06-07-2008, 21:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.03.08
|
|
|
עדכון מצב רפואי ביטול פטור משירות- צריך את עצתכם
שלום.
אני אסביר לכם פחות או יותר את המצב שלי, ומדוע קיבלתי פטור משירות. לאחר מכן אשמח אם תייעצו לי באיזו דרך לפעול על מנת לבטל את הפטור.
בצו הראשון שלי ערכו לי בדיקות דם, וגילו צהבת מסוג C. בשורה התחתונה אמרו לי שליחידה קרבית אני לא יכול להתגייס בגלל המחלה הזאת. לאחר כמה ועדות רפואיות קבעו לי פרופיל 44. כמובן שיש את האפשרות לעבור טיפול במחלה, אבל אז אני מקבל פטור משירות בכלל בגלל תופעות הלוואי המלוות את הטיפול. החלטתי לעבור טיפול ולעשות שירות התנדבותי, כי ליחידה קרבית אני במילא לא יכול להגיע. לאחר שהצהרתי שאני עומד לעבור טיפול (כולל הצהרה של הרופא מקופת החולים), קיבלתי את הפטור מהשירות וכבר תיכננתי לעשות שירות התנדבותי לאחר כמה חודשים.
במהלך הטיפול גיליתי שיש סימני הצלחה ממש מהירים. לאחר 3 חודשים בדיקות הדם כבר היו חיוביות (כלומר אין את הנגיף בדם). הרופאים אמרו לי שהנוהל שלהם הוא להמשיך את הטיפול שנה שלמה, למרות שהתוצאות חיבויות, כדי לוודא ב-100% את הצלחת הטיפול.
שאלתי רופא מומחה, האם יעלו לי את הפרופיל בצבא לאחר סיום הטיפול. הוא ענה לי שאין סיבה שהם לא יעלו, כי אני אחשב לאדם בריא ב-100%. והוא אמר שהוא גם ייתן לי את כל ההמלצות, ויתמוך בי במידה ואני ארצה להגיש בקשה לביטול הפטור. חשוב לציין, שמדובר בפרופסור מבית חולים הדסה עין כרם, שעובד במעבדה המתקדמת ביותר ובין המתקדמות בעולם בתחום הזה. לכן אני מניח שלהמלצותיו יהיה משקל גבוה בהחלטת הועדה הרפואית בצבא.
מצטער שזה היה ארוך כל כך. עכשיו אני צריך את עצתכם בעניין.
1. אני רוצה להגיש טופס לעדכון המצב הרפואי שלי. השאלה היא, מתי רצוי להגיש את הטופס? עכשיו או בסיום הטיפול (בערך באמצע ספטמבר)?
2. דרך איזה מסכת עינויים ובירוקרטיה אני אצטרך לעבור עד שאני אקבל את הפטור?
3. אם כל הכבוד לפרופסור, שאמר שיעלו לי את הפרופיל, עדיין אין לו נסיון צבאי. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. האם יבטלו לי את הפטור, ומה הפרופיל שיקבעו לי לאחר מכן (אני מצפה לפחות ל-72 כדי להתגייס ליחידה קרבית). לשאלה הזאת רצוי תשובה ממישהו עם נסיון.
זה ממש חשוב לי, כי אני רוצה שכל התהליך ירוץ מהר. אני עוד מעט בן 19. כמו שאני מכיר את המערכת של צה"ל, ייקח לי הרבה זמן לבטל את הפטור, ועד שאני אתגייס אני יהיה מבוגר יחסית (כן, אני מודע לזה שיש ביחידות השונות טירונים מאוד מבוגרים, אבל חשוב לי להתגייס בגיל סביר).
|