26-07-2008, 18:38
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
לפני שאסביר מדוע החיילים צריכים להיות משוחררים, אסביר דבריי על בצלם...
כדי שאהיה בטוח שירדת לסוף דעתי, באשר לשאלה מדוע ראוי שהאנשים של הארגון המעורבים בסיפור זה,
יהיו מאחורי סורג ובריח. ובכן, פעילות חלוקת המצלמות של בצלם, מעודדת פרובוקציות אלימות של פלסטינים
במטרה להביא לתגובה אלימה של חיילים, אותה ניתן יהיה לצלם - ולעשות רעש תקשורתי גדול, לתועלת
"המאבק בכיבוש".
אני האחרון להגן על חיילים שמתנהגים בשלא כשורה במחסומים ובכל סוג אחר של מפגש עם אוכלוסייה
אזרחית לא-אלימה. המקרים של פרעות הפלסטינים בנעלין, בלעין ושאר כפרי-גדר, הן ממש לא נסיבות
של מפגש עם אוכלוסיה אזרחית שלווה. למקומות אלה מגיעים פרובוקטורים אלימים מקצועיים, שמטרתם
לפגוע בחיילי צה"ל ושטרי מג"ב, ואין לי ספק שהטיפול בהם צריך להיות קשוח בהרבה מהטיפול שניתן
כרגע. אני לא מצדיק הוראה של ירי של כדור גומי על מתפרע אלים, אבל למרות כל הרעש, האמת היא שלא
נורה ע-ל-י-ו כל קליע, אלא נורה ל-י-ד-ו קליע, והבחור הזה בריא ושלם, ומן הסתם עוד ייעצר בעתיד על
נטילת חלק בהתפרעויות אלימות נוספות, במיוחד עכשיו, כשראה שמי שמנסים לאכוף חוק מולו, הם אלה
שמשלמים את המחיר...
מסיבה זו, של עידוד למעשי אלימות, היה ראוי לעצור את אנשי בצלם, ולאסוף המצלמות שהם חילקו, ושבין
כה וכה לא מספרות כל אמת, אלא רק את האמת שהצד הפלסטיני/בצלמי מעוניין שנראה...
באשר למג"ד ולחייל: לו החייל היה יורה ע-ל המתפרע העצור, היה מקום לעוצרו. לו המג"ד הורה לירות
ע-ל המתפרע, היה מקום לעוצרו. במקרה שלפנינו, שאני מבין כמקרה שבו נתן המג"ד לירות ל-י-ד
המתפרע, יש מקום לנזוף בחייל ולהסביר לו שזה מסוכן ולא בטיחותי לבצע פקודה שכזו, ואת המג"ד יש
לשחרר משירות, מכיוון שהפגין חוסר אמינות וחוסר מנהיגות בכך שניסה להפוך חייל לשעיר לעזאזל. זו
התנהגות כסת"חיסטית שאסור שתהיה בצה"ל. היא עדיין לא מצדיקה מעצר...
|