לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-03-2005, 00:46
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
אמריקאים המתנגדים לגרוש עזה- עוכבו בשדה התעופה

משלחת הכוללת חבר קונגרס, שני שופטי בית משפט עליון, ראשי בנקים, רופאים, מורים וסטודנטים הגיעה מארה"ב לישראל כדי לסייר בגוש קטיף. עם נחיתתם, הספיקו כבר "להסתבך", כשעוכבו בנמל התעופה. "בארצות הברית הדמוקרטית דברים מסוג זה לא קורים", אמרו.

משלחת של 40 אמריקנים הגיעה אתמול (ב') לביקור בחבל עזה. מארגן המשלחת, דב הייקינד המכהן כחבר בקונגרס של מדינת ניו יורק, הצליח להביא לישראל משלחת הכוללת שני שופטי בית המשפט העליון בניו-יורק דייויד שמידט וארווין אריקפרוס, ראשי בנקים, רופאים, מורים, סטודנטים ועוד.
לוח הזמנים של המשלחת צפוף מאוד. בשלושת הימים בהם ישהו בגוש קטיף יבקרו בין היתר בנווה דקלים, כפר דרום, עצמונה גדיד ונצר חזני. הם ייפגשו עם ראש מועצת חוף עזה אבנר שמעוני, ישוחחו עם נפגעת הטרור חנה ברט ויבקרו באנדרטה לזכרם של טלי חטואל וארבע בנותיה, שנרצחו בפיגוע בציר כיסופים.

הייקינד פתח את מסיבת העיתונאים בנמל התעופה בן גוריון בדיווח על כך שחלק מחברי המשלחת עוכבו לחקירה במשך כחצי שעה. לטענתו, "בארצות הברית הדמוקרטית דברים מסוג זה לא קורים".

לטענת הייקינד, אלפים רבים של יהודים אמריקנים מתכוונים להגיע לישראל ולהביע תמיכה בתושבי גוש קטיף. "אני מקווה שלא נגיע לנקודה זו של הגירוש, אבל גם אם כן אני לא מבין דבר אחד: אם באמת יהיה שלום אמיתי עם הפלסטינים למה צריך להוציא את היהודים משם? למה שלא יחיו יחד? לאורך ההיסטוריה, מי שגירש יהודים זה האויבים שלנו ולא אנחנו, לא יתכן שיהודי יוציא יהודי מארץ ישראל."
בתיה גורדון, אחת המבקרות, לא מתרגשת מההערות על כך שאינם גרים בישראל ואין להם זכות להביע את דעתם. בשנה הבאה היא מתכוונת לעלות לישראל עם בעלה. "ארץ ישראל זה הבית שלי, והייתי כאן לפני 20 שנה", היא מספרת. "היום אני מגיעה כדי להראות לאותם מגורשים שאני תומכת בהם. אני מקווה שעד שאגיע לגור כאן יישאר משהו מאדמה שלנו. יש לי שני נכדים שאולי גם הם יגיעו בהמשך."

מבקרת אחרת, ברכה שטיין אומרת כי אם האנטישמיות בארצות הברית תחמיר, תשקול גם משפחתה לעלות לארץ. "הצרפתים חכמים והם למדו את הלקח מהשואה ועולים עכשיו לישראל. האנטישמיות יכולה להגיע גם לארצות הברית. כבר עכשיו מרגישים באמריקה את האנטישמיות במכללות, מרעילים לצעירים את הראש. זה בגלל ההשתלטות של המוסלמים על המכללות", היא מסכמת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3058263,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-03-2005, 07:09
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
זר המגיע על מנת לחבל בהחלטות ממשלת ישראל - אין מקומו בינינו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "אמריקאים המתנגדים לגרוש עזה- עוכבו בשדה התעופה"

משלחת הכוללת חבר קונגרס, שני שופטי בית משפט עליון, ראשי בנקים, רופאים, מורים וסטודנטים הגיעה מארה"ב לישראל כדי לסייר בגוש קטיף. עם נחיתתם, הספיקו כבר "להסתבך", כשעוכבו בנמל התעופה. "בארצות הברית הדמוקרטית דברים מסוג זה לא קורים", אמרו.
=== שקר וכזב. את ארצות הברית לא היו נותנים להם להריח ואפילו ויזה הם לא היו מקבלים על מנת להגיע לשם. הדמוקרטיה האמריקאית יודעת לטפל היטב בזרים בלתי רצויים ואינה חייבת בסיבה או בנימוק. סתם ככה הפקיד קבע שאינך זכאי.

