
05-07-2008, 14:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
נא לא לשלוח אלי עובדים ערבים - כך כתב מפקח בחברת "דרור כנף — שירותי כוח אדם"
כך כתב מפקח בחברת "דרור כנף — שירותי כוח אדם", משה מועלם, ללשכת התעסוקה, לאחר שהפנתה אליו ערביה מיפו כמועמדת לעבודת ניקיון במוסד לביטוח לאומי [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/4_7_2008/images/r4.gif] "הרגשתי מושפלת. את היהודיה שהיתה שם הוא דווקא קיבל לעבודה", היא מספרת [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/4_7_2008/images/r4.gif] השבוע היא הגישה תביעה על סך 100 אלף שקל בגין עוגמת נפש ופגיעה בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/4_7_2008/images/r4.gif] מועלם: "אני מתנצל. אבל בשביל זה לתבוע?"
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/4_7_2008/images/koteret_worker.jpg]
[ אלי סניור // צילום: ריאן ]
תושבת יפו (33) שהופנתה על ידי לשכת התעסוקה לחברת כוח אדם שעובדת עם המוסד לביטוח לאומי לא התקבלה לעבודה משום שהיא ערביה. מנהל העבודה בחברה שאליה הופנתה, משה מועלם, שאמור היה לקלוט אותה לעבודה, לא התבייש להעלות על הכתב את סיבת הדחייה במסמך רשמי של לשכת התעסוקה, שחור על גבי לבן: "נא לא לשלוח אלי עובדים ערבים", כתב מועלם, שסימן במסמך כי העובדת לא מתאימה לו.
השבוע, באמצעות עו"ד איריס פרחי, הגישה נ. (השם המלא שמור במערכת) תביעה לבית הדין האזורי לעבודה נגד החברה "דרור כנף — שירותי כוח אדם" ונגד מועלם, ובה היא דורשת 100 אלף שקל בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה; הפרת חוק שוויון זכויות האישה; הפרת חוק יסוד: חופש העיסוק; הפרת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ועוגמת נפש. "בהתנהגותם הלא אנושית חידדו הנתבעים את השוני שבין ערבים ליהודים במדינת ישראל במאה ה–21", נטען.
"הרגשתי מושפלת"
איך הרגשת כשהבנת שאסור היה לו לעשות את זה?
מועלם: "טעיתי, אני מצטער"
אז למה כתבה לה על המסמך שאתה לא יכול לקבל עובדים ערבים?
לידיעה המלאה
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|