לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-06-2008, 10:05
  Elad E Elad E אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי DanielS13 שמתחילה ב "ממה שהבנתי מאחי, במלחמה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי DanielS13
ממה שהבנתי מאחי, במלחמה האחרונה צוותו אליו שריונרים בסדיר שעקב איזושהי תקלה באספקת הנשק (לא הבנתי בדיוק), נאלצו להשתמש בנשקים שבימ"חים וקיבלו גלילונים כמו המילואימניקים.
ואם כבר מילואימניקים של שריון, אני מוכרח לציין שהעובדה שהם מקבלים מרכבה סימן 1 וגלילון, מעורר קצת דאגה בקשר לכוחו של מערך המילואים...

אני מבטיח לך שהם לא היו סדירניקים מאחר ובזמן המלחמה היו בשירות חובה רק שני המחזורים האחרונים שחתמו על גלילון בטירונות (נוב' 03, מרץ 04) ואאל"ט כבר לא היו גלילונים בכלל בנשקיות של הגדודים.

לגבי הסימן 1 - במלחמות העבר צה"ל ניצח למרות טנקים נחותים טכנולוגית בזכות כשירות מבצעית גבוהה של צוותי השריון.
אם כבר יש סיבה לדאוג היא לא בגלל גיל הפלדה של ציוד המילואים אלא העדר האימונים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-06-2008, 23:13
צלמית המשתמש של a_tell
  משתמש זכר a_tell a_tell אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "מצב הנק"ל בסדיר - אמ-16 ארוך וגליל/גלילון"

בתעסוקה במילואים הקודמים שלי (2005) חתמתי על גלילון בפעם האחרונה. למעשה כל הגדוד (וכל האגד שעשה תעסוקה באותו זמן) חתמו כבר על מקוצרים. ברגע האחרון, רק בסוללה שלי קיבלו גלילונים

אחרי המילואים האחרונים שלי שבהם הסתובבתי עם ארוך +מטול אני מכריז שאני מוכן לחתום על גלילון ב11.5 השנים הבאות (הזמן עד שאני אגיע לגיל הפטור ממילואים). אם גם בתעסוקה יביאו לי נשק עם מטול אני אדרוש לחתום על גליל ארוך עם מתפסים רקובים וללא כל השחמה, ממש כמו שהיה לי בטירונות.

ובכל זאת עדיין נשפך כאן דם"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י a_tell בתאריך 28-06-2008 בשעה 23:25.
ישן 29-06-2008, 11:20
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי צופה ורואה שמתחילה ב "שאף אחד פה לא יכפיש את שמו של הגלילון"

אני אתך על זה ב 100%.
אולי קצת כבד,
אבל הרבה יותר נוח, *הרבה* יותר אמין, ובטווחים שאני אי פעם אתקל בהם - הוא לא נופל מהמקוצרים (שלא לדבר על המנוסרים...).
די נמאס לי ש"יורדים" עליו ככה כל הזמן.
"נשק מיעוטים", "נשק נהגים" וכל התוויות מסוג זה שמעידים יותר על דרך חינוכו של הטוען יותר מאשר על כל דבר אחר.
הסתובבתי עם גלילון מעל לשנה וחצי, יום יום, ויש לי רק דברים טובים להגיד עליו.

ישן 29-06-2008, 17:21
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי אלון5560 שמתחילה ב "הגלילון הינו נשק מעולה..."

הגלילון לא נדחק כתוצאה מאיזשהי התנייה אמריקאית.. הוא נכנס לשירות לאחר הM-16 משיקולי עצמאות פיתוח ישראלית. החזרה לM-16 נבעה מחוסר התאמה חלקית לצורכי חי"ר.

חוץ מזה, שכל מערכת נשק חדשה לחי"ר הופכת להיות מושא הערצה אצל יחידות שלא קיבלו, גם אם מערכת הנשק הזאת לא עדיפה או אפילו גרועה מבחינת תנאי השירות שהיא תספוג. טיעון אחידות מערכי נשק לא ממש תופס, לטעמי. תשאלו את ההורים שלכם. תמיד תהיה נדידה שמתחילה מקצינים בכירים ויחידות מיוחדות. משם כבר יש זליגה מתמשכת של נשקים למערכים לא רלוונטיים מטעמי וואסח. הקצינים הבכירים חוטאים ראשונים.
אני שמח שצה"ל דילג על נושא התבור=>תבורון ומנע את מלחמת ההקצאות המטופשת הזאת.

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

ישן 29-06-2008, 18:23
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
ילד, הגלילון נשק יותר טוב עבור צוותי שריון וחת"ם
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי דולף שמתחילה ב "[font=Verdana]"נשק מעולה,נשק..."

הגלילון קומפקטי יותר, חזק יותר ואמין יותר בתנאי חול/אבק/שמן. כל זה חשוב מאוד בהתחשב בכך שהוא יהיה בתוך כלי רק"מ צפוף ובתנאים קשים. המגרעות שלו בתחום המשקל (ולא שהוא כבד במיוחד...) והדיוק למרחקים ארוכים לא רלוונטיות עבור צוותי שריון/תותחנים/נ"מ שממילא לא אמורים לסחוב אותו עליהם בעת הלחימה ולא להשתמש בו לקליעה מעבר לטווח המיידי.
היה לי גלילון רוב השירות וm-16 בקורסים. חיבבתי את הm-16, פגעתי בו יותר טוב, אבל נושא האמינות וה"עדינות" שלו היה קטסטרופלי עבור מי שרגיל לנשק שיורה בכל מצב.
נ.ב
הביטוי "ילד" בא כביקורת על השפה האינפנטילית שבחרת להשתמש בה.
ישן 29-06-2008, 21:35
  אישגדול אישגדול אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "מצב הנק"ל בסדיר - אמ-16 ארוך וגליל/גלילון"

אני עוד זוכר שהגעתי לקורס מכי"ם, ואת האושר העילאי שהיה לי כשקיבלתי גלילון (חובש, אבל למזלי הייתי בין הראשונים כי לא היו לכולם)
לעומת זאת, חלק מהסגל חתם, בכוונה,ף על גליל ארוך (טוב, עם מתפסי גלילון - יש גבול לכל דבר), מתוך טענה שהגליל יותר מדוייק.
M16? קיבלתי בקורס החובשים, היו כאלה שביציאה הביתה קיפלו את הנשק בצ'ימידן, כדי שלא יראו את הבושה. זה היה נשק של ג'ובניקים.
אה, כן - עוד סיפור אחד: בשנת 86 היתה החלטה של מישהו לא ידוע, שבכל כיתה יהיה "קלע לילה" שיוכל להרכיב וארו על הנשק. מחוסר מתאמים, הוחתמו צוערים בקורס הקצינים בו הייתי על M16 ארוך.
לאחד מהם זה כאב עד כדי כך, שבשיחת פתיחה עם מפקד הבסיס שאול מופז, הוא שאל למה הוא קיבל M16 ארוך.... אכן שאלה מצויינת למפקד בה"ד 1.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:03

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר