26-06-2008, 23:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.06.08
|
|
|
בעיות בהגדרת רשת ביתית
שלום,
יש לי מספר בעיות/שאלות.
קודם כל המצב הקיים:
תשתית אינטרנט של הוט, מודם מוטורולה, ראוטר netgear, מחשב נייד עם x32 Vista Basic, מחשב נייח עם x64 Vista Ultimate SP1. הרשת מוגדרת ובעקרון עובדת.
הבעיות:
1. כשאני מתחבר עם המחשב הנייד לרשת הוא מתחבר רק לרשת פנימית ולא מתחבר לאינטרנט אוטומטית. אני צריך לעשות לו diagnose ולבחור באפשרות של קבל IP באופן אוטומטי. ככה זה תמיד עובד אבל קצת מעצבן אותי כל פעם לעשות את זה מחדש. האם יש דרך שיתחבר לאינטרנט באופן אוטומתי ברגע שאני מחובר לרשת פנימית? באפשרויות של TCP/IPv4 קיימת הגדרה לקבל IP באופן אוטומטי אבל זה לא עובד.
2. בשני המחשבים הגדרתי תיקיות שיתוף (חוץ מ- public). הגדרת את אותו השם של קבוצת העבודה ואפילו אותו שם משתמש לשניהם. לאחר חיבור לרשת אני לא יכול לגשת לתיקיות שהגרתי לשיתוף לא מנייח לנייד ולא להפך. מה הבעיה? לפני שהתקנתי vista ultimate היה לי XP בנייח ושיתוף תיקיות עבד בלי בעיות.
3. הראוטר פעם ביום או יומיים (אין פרק זמן קבוע) מתנתק מאינטרנט, למרות שנורת האינטרנט דולקת בצבע ירוק אני לא יכול להתחבר משני המחשבים. diagnose של החיבור מצביע על בעיה עם שרת DNS מה אפשר לעשות בנדון? ראיתי באחד האשכולות שהבעיה יכולה להיות בגלל תוכנות לשיתוף קבצים - לא שמתי לב האם יש לי באמת תלות בזה. האם יכולה להיות סיבה אחרת?
4. מדפסת: יש לי מדפסת Lexmark X1180. הורדתי דריבר ל- Vista 64 והתקנתי אותה במחשב הנייח. כעת אינני מצליח לשתף אותה עם המחשב הנייד - מקבל הודעה של שגיעה בעת התחברות לשרת של המדפסת. בנייד יש Vista 32 ודריבר עבור מתאים.
|