משלחת של 40 אמריקנים הגיעה אתמול (ב') לביקור בחבל עזה.
לוח הזמנים של המשלחת צפוף מאוד. בשלושת הימים בהם ישהו בגוש קטיף יבקרו בין היתר בנווה דקלים, כפר דרום, עצמונה גדיד ונצר חזני. הם ייפגשו עם ראש מועצת חוף עזה אבנר שמעוני, ישוחחו עם נפגעת הטרור חנה ברט ויבקרו באנדרטה לזכרם של טלי חטואל וארבע בנותיה, שנרצחו בפיגוע בציר כיסופים.
=== משלחת הבאה לעורר מהומות ולתמוך באלו המאיימים על שילטון החוק במדינת ישראל - אסור היה לתת לה דריסת רגל בארץ ישראל. כך הייתה נוהגת כל מדינה המכבדת את עצמאותה.

לטענת הייקינד, אלפים רבים של יהודים אמריקנים מתכוונים להגיע לישראל ולהביע תמיכה בתושבי גוש קטיף.
===התמיכה היחידה שהם יכולים לתת למדינת ישראל היא ע"י עליתם לישראל ושילובם בפעילות היצרנית שבה. אין לנו צורך במפגינים מחוללי מהומות - אנחנו זקוקים מאד לכאלו היכולים ומוכנים לבנות את מדינתנו. אם היו עושים זאת 30 שנה קודם להיום יתכן ולא היינו מגיעים למצבינו דהיום - אבל אין בוכין על חלב שנשפך ועלינו להסתכל קדימה מהנקודה בה אנחנו נמצאים. יחד עם זאת על מנת שמצבינו לא יחמיר הם נקראים לתגבר לאלתר את "מצבת כוח האדם הישראלי" ולא להיות אורחים לרגע שמטרתם לערער את שלטון החוק בישראל. שישארו בארה"ב ויתמכו באינטרסים של ארצם מולדתם - כעושי צרות אין להם מה לחפש אצלינו.

אם באמת יהיה שלום אמיתי עם הפלסטינים למה צריך להוציא את היהודים משם? למה שלא יחיו יחד?
=== אני מסכים שבהסכם שלום יש לדרוש השארות כל מי שחפץ בכך בשטח הפלסטינאי, כאזרח פלסטינאי שווה זכויות. היום מסיבות שלא ארחיב עליהם זה איננו מסתייע. אולי צעדים אלו הנינקטים ע"י ממשלת ישראל יאפשרו זאת כאשר יהיה ההסכם על גבולות הקבע וההסדר הסופי. בינתיים אנחנו איננו מתלהבים מכך, בלשון המעטה.

בתיה גורדון, אחת המבקרות, לא מתרגשת מההערות על כך שאינם גרים בישראל ואין להם זכות להביע את דעתם. בשנה הבאה היא מתכוונת לעלות לישראל עם בעלה. יש לי שני נכדים שאולי גם הם יגיעו בהמשך.
===א. שתחכה שנה וטאחרי שתעלה לישראל יהיו לה זכויות אזרח ותוכל למחות ולהביע את דעתה
ב. אני מבין שהיא באה על מנת למות כאן בשיבה טובה
ג. מה שחשוב למדינת ישראל שיגיעו גם נכדיה ויתנו כתף לקדומה של המדינה

מבקרת אחרת, ברכה שטיין אומרת כי אם האנטישמיות בארצות הברית תחמיר, תשקול גם משפחתה לעלות לארץ.
=== היא עולה לארץ אך ורק בגלל האנטישמיות - איננו זקוקים לאנשים העולים מאונס ולא מרצון. בינתיים עד ל"אסון" שלה היא תומכת בהבאת אסון עלינו. הרי בפעילותה היא מערערת את יציבותה של המדינה וביום פקודה עבורה לא יהיה לה לאן לברוח.
בינתיים עלינו ל"אכול את כל החרה" על מנת שיהיה לה מקלט בטוח. הרי בסופו של דבר, אם לא נפעל לניתוק תחילה והשגת הרגיעה בהמשך, את ה"חרה" נוכל והמקלט לא יהיה בטוח.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:04

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר