דיווח: בעסקת שליט ישוחררו בין 20 ל 30 אזרחים ישראלים נוספים
מנהל עמותת "תומכי האסיר" אומר שלפי מידע שהגיע אליו עסקת שחרור החייל החטוף תכלול שחרורם של בין 20 ל-30 אסירים אזרחי ישראל
העסקה לשחרורו של החייל החטוף גלעד שליט תכלול את שחרורם של בין 20 ל-30 אסירים ערבים אזרחי ישראל - כך מעריכים גורמים העוקבים אחר המשא ומתן לגיבוש העסקה.
מנהל עמותת "תומכי האסיר", מוניר מנצור, אסיר לשעבר ששוחרר במסגרת עסקת ג'בריל ב-1985, אמר כי לפי המידע המצוי ברשותו, כלל החמאס ברשימת האסירים שהוא דורש לשחרר תמורת החייל את שמותיהם של אסירים ערבים אזרחי ישראל.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "ולמה לא לשחרר גם אסירים יהודים דוגמת עמי פופר?"
רומק, אני ממש לא מסכים עם הדרישה של הפלסטינאים, אבל בלי קשר אני לא מצליח למצוא שום סיבה טובה לשחרר רוצח, גם אם הוא יהודי וגם אם הוא רצח ערבים, רק בשביל לעשות דווקא...הרי זה לא שבאמת אכפת למישהו (חוץ מלי, לך, ולשאר האנשים שרוצים לחיות במדינה הזאת) אם עמי פופר ישוחרר.
אם החליטו בהנהגת המדינה שמאסר עולם לרוצחים על רקע לאומני זה 20 שנה אז שיהיה דין שוה לכולם.
כלומר, ברגותי לא ישוחרר בשום עסקה לחילופי שבויים ובשום עסקת "חיזוק אבו מאזן" ב10 השנים הקרובות
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי רומק שמתחילה ב "לא מדובר על לעשות דווקא אלא על חוק שווה לכולם"
כן ולא.
מצד אחד אני מסכים, אין ספק שצריך להיות חוק שווה לכולם.
מצד יש משא ומתן, מצודק או שלא הוא לא רלוונטי לעניין, יש ממשלה (לצערנו) שהחליטה שזו הדרך לפתור את הבעיות. נניח שביום בהיר החמאס יציע עיסקה שבו הוא דורש לשחרר את כל המחבלים היהודיים מבתי הכלא בתמורה לגלעד שליט, הרי לא תטען שפתאום יש צורך לשחרר גם את המחבלים הערבים רק כי צריך להיות שוויון...
אני פשוט לא רואה דבר אחד טוב שיצא משלחרר גם מחבל יהודי רק כי שחררנו ערבי.