לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-07-2008, 21:11
  VCPA VCPA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
עדכון מצב רפואי ביטול פטור משירות- צריך את עצתכם

שלום.
אני אסביר לכם פחות או יותר את המצב שלי, ומדוע קיבלתי פטור משירות. לאחר מכן אשמח אם תייעצו לי באיזו דרך לפעול על מנת לבטל את הפטור.

בצו הראשון שלי ערכו לי בדיקות דם, וגילו צהבת מסוג C. בשורה התחתונה אמרו לי שליחידה קרבית אני לא יכול להתגייס בגלל המחלה הזאת. לאחר כמה ועדות רפואיות קבעו לי פרופיל 44. כמובן שיש את האפשרות לעבור טיפול במחלה, אבל אז אני מקבל פטור משירות בכלל בגלל תופעות הלוואי המלוות את הטיפול. החלטתי לעבור טיפול ולעשות שירות התנדבותי, כי ליחידה קרבית אני במילא לא יכול להגיע. לאחר שהצהרתי שאני עומד לעבור טיפול (כולל הצהרה של הרופא מקופת החולים), קיבלתי את הפטור מהשירות וכבר תיכננתי לעשות שירות התנדבותי לאחר כמה חודשים.

במהלך הטיפול גיליתי שיש סימני הצלחה ממש מהירים. לאחר 3 חודשים בדיקות הדם כבר היו חיוביות (כלומר אין את הנגיף בדם). הרופאים אמרו לי שהנוהל שלהם הוא להמשיך את הטיפול שנה שלמה, למרות שהתוצאות חיבויות, כדי לוודא ב-100% את הצלחת הטיפול.

שאלתי רופא מומחה, האם יעלו לי את הפרופיל בצבא לאחר סיום הטיפול. הוא ענה לי שאין סיבה שהם לא יעלו, כי אני אחשב לאדם בריא ב-100%. והוא אמר שהוא גם ייתן לי את כל ההמלצות, ויתמוך בי במידה ואני ארצה להגיש בקשה לביטול הפטור. חשוב לציין, שמדובר בפרופסור מבית חולים הדסה עין כרם, שעובד במעבדה המתקדמת ביותר ובין המתקדמות בעולם בתחום הזה. לכן אני מניח שלהמלצותיו יהיה משקל גבוה בהחלטת הועדה הרפואית בצבא.

מצטער שזה היה ארוך כל כך. עכשיו אני צריך את עצתכם בעניין.
1. אני רוצה להגיש טופס לעדכון המצב הרפואי שלי. השאלה היא, מתי רצוי להגיש את הטופס? עכשיו או בסיום הטיפול (בערך באמצע ספטמבר)?
2. דרך איזה מסכת עינויים ובירוקרטיה אני אצטרך לעבור עד שאני אקבל את הפטור?
3. אם כל הכבוד לפרופסור, שאמר שיעלו לי את הפרופיל, עדיין אין לו נסיון צבאי. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. האם יבטלו לי את הפטור, ומה הפרופיל שיקבעו לי לאחר מכן (אני מצפה לפחות ל-72 כדי להתגייס ליחידה קרבית). לשאלה הזאת רצוי תשובה ממישהו עם נסיון.

זה ממש חשוב לי, כי אני רוצה שכל התהליך ירוץ מהר. אני עוד מעט בן 19. כמו שאני מכיר את המערכת של צה"ל, ייקח לי הרבה זמן לבטל את הפטור, ועד שאני אתגייס אני יהיה מבוגר יחסית (כן, אני מודע לזה שיש ביחידות השונות טירונים מאוד מבוגרים, אבל חשוב לי להתגייס בגיל סביר).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-07-2008, 02:05
  VCPA VCPA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ahuva_edri שמתחילה ב "אני לא יודעת איך זה הולך עם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ahuva_edri
אני לא יודעת איך זה הולך עם צהבת אבל כשאני ביקשתי לבטל את הפטור שלי וצירפתי כל מסמך אפשרי מרופא מומחה לבעיה (מביה"ח קפלן), לא ממש שמו עליי. אמרו לי שזה משהו שמעוגן בחוק, ולא משנה כמה מסמכים אביא- לא יעלו לי את הפרופיל למרות שהפטור ממש לא מוצדק. אבל יכול להיות שעם צהבת זה אחרת.

בכל מקרה, לדעתי תתחיל כבר עכשיו בתהליך הערעור. הרי אתה יודע שהכל לוקח המון המון זמן בצבא, ככה שהעיניינים יתיחילו לזוז בינתיים. אפילו אם כרגע אין לך מסמכים סופיים, יש לך דברים שאתה יכול להסתמך עליהם לעתיד לבוא.

שיהיה המון בהצלחה!

במקרה שלי בטוח יבטלו לי את הפטור בסופו של דבר.
הפטור ניתן לי לא בגלל המחלה, אלא בגלל הטיפול במחלה. כלומר לאחר סיום הטיפול, אני יכול בקלות להחזיר את הפרופיל ל-44.
השאלה היא כמה פרופיל יעלו לי לאחר סיום הטיפול, כי בעיקרון אני אהיה יותר בריא ממה שהייתי לפני תחילתו. לפי זה הם אמורים להעלות לי את הפרופיל ליותר ממה שקבעו לי לפני כן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:47

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר