27-06-2008, 23:30
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 03.11.01
|
|
|
רפסנג'אני: המערב קטן מכדי להעניש את איראן
נשיא איראן לשעבר תקף את מדינות המערב, בעקבות הסנקציות הנוספות שהוטלו על ארצו: "הזהרנו כבר בעבר מספר פעמים שיחס כזה לאיראן לא יועיל למערב". במקביל, שרי החוץ של ה-G8 קראו לאיראן להפסיק להעשיר אורניום
איראן ממשיכה להתגרות במערב: נשיא איראן לשעבר, אכבר האשמי רפסנג'אני, התייחס היום (ו') לסנקציות האחרונות שהוטלו על ארצו: "מדינות המערב קטנות מדי מכדי להעניש מדינה גדולה כמו איראן".
על פי הדיווח בסוכנות הידיעות האיראנית אירנ"א, הוסיף רפסנג'אני - הנחשב לאחד הפוליטיקאים הבכירים באיראן והמכהן כראש מועצת המומחים - בהקשר לחרם שהוטל על הבנק הגדול באיראן: "הזהרנו כבר בעבר מספר פעמים שיחס כזה לאיראן לא יועיל למערב". את הדברים הוא אמר לאחר תפילות יום השישי במסגדים.
הוא הסביר כי "עם מדינה גדולה כמו איראן יש לנהוג באמצעות יחס תקין, משא ומתן ואמירת דברים שקולים והגיוניים. אחרת, אתם מסכנים את האזור ולא תרוויחו מכך". הוא הדגיש כי איראן מעוניינת במשא ומתן לבניית אמון והדגיש כי תוכניתה הגרעינית של ארצו נועדה למטרות שלום בלבד.
במקביל, דרשו שרי החוץ של מדינות ה-G8 מאיראן להפסיק להעשיר אורניום כ"אקט אחראי ומועיל לשפר את המצב באזור".
בפגישתם ביפן, אמרו שרי החוץ של בריטניה, קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, רוסיה וארצות הברית כי הם "מאיצים באיראן" לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין. עוד אמרו שרי החוץ: "כמו כן אנחנו מאיצים באיראן להתנהג באופן יותר אחראי ומועיל באזור, במיוחד בסכסוך במזרח התיכון, בעיראק ובאפגניסטן".
אתמול התייחס גם נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, לנושא הגרעין והסנקציות. "האויבים לעולם לא יצליחו לבלום את תוכניתנו הגרעינית", הוא אמר בנאום שנשא בעיר המערבית כרמנשה ואשר שודר בטלוויזיה הממשלתית באיראן. הוא הוסיף כי "גם אם יצליחו לסגור את כל הדלתות בפני איראן, נחישותה של האומה האיראנית להמשיך בדרך הגרעינית רק תגבר. הם יודעים שמעשים מהסוג הזה לא ישפיעו על השאיפות והנחישות של האומה האיראנית".
ביום שלישי קרא אחמדי-נג'אד להקים בית דין מיוחד שיוכל להעניש את "רודני" העולם בגין ניסיונם למנוע מארצו לממש את זכותה לגרעין. בנאום שנשא בפני שופטים בטהרן אמר אחמדי-נג'אד כי "יש להקים בית דין כדי להעמיד למשפט ולהעניש את כל פושעי העולם המתערבים בזכויותיה של האומה האיראנית".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3561179,00.html