לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-08-2008, 13:23
  שריון בדם שריון בדם אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.07
כמה שאלות בנוגע לטירונות שריון ולמסלול הכשרה...

אני כרגע נמצא בטירונות שריון.
יש חבר'ה טובים, מפקדים טובים אבל שגרת היום פשוט מוציאה אותי מדעתי.
אין לי בעיה לסבול את זה חודשיים, אבל לפחות לדעת שבעתיד המצב לא יהיה כזה.
הייתי רוצה לקבל מידע מכאלה שכבר עברו את זה...

השאלות שלי הן אלה:

1) אחרי הטירונות, במקצועות ובאימון המתקדם, עדיין עושים מסדרים כל שניה וחצי וגם תס"חים והרס"ם ממשיך לסנג'ר אותך?

2) אחרי הטירונות, אנחנו עדיין נצטרך לשמור על כלום במתחם בפלוגה?

3) האם אחרי הטירונות, יש לך יותר פנאי או שאתה עדיין 16-17 שעות על הרגליים בלי הפסקה?

השאלות שלי הן רק בנוגע למסלול ההכשרה אחרי הטירונות, לא לעליה למבצעית.
שוב, זה לא בקטע של פינוק. פשוט רוצה לקבל קצת תקווה...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-08-2008, 14:00
  matainho matainho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל matainho
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שריון בדם שמתחילה ב "כמה שאלות בנוגע לטירונות שריון ולמסלול הכשרה..."

דבר ראשון - הכל עובר חביבי, העיקר להחזיק קצת מעמד ותראה שהטירונות לא כזאת גרועה.

1. המסדרים יורדים לאט-לאט ככל שהזמן עובר. במקצועות תעברו לנהלים מוקלים (עדיין עם 'הקשב המפקד', זמנים קצרים וכו'), כמו זמנים מחוברים לדברים (במקום למשל "5 דקות גלצ"ח פנים נעליים" - נוהל בוקר אחוד, כלומר זמן ארוך לכל הדברים ביחד). באימון מתקדים יש הקלה רצינית יותר בנהלים, כמו לקרוא למפקד "המפקד" בלי הקשב, זמנים הרבה יות נוחים, בלי שפיכות וכו'.
הרס"פ לעולם יסנג'ר אותך (: אבל כמו עם המפקדים, גם באימון מתקדם זה יותר נוח ובאווירה יותר טובה.

2. אתה ממש לא שומר על כלום בפלוגה. רוצה דוגמאות? הפינת פריסה, הפק"לים המחלקתיים, הציוד שבחדרים שלך ושל חברים שלך, צל"מים (אם יש בכנת נשקים) וכו'...על כולם אנשים חתומים (לרוב הרס"פ), וכל דבר שווה כסף. השמירה בפלוגה לעולם תהיה כדי שלא יגנבו את הציוד הזה.
מה שכן, מהמקצועות תתחילו לשמור גם על משטח הטנקים, ככה שיהיו 2 עמדות. אז תגיד תודה שכרגע זאת רק עמדה אחת.

3. אתה לעולם תהיה ער 17 שעות ביממה (לכל היותר, אבל לרוב לא פחות מזה). אין ספק שבמקצועות ובאימון מתקדם העבודה היא יותר רגועה, פחות תיזוזים וכו'. באימון מתקדם (וזה עוד רחוק ממך) אתה כבר תבין שאתה עושה מסלול צוות בטנק, ואז נח כמה שעות טובות. למה? ככה.

------

אל חשש, יש תקווה. תהנה במסלול, אל תישבר בטירונות ותראה שהכל יהיה בסדר.
באיזהח טיבה אתה?
ישן 08-08-2008, 14:14
  DeddyZ DeddyZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.10.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי matainho שמתחילה ב "דבר ראשון - הכל עובר חביבי,..."

