14-08-2008, 22:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.04.08
|
|
לכתוב שאין לך מוטיבציה לשחקים באמת לא נשמע חכם במיוחד. זה מה שסינן אותך, לא מה שאמרת בצו ראשון (בצו ראשון, אגב, לומר שאתה רוצה קרבי זה הדבר הכי טוב שאפשר להגיד).
המבחנים של שחקים לא דומים למבחנים של קצונה בכלל. בשחקים ממיינים אותך לכמה מסלולים שונים מאוד אחד מהשני ולכן המבחנים שהם עורכים הם בתחומים שונים, מן הסתם חלק קשים יותר וחלק פחות. יש שם שאלון אקטואליה שגם בנאדם שקורא כל יום באדיקות את כל העיתונים הגדולים בארץ לא יצליח לענות בהכרח על יותר מ-30% ממנו (מי שר הפנים המצרי?), שאלון זוועה שלי אישית בתור מישהו שהולך לו במתמטיקה/פיזיקה כמעט בלי להתאמץ לא הצלחתי יותר מ-2 בעיות בו, ועוד. המשך המיונים הם גם על עבודת צוות ואישיות אז לך תדע. להשוות בכל מקרה למבדק"ים העלובים שכל קצין לוגיסטיקה וחימוש עובר זאת בדיחה.
אתה חי בסרט משתי סיבות: האחת שאתה עושה אידיאליזציה למודיעין. יש מיעוט מאוד קטן שעושה משהו מעניין (אבל לא בהכרח ממש מרתק), מתוכם כמובן גם אלה שעוסקים בתפקידים טכנולוגיים. הרוב הגדול עוסק בעבודה איסופית שחורה, ולא חסרים אנשים עם תפקיד פקידותי שפשוט יש לו זיקה למודיעין. הסיבה השנייה היא לגבי איך עובד כוח האדם בצה"ל. באמת לא מופרך לחשוב שאפשר לעבור למודיעין במהלך השירות, אבל עדיין - אי אפשר. לפי איזה קריטריונים בדיוק אמורים לקבל אותך?
ואל תדאג, אין צורך להיות שבוז. גם אני הייתי ככה והסתכלתי על אנשים שהם פחות מוכשרים ממני שהתקבלו לתפקידים טובים. תחשוב על זה ככה - אם אנשים כאלה עושים את התפקידים האלה, אולי זה באמת לא מציאה גדולה. וזה באמת לא. תתפלא, אבל יש אפילו תפקידים במודיעין שהם ממש משעממים. משחקים תצא עם כישורים מגניבים וזה בטח יהייה משהו ויוצא דופן לעשות בזמן השירות שלך אבל להיות בגולני זה לא פחות טוב וגם לא חותמים קבע. אם מחקר מודיעיני זה משהו שממש בוער בנפשך אז אתה יכול לנסות להתקבל לגופים האזרחיים שעוסקים בזה אחרי השירות הצבאי שלך, או לעבור כקצין אחרי שתעשה כמה תפקידים אחרים..
עריכה: אפשר להגיע להיות עח"מ פיקודי במהלך השירות שלך, שזה תפקיד די טוב. אבל זה רק אם ירד לך הפרופיל או משהו ויהייה לך הרבה מזל עם קצין מיון. יש מצב לקבל גם פענוח למרות שזה דורש מיונים קדם צבאיים. בכל מקרה, אלה תפקידים שגם בהם תספור את החודשים ולא איזו פנינה אינטלקטואלית שתצטער כל חייך שהפסדת
נערך לאחרונה ע"י yossi144 בתאריך 14-08-2008 בשעה 22:12.
|