09-08-2008, 12:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.06.06
|
|
תראה, דבר ראשון הולכים לאורטופד, הוא יבדוק אותך ויקשיב להיסטוריה של המצב שלך ויחליט מה לעשות. כנראה כדי להגיע לאבחנה מדוייקת יותר הוא ישלח אותך לצילום גב ומיפוי עצמות ובוא בעת אתה תתחיל פיזיותרפיה. כאבי גב תחתון (בייחוד כאלה שמקורם ברקמה רכה) נובעים הרבה פעמים מחולשה של שרירים אחרים, בייחוד שרירי ליבה כמו שרירי הבטן. גם קיצור של שרירים כמו ההמסטירנג עלולים לגרום לכאבי גב. הפתרון הוא מתיחות ספציפיות ע"פ האבחנה של בין פעמיים לשלוש ביום והצטרפות לפגישות קבוצתיות של חיזוק שרירי הליבה שגם הן כוללות מתיחות ספציפיות.
כאבי גב תחתון נפתרים עם הרבה סבלנות ומשמעת עצמית שכוללים מתיחות באופן יומיומי. אני לא אבוא ואגיד לך שהפתרון הכי טוב לכאבים שלך הוא התחלת מסלול שידרוש ממך סחיבת משקלים כבדים אבל יכול להיות שזה לא ישפיע - כאבי גב תחתון הם נורא ספציפיים ונורא משתנים מאדם לאדם בנוגע לטריגר שמפעיל אותם