12-06-2008, 23:08
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אני חושב ש 10 קילו זו הגזמה מטורפת.
תיק הצילום שלי כולל מצלמת DSLR וחמש עדשות + פלאש + חצובה וזה לא מגיע למשקלים האלה.
למעשה, תיק הצילום שלי (ללא חצובה) משמעותית יותר קל מתיק הלימודים שלי (שמכיל מחשב נייד במשקל 2.5 קילו).
האיכות של התמונות במצלמות החצי מקצועיות (להגדרתך) טובה, אבל היא כמובן סובייקטיבית. טובה יותר או טובה פחות, תלוי את מי אתה שואל. בגדול, האיכות טובה, אבל הצילום במצלמה כזו לא מתבטא רק באיכות הצילום, אלא גם במה אתה יכול לצלם במצלמה הזו (ארחיב בהמשך בהקשר של החלפת עדשות).
בנוגע לפוקוס ידני, יש אפשרות כזו במצלמות הפוג'י (ואם אני לא טועה, גם בפנסוניק) ע"י טבעת פוקוס ו/או זום מכאנית שעל העדשה.
בנוגע להחלפת עדשות, זה אומר שיש לך מצלמה עם טווח אופטי קבוע ומוגדר, כמו גם טווח פוקוס ואיכות תמונה המתקבלת מאיכות העדשה. אתה יכול לצלם מאקרו עם מצלמה חצי מקצועית, אבל הוא לא יהיה טוב כמו בעדשת מקרו אמיתית המורכבת על DSLR מכל מיני סיבות (איכות תמונה, בידוד הרקע, הגדלה ועוד...).
אם אתה רוצה לצלם תמונה מאוד רחבה, אתה יכול תמיד להוסיף עדשת ultra-wide ל DSLR, אבל לא תוכל לעשות שום דבר למצלמת ה P&S. באופן דומה אם תרצה עדשת טלה רחוקה או סתם עדשת זום יום-יומית איכותית עם צמצם 2.8 קבוע (או 50 1.8).
כשאתה בוחר מצלמת P&S, אתה צריך לשים לב לכל המאפיינים של העדשה, ולראות שהיא עונה על כל הצרכים שלך, כיוון שזו העדשה שתלווה אותך כל ימי חייה.
כשאתה עובד עם מצלמת DSLR, אתה פשוט צריך לקנות גוף שאתה מסתדר איתו (מבחינת ממשק, נוחות ניווט בכפתורים, בגלגלות השליטה והתפריטים), ועדשות אתה קונה במהלך הזמן ככל שמתרחבים הצרכים שלך מהצילום.
|