אם יש לי CSS שעובד ב FF וב IE7 יש צורך להיתחשב ב IE6?
שלום.
כמו שרובכם בטח יודעים לעצב אתר עם CSS שיתאים לכל הדפדפנים זה סיוט שלא מומלץ לעבור דרכו, אבל אין מה לעשות.
נניח יש לי קוד CSS שעובד (הכוונה לנראה נכון כמו שתוכנן) טוב ב FF2, FF3, ו IE7 אבל מתפקשש ב IE6 ואין לי מושג למה, האם יש צורך לנסות ולתקן אותו אם שזה סתם יצור כאבי ראש מיותרים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eXtruct שמתחילה ב "אם יש לי CSS שעובד ב FF וב IE7 יש צורך להיתחשב ב IE6?"
את הצורך שלך להתאים את האתר שלך לדפדפנים אתה צריך לבדוק מבחינת כמות המשתמשים באותו הדפדפן.
ידוע של-IE6 יש כמות גדולה מאוד של משתמשים, לכן אני ממליץ לך להתאים את האתר אליו גם כן.
ד"א, איך הצלחת לבדוק את האתר בגירסאותיו השונות של FF ובגירסאותיו השונות של IE?
איך עשית שיהיו מותקנים אצלך גירסאות שונות כדי שתוכל לבדוק?
הרי אם מתקינים IE7 נניח, אז IE6 נמחק ואי אפשר לבדוק דרכו את האתר. אותו הדבר לגבי FF ...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי DCD שמתחילה ב "את הצורך שלך להתאים את האתר..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי DCD
ד"א, איך הצלחת לבדוק את האתר בגירסאותיו השונות של FF ובגירסאותיו השונות של IE?
איך עשית שיהיו מותקנים אצלך גירסאות שונות כדי שתוכל לבדוק?
הרי אם מתקינים IE7 נניח, אז IE6 נמחק ואי אפשר לבדוק דרכו את האתר. אותו הדבר לגבי FF ...
ככל הידוע לי, את FF אין בעיה להתקין בכמה גרסאות על אותו מחשב (לפחות בלינוקס זה בכלל לא בעיה).
חוץ מזה, קשה לבדוק בעוד מחשבים ? או virtual machine כלשהו ?
יש עוד מחשב אחד בבית חוץ משלי, וזה אפשרי לבדוק בו, אבל לרוץ אליו כל פעם מחדש בשביל לבדוק כל מיני פרטים קטנים זה מרגיז מאוד ומיותר. למה לא לקבל את הנוחות המקסימלית בבדיקת תאימות דפדפנים?
ואין לי מושג מה זה virtual machine ...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eXtruct שמתחילה ב "אם יש לי CSS שעובד ב FF וב IE7 יש צורך להיתחשב ב IE6?"
א. כן (למרות שאני לא תומך נלהב של IE6), הוא עדיין נפוץ מספיק.
ב. אם תלמד CSS טוב, תוכל להגיע למצב בו כמות התיקונים שאתה צריך כדי לנרמל את התצוגה לכל הדפדפנים הנפוצים תהיה יחסית קטנה ולא סיוט.
לדעת CSS טוב, זה (בתור התחלה) לדעת לא להשתמש בטבלאות ב HTML שלך (בתור הכלי לבניית מבנה הדף).
איך ללמוד טוב ? ניסיון ניסיון ניסיון.
בהצלחה
יש לי FF3 והאתר נראה אחלה בו לכן אני מאמין שאין סיבה שהוא יראה מכוער ב FF2
יש לי IE6 מותקן כדפדפן ראשי של המחשב + התקנתי גרסאת StandAlone של IE7 חפש בגוגל על זה.
@gonen_ra23
למה ישר לתקוף? אני יודע CSS מספיק טוב אבל אתה יודע IE6 קצת "מפגר" בפירוש CSS לצורה הנכונה, למה כשאני עושה margin-left: 50%;
בכל הדפדפנים זה מזיז 50 אחוז מהגבול השמאלי ורק ב IE6 זה מזיז שד יודע לאן..
ותתפלא לדעת אין לי אף טבלה באתר הכל DIVS ו SPANS.
תודה בכל מקרה לשניכם על התגובות כנראה שאני אשב על זה קצת בשביל לתקן את הבאג המוזר הזה שיש ב IE6.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי eXtruct שמתחילה ב "@DCD
יש לי FF3 והאתר נראה..."
תודה
האמת אני לא מבין למה צריך להתאים את האתר לגירסאות נמוכות מהגירסא העדכנית ביותר של FF. הרי FF מעדכנים אוטומטית את הדפדפן שלהם כל הזמן, ע"י שליחת בקשת עידכון למשתמש. (בניגוד ל-IE שבכלל לא מעדכנים...)