגור,
על ההווי שלהם אין בכלל על מה לדבר. עושים חיים בבסיס סגור, כל הזמן נמצאים ביחד, סופ''שים עדיין נפגשים (אחרי שהם תקועים אחד בתחת של השני במשך 10 ימים!!!)
אז שאף אחד לא יזיין את השכל על כך שהאנשים חרא וכולם חננות ואין עם מי לדבר ולהסתובב.
שכל אחד יחליט מה הוא מעדיף בתפקיד, נכון שבכל מקום יש סוג אחד של אנשים וסוג אחר של אנשים, תהיו בטוחים שככה זה גם בקרבי, גם ב"פלס''ר קרייה" וגם במודיעין.
אבל אין דבר כזה להישאר לבד בלי אנשים להסתובב איתם ולהעביר שירות עם חרא של אנשים.

סתם שתהיה לכם נקודה למחשבה מאחד שקצת מבין מה זה הווי של בסיס פתוח וסגור בחיל מודיעין..

כל העולם כולו מכבי חיפה!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:09

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר