לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-06-2008, 00:41
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yuval_weinbe שמתחילה ב "לבטים בין SLR ל-דמוי SLR"

עד 2500 ש"ח, אין הרבה שתצליח להוציא (מבחינת DSLR).
לכן הנטיה הטבעית היא להמליץ לך על דמוי SLR, שתהיה מעולה לתחומה.

מה ההבדל בין DSLR לדמוי SLR? בעיקר - ביכולת להחליף עדשות ב DSLR.
מצלמת דמוי SLR (כמו כל מצלמת P&S) מגיעה עם עדשה מובנית אחת וזהו. איתה היא תקועה כל ימי חייה.
במצלמה DSLR ישנה אפשרות לנתק את העדשה ולחבר במקומה עדשה אחרת.
זה מאפשר לך גמישות כמעט אין סופית ביכולת ניצול המצלמה בצילום כמעט כל דבר (צריך לצלם בזוית מאוד רחבה - אתה מרכיב עדשה רחבה. אתה צריך לצלם במאקרו - מרכיב עדשת מקרו. צריך לצלם ציפור מרחוק - מרכיב עדשת טלה...).
DSLR גם כוללת חיישן גדול ואיכותי יותר וכהנה וכהנה פיצ'רים אבל בגדול, ההבדל הוא הרכבת העדשות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-06-2008, 03:05
  yuval_weinbe yuval_weinbe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.03
אוקיי, אז ככה..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yuval_weinbe שמתחילה ב "לבטים בין SLR ל-דמוי SLR"

קודם כל תודה רבה לשניכם...
10 קילו? אני לא חושב שאתה משוגע, כרגע אני לא מתאר את עצמי במצב כזה, אבל בעתיד אפילו אשמח אם אגיע לכך. בקשר לגודל, את המצלמה אני לא מייעד לקחת לכל טיול משפחתי וכו', זה ברור לי, בשביל זה ישנה המצלמה הקומפקטית.
כדי לחדד עוד יותר את העניין- האם האיכות של התמונות במצלמות החצי מקצועיות היא גם באיכות גבוהה? יש אולי למישהו דוגמה להראות לי? במצלמות האלה הפוקוס למשל, ידני גם? והעובדה שאי אפשר להחליף עדשה אומרת שאי אפשרת לצלם מקרו, או שמקרו זה פשוט לא "תחום ההתמחות" של המצלמה ולכן התמונה לא תצא כפי שהייתה יוצאת עם עדשת מקרו?

סליחה על הבלבול מוח ותודה מראש!
יובל
ישן 12-06-2008, 23:08
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי yuval_weinbe שמתחילה ב "אוקיי, אז ככה.."

אני חושב ש 10 קילו זו הגזמה מטורפת.
תיק הצילום שלי כולל מצלמת DSLR וחמש עדשות + פלאש + חצובה וזה לא מגיע למשקלים האלה.
למעשה, תיק הצילום שלי (ללא חצובה) משמעותית יותר קל מתיק הלימודים שלי (שמכיל מחשב נייד במשקל 2.5 קילו).
האיכות של התמונות במצלמות החצי מקצועיות (להגדרתך) טובה, אבל היא כמובן סובייקטיבית. טובה יותר או טובה פחות, תלוי את מי אתה שואל. בגדול, האיכות טובה, אבל הצילום במצלמה כזו לא מתבטא רק באיכות הצילום, אלא גם במה אתה יכול לצלם במצלמה הזו (ארחיב בהמשך בהקשר של החלפת עדשות).

בנוגע לפוקוס ידני, יש אפשרות כזו במצלמות הפוג'י (ואם אני לא טועה, גם בפנסוניק) ע"י טבעת פוקוס ו/או זום מכאנית שעל העדשה.

בנוגע להחלפת עדשות, זה אומר שיש לך מצלמה עם טווח אופטי קבוע ומוגדר, כמו גם טווח פוקוס ואיכות תמונה המתקבלת מאיכות העדשה. אתה יכול לצלם מאקרו עם מצלמה חצי מקצועית, אבל הוא לא יהיה טוב כמו בעדשת מקרו אמיתית המורכבת על DSLR מכל מיני סיבות (איכות תמונה, בידוד הרקע, הגדלה ועוד...).
אם אתה רוצה לצלם תמונה מאוד רחבה, אתה יכול תמיד להוסיף עדשת ultra-wide ל DSLR, אבל לא תוכל לעשות שום דבר למצלמת ה P&S. באופן דומה אם תרצה עדשת טלה רחוקה או סתם עדשת זום יום-יומית איכותית עם צמצם 2.8 קבוע (או 50 1.8).

כשאתה בוחר מצלמת P&S, אתה צריך לשים לב לכל המאפיינים של העדשה, ולראות שהיא עונה על כל הצרכים שלך, כיוון שזו העדשה שתלווה אותך כל ימי חייה.
כשאתה עובד עם מצלמת DSLR, אתה פשוט צריך לקנות גוף שאתה מסתדר איתו (מבחינת ממשק, נוחות ניווט בכפתורים, בגלגלות השליטה והתפריטים), ועדשות אתה קונה במהלך הזמן ככל שמתרחבים הצרכים שלך מהצילום.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:04

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר