
05-08-2008, 01:25
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 23.09.03
הודעות: 12,154
|
|
אז הוא יישב בכלא 4, לפחות עד המשפט שלו. אם אז יירצו להעביר אותו ל- 6 כי לא יהיה מקום, הם יכולים וזה גם נעשה לא מעט.
מוויקיפדיה:
ציטוט:
יחידת בתי הדין הצבאיים (יבד"צ 205) היא יחידה צבאית היונקת את סמכותה מחוק השיפוט הצבאי (חש"צ), תשט"ו-1955, אך מוסמכת לשפוט גם עבירות על חוקים אחרים, כגון חוק העונשין, פקודת הסמים המסוכנים ואף פקודת התעבורה.
מערכת בתי הדין הצבאיים מורכבת מבתי דין מחוזיים:
* מחוז הצפון בחיפה.
* מחוזות המרכז, חיל האוויר, המטכ"ל, חיל הים ופיקוד העורף בבית הדין הצבאי המאוחד שב"בית הירוק" ביפו.
* מחוזות הדרום ומפקדת זרוע היבשה במחנה בר-לב ליד קריית מלאכי.
קצינים בדרגת סא"ל ומעלה יישפטו בבית הדין הצבאי המיוחד, שמושבו בקריה בתל אביב. בקריה יושב גם בית הדין הצבאי לערעורים. כמו בבתי משפט אזרחיים, גם בבתי דין צבאיים לנאשם יש זכות להיות מיוצג על ידי עורך דין הממונה מטעם הסנגוריה הצבאית או באמצעות עורך דין אזרחי בעל אישור הופעה בפני בתי דין צבאיים, לאחר שאושר על ידי ועדה שתפקידה לכך. לאחר מתן גזר הדין, רשאים הפרקליטות הצבאית ו/או הנאשם להגיש ערעור על חומרת (או קולת) העונש או על עצם ההרשעה לבית הדין הצבאי לערעורים. אם חלפה תקופת הערעור, פסק הדין הופך חלוט. למעט מקרים בודדים בהם ניתן לפנות לבית המשפט העליון, בית הדין לערעורים הינו הערכאה השיפוטית העליונה במסגרת הצבאית ולא ניתן לערער על החלטתו.
על פי חוק נמצאים תחת סמכות בית הדין הצבאי חיילי צה"ל וגם אזרחים הנמצאים תחת מרות המשמעת הצבאית, כגון אזרחים עובדי צה"ל (אע"צים).
העבירות הנשפטות על ידי בית דין צבאי הן עבירות שקצין שיפוט בכיר (קש"ב) אינו רשאי לשפוט בגינן, או אם החייל ביקש להישפט בפני בית דין צבאי. התהליך מתחיל בחקירה של מצ"ח (משטרה צבאית חוקרת) שממצאיה מועברים לפרקליטות הצבאית או לחילופין בחקירת קצין בודק מטעם היחידה (בעבירות קלות) שממצאיו מועברים אל הפרקליטות. אם הפרקליטות מחליטה להגיש כתב אישום הוא מועבר לבית הדין הצבאי.
לשירותם של בתי הדין הצבאיים מערכת מתקני כליאה צבאיים בהם מרצים המורשעים את העונש שנגזר עליהם. חלק מן העבירות המנויות בחוק השיפוט הצבאי נושאות עימן גם רישום פלילי והרשעה בגינן בבית הדין צבאי תופיע גם במרשם הפלילי האזרחי. ריצוי עונש שנגזר בבית דין צבאי נעשה לרוב בבית כלא צבאי. במקרה של מאסר לתקופה ארוכה (לפחות עשרה חודשים), מתכנסת ועדה שיכולה להעביר את הכלוא לריצוי עונשו בבית כלא אזרחי.
בכל מחוז משרתים מספר שופטים צבאיים, בדרגת סא"ל (ולעתים רחוקות רס"ן) ונשיא בית הדין בדרגת אל"מ. בבית הדין הצבאי לערעורים משרתים שופטים בדרגת אל"מ (ולעתים גם תא"ל) ונשיא בית הדין ומפקד היחידה בדרגת אלוף. בבית הדין המיוחד לא משרתים שופטים ונשיא בית הדין הצבאי המיוחד הוא נשיא אחד מבתי הדין, שנבחר לתפקיד. במקרה שבו נשפט קצין שדרגתו גבוהה מדרגת אב בית הדין (כגון אלופים במשפטי תעבורה), יענדו השופטים דרגת יצוג מקבילה למשך הדיון בלבד.
במשפט צבאי, אב בית הדין (אב"ד) יהיה תמיד שופט צבאי (בשירות סדיר או מילואים), אך שני השופטים הנוספים (במקרים בהם נדרש הרכב של שלושה שופטים) הם במקרים רבים קצינים בדרגת סרן עד סא"ל מיחידות רגילות. במקרים רבים מזמנים קצין העוסק בחומר שהתיק מבוסס עליו להיות שופט צבאי. ישנו נוהג, לפיו במשפטים שבהם יכול להינתן גזר דין מוות, רק אחד משלושת השופטים יהיה משפטן, מכיוון ולפי התקנות ניתן לגזור עונש מוות רק אם לפחות שנים מתוך שלושת השופטים הינו גם משפטן.
שופטים אזרחיים רבים משמשים כשופטים צבאיים במילואים והם מקבלים דרגות קצונה יצוגיות (רס"ן עד אל"מ).
מתקני הכליאה הצבאיים נחלקו בעבר לבתי סוהר לחיילים ולאסירים ביטחוניים. בתי הסוהר המוכרים שמפעיל הצבא בהם נכלאים חיילים הם: כלא 6 (מת"כ 396) ליד עתלית וכלא 4 (מת"כ 394) שבמחנה צריפין בו ישנו מתקן כליאה ייחודי לחיילות ("כלא 400"). מתקני הכליאה שבהם הוחזקו אסירים ביטחוניים (עופר ומגידו) הועברו לסמכות שירות בתי הסוהר (שב"ס).
|
_____________________________________
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
|