תוספת
2. בפלוגה תמיד תשמור, גם במבצעית ישמרו על הפלוגה, אם זה עושה לך את החיים טובים יותר באימון מתקדם תהיה כל הזמן בשטח ובשטח שומרים רק בלילה, ביום לא שומרים, בשבתות ישאר צוות שמירה שישמור על הטנקים (הוא ישמור גם ביום על הטנקים..) וכל שאר הפלוגה שתהיה בבסיס תשמור בפלוגה (על תדאג אתם לא תהיו שם הרבה זמן, לילה אחד לרוב תחזורו לשטח כבר במוצאי שבת, לרוב בריצה עם אפוד )

3. עקרונית כן, תמיד יתנו לך במסלול 6 שעות שינה+שעת תש והשאר עבודה, אבל באימון מתקדם לא יעשו לך מסדר השכבה אז אתה תוכל לישון קצת יותר (למרות שלרוב אנשים נשארים ערים לפחות שעה אחרי שמשחררים לשינה..) ובשטח לפעמים יתנו לך אפילו יותר זמן, והכי חשוב, באימון מתקדם אתה הרבה זמן לא תעשה כלום, באימוון מתקדם לא תמיד יהיה לך מה לעשות ולפעמים פשוט תשב ותריץ צחוקים עד שיגיע הטור של הצוות שלך לעלות למסלול.. אם תהיה ממש עייף אטתה תוכל אפילו לנמנמם, וכמובן מידי פעם החברים הטובים מסודן יסדרו לכם איזה פרש טורקי שיגרום לחדל ואז לא יהיו אימונים באש עד שתופסים אותם, מה שכמובן אומר שיכול להיות כמה שעות שאין אימונים, שעות טובות לשינה אצלנו לקראת סוף מסלול היה לנו איזה 4 שעות שלא עשינו כלום כי איזה 50 סודנים חצו את הגבול לישראל, היה מצחיק.. בתחילת האימון גם היה לנו איזה לילה שהיה אמור להיות לנו מסלולי לילה אבל כל הלילה רדפו אחרי איזה מישהו באזור אז לא התאמנו, במקום זה ישנו, ב2 וחצי בערך העירו אותנו כדי לסגור את הטנקים וללכת לישון (ואז רק התחילה הספירה של השעות שינה ) היה שינה טובה, אבל בניגוד למקרה השני במקרה הזה בראינו אותם בכלל... במקרה הראשון גם ראינו אותם מרחוק וגם כשלקחו אותם לבסיס זכינו לראות כמה סודנים נכנסים לרכב אחד (התשובה? קצת יותר מ30...)
ישן 08-08-2008, 15:47
  שריון בדם שריון בדם אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.08.07
תודה ענקית לכל המשיבים, עודדתם אותי מאוד!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שריון בדם שמתחילה ב "כמה שאלות בנוגע לטירונות שריון ולמסלול הכשרה..."

אין לי בעיה עם החודשיים הקרובים, אצליח לעבור אותם.
טוב לדעת שבאימון המתקדם המצב הרבה יותר טוב, בעיקר עם הקטע של המסדרים.

מישהו יכול לפרט גם לגבי התס"חים? מתי להם יהיה סוף אם בכלל?

ועכשיו שאלה אחרת לחלוטין, ברשותכם. אשמח לקבל תשובה גם עליה:

אני גר בגבעתיים ואני צריך להגיע לתחנה מרכזית באר שבע ביום ראשון ב-9:00 בבוקר, ומשם לנסוע למחנה נתן בהסעה מסודרת של הבסיס. ואז מה? לוקחים אותי משם לבסיס בהסעה מסודרת?

ואיך אני מגיע לתחנה מרכזית באר שבע? דרך תחנה מרכזית תל אביב או שאולי תהיה גם הסעה מסודרת לבאר שבע?

תודה.
ישן 08-08-2008, 16:03
  matainho matainho אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל matainho
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי שריון בדם שמתחילה ב "תודה ענקית לכל המשיבים, עודדתם אותי מאוד!"

למחנה נתן תצטרך להגיע עצמאית (אלא אם יגדירו לכם אחרת). יש שתי דרכים מאוד נוחות לעשות את זה מתל אביב:
קו 370 של אגד, שהוא ישיר מהתחנה המרכזית בתל אביב לתחנה המרכזית בב"ש, או רכבת מתל אביב לבאר שבע. בסה"כ אותו זמן נסיעה פחות או יותר, אז תבחר את מה שאתה מעדיף.
למחנה נתן עצמו יש הסעות של הצבא ישר מהתחנה המרכזית בב"ש. נסיעה מאוד קצרה של 5 דקות.

בנוגע לתס"חים: כמו שכתבו למעלה פחות או יותר..יהיו תס"חים לפני טקסים (השבעה וסוף מסלול. כומתה כנראה שלא כי זה לרוב "טקס קרבי" עם אפודים...אין תס"חים לטקסים כאלה) ובכל זמן פנוי בלו"ז שהמפקדים ישברו ת'ראש ויחשבו מה לעשות אתכם..אז הם יעשו תס"חים (:
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:50

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר