לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-06-2008, 22:09
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי צל99 שמתחילה ב "עכשיו הוספת רגישות, אתה מסכים..."

אכן חשוב לציין רגישות, אם כי ניתן להניח שמדובר ברגישות מינימלית בכל מצלמה (למה להגביר רגישות אם יש לנו שליטה על הצמצם והתריס? לפי אורכי המוקד והמהירויות המדוברות, ברור שהצילומים מבוצעים עם חצובה ולא מהיד).

את הירח אנחנו נתפוס בד"כ כשהוא באמצע השמים או קצת בזריחה (מזרח).
למה? אולי כי זו השעה בה הוא זורח ואחרי שצילמנו אותו כשהוא במעלה השמים, אין לנו מה לנסות לצלם אותו בשקיעה שלו כי כבר מאחר ואנחנו רוצים לישון

אני לא חושב שיש השפעה משמעותית של מיקומו היחסי בשמיים על החשיפה.. אולי שליש סטופ לכאן או לכאן.
כמובן, שגם עם הנתונים היבשים הללו, כדאי לצלם את הירח ולבדוק בהיסטוגרמה האם שרפנו אותו - או לא.
אם כן, אז כמובן שיש לסגור צמצם ואם התמנה כהה מדי, אז לפתוח אותו, או להאט את התריס... למרות שאני חושב שבכל מקרה הוא מחזיר את אותה כמות אור לכדור הארץ כך שהחשיפות אמורות בכל מקרה לצאת מאוד דומות.

מעניין יהיה לאסוף את כל צילומי הירח שהועלו לפרש ולנסות ליצור איזה-שהוא חתך ממוצע של נתוני הצילום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-06-2008, 01:56
צלמית המשתמש של yitzy
  משתמש זכר yitzy yitzy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.08
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי צל99 שמתחילה ב "עכשיו הוספת רגישות, אתה מסכים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צל99
עכשיו הוספת רגישות, אתה מסכים איתי שללא מידע על רגישות אם זה 100 או 400 אין משמעות לשאר הפרמטרים?

בנוסף ממעט מאוד נסיונותי בצלום ירח וקצת יותר נסיון בצפייה בו יש הבדל בן תחילת החודש לאמצעו (גודל הירח) תחילת הלילה להמשך, מיקום הירח בשמיים.
הנתונים האלו לא משפיעים על החשיפה?

לדעתי הנתונים שהועלו כאן הם די כלליים ונועדו להבהיר לפותח האשכול שלא יצלם בחשיפות ארוכות אלא קצרות.
את הנתונים המדויקים אפשר לגלות די בקלות ע"י בדיקה במסך...ניסוי וטעיה.
‏[‏אם כי אני לא יודע כמה ההיסטוגרמה תעזור בטווחים של 200-300 בגלל שרוב הפריים שחור...(אני לא מדבר על 1000mm...)]

הגלריה שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:20

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר