לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-06-2008, 23:21
  naboy naboy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.06.08
המפקד מחייב לחתום על חוזה

שלום לכולם,

המפקד שלי בא לצוות שלי בדרישה לחתום על חוזה מחייב(מבחינתו) לגבי התנהלות החייל ביחידה וצורת נתינת שירות(חלק מהתפקיד), החוזה נכתב על ידו, בצורה מגוחכת ואינה ראויה אף לנוהל צבאי כלשהו.
המפקד מאיים כי במידה ואחד מאנשי הצוות לא יחתום על החוזה אותו אחד "יישא בתוצאות", החוזה כאומר מציין נושאים אותם אנו יודעים מראש, משמע מחייב בחוזה פקודות הנאמרות בעל פה ונלמדות בהסמכה, העניין המרגיז פה הוא שמחר הוא יכול לבוא ולשנות את החוזה כבחירתו ומחרתיים הוא יכול לבקש מאיתנו אף לממן לו ארוחות בריאות משובחות, מכיוון שהחוזה לא נכתב כראוי ואני מפחד שמבחינה משפטית יכול להיות מחייב, שכן הוא נכתב בצורה חובבנית ביותר וללא אישור ומעבר עליו מגורמים בכירים ביחידה.
אני אישית חשבתי שימי העבדות כבר חלפו אך מסתבר שלא...

אני פותח נושא זה בשביל לשאול, האם מבחינת הצבא מפקד יכול להחתים את חייליו על חוזה עבודה מחייב, על אף שאיננו מתחייב על כלום מצידו ובא אך ורק בדרישות, אותם החייל כבר מכיר.
ובעיקר כאשר החוזה נכתב בצורה חובבנית ביותר.

יש להוסיף כי תופעה זאת באה אך ורק כדי לזלזל בחיילים, בשיגעון שעובר על המפקד בימים האחרונים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-06-2008, 23:29
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי naboy שמתחילה ב "המפקד מחייב לחתום על חוזה"

ניתן להחתים על טופס תדריך יחידתי כלשהו, הכולל נהלי היחידה, שעות ושגרת עבודה, נהלי משמעת, תדריכי יציאה, נהלי בטיחות וכו'. בכל מקרה פקודות הצבא והוראות מקצועיות של החיל מחייבים אותך ואת המפקד (גם אם לא מופיעים בתדריך). הדבר היחיד שהטופס יוכל לאשר לדעתי הוא שתודרכת בנהלים במקרה ותנסה לטעון "לא ידעתי" לאחר ביצוע עבירה/בזמן משפט.
כמובן שזה בהחלט צריך להיות משהו ראוי, מודפס,מקובל ומאושר על לפחות מסגרת משנה ביחידה (ע"י מפקד פלוגה, קצין בטיחות יחידתי, ראש מדור וכו' ומעלה).

בכל מקרה גם פקודה בלתי חוקית חייבים למלא, וכל עוד "החוזה" לא גורם לך לעבור עבירה פלילית - חתום עליו. לכל היותר צלם עותק ופנה בתלונה בשרשרת הפיקוד של היחידה ולאחר מכן בקבילה אם יש מקום.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 15-06-2008 בשעה 23:43.
ישן 15-06-2008, 23:58
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי naboy שמתחילה ב "השאלה היא אם אני יכול לחייב..."

ממה שאתה מתאר זה לא חוזה עבודה ואין לו (לדעתי ההדיוטה) שום תוקף משפטי גם כחוזה אחיד, בוודאי שלא באזרחות אם נעשה מכפייה. לכל היותר זו ראיה שתודרכת בנהלים אם וכאשר ידרשו לזה. בכל מקרה מפקד זוטר כלשהו אינו גורם שיכול לנסח חוזה מחייב מצד הצבא. לבסוף ושוב, בין אם תחתום או לא, נהלי היחידה ופקודת הצבא מחייבים אותך.

מבחינה תוכנית -תיק תדריך עובדים חדשים הוא דבר נפוץ מאד ואם אני לא טועה אפילו מחוייב בנהלי האיכות של היחידה (בוודאות בנושאי נהלי בטיחות).

אם יש ספק, ואתה צודק בהחלט שיש לך,אתה יכול לפנות כבר מחר למפקדו של אותו מפקד עם עותק של המסמך בתלונה. אם אתה מעוניין אתה מוזמן להעלות עותק בפורום או להתייעץ איתי בפרטי (עד מחר בערב).

נ"ב אחד ממנהלי הפורום האחרים מוזמן להגיב אם כבר למד את קורס דיני חוזים אני מדבר רק מניסיון פיקודי, לא כעו"ד. כמו כן אתה מוזמן לפתוח הודעה נוספת בפורום משפטים וצרכנות.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 16-06-2008 בשעה 00:00.
ישן 16-06-2008, 11:58
  YHS YHS אינו מחובר  
מהנדס אווירונאוטיקה, עוסק במגוון נושאי תעופה שנים רבות

חבר מתאריך: 17.07.05
אני לא משפטן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי naboy שמתחילה ב "המפקד מחייב לחתום על חוזה"

אבל יש לי רקע בדיני חוזים ובחוזים עצמם. מעבר לכך, יש לי רקע ב"צבא".

לפני כל דיון בנושא כדאי להבחין בשני דברים:

1. העבדות אמנם בוטלה, אבל לעבדים מעולם לא היה חוזה ואני בכלל חושב שאין מקום כאן להשוואה כזו.
2. אין בהחלט יחסי עובד-מעביד בין הצבא לחייליו. השרות הצבאי אינו "עבודה" (אני מדבר כמובן על החיילים הסדירים) ולפיכך אין ולא יכולים להיות כל יחסי עבודה בינך לבין המפקד שלך. אתה גם לא מקבל משכורת ממנו.

אחרי שהבהרנו את שני הדברים הללו אפשר להתייחס למה שעשה המפקד כאל שטות מיותרת, כאל עודף מוטיבציה מופרז שתועל לכיוון לא נכון, כאל חוסר בטחון ביכולת הפיקודית והיותו "מנהיג" לחייליו ומכאן ה"שיטה" המיוחדת או סתם כאל בדיחה גרועה.
אם ההנחיות בנייר שהתבקשת לחתום נגזרות מהוראות הצבא ואין שם דבר שסותר את הוראות הצבא או פוגע ביחסים שבין מפקד לפיקודו - תחתום. מה יכול לקרות? אין לזה כל מעמד משפטי. סמכות המפקד ומילוי הוראות לא נבנית על חתימה. (ביום שהמפקד יפקוד עליך להכין לו ארוחת בוקר מיוחדת - בודאי תדע מה לעשות).

בטייסות בחיל האוויר יש מונח שנקרא "קרא וחתום". הוראות לזמן מסוים, הנחיות בטיחותיות, נוהלים שונים וכן הלאה.
זהו תיק שמידי פעם מתווסף אליו דף נוסף וכולם מחויבים לחתום לאמור שקראו אותו. רק למען הסדר הטוב. אף אחד מעולם לא הביע תמיהה על כך.

הבעיה שלך נראית לי משהו דומה.

שרות נעים, ואל תשתה שם חשיש.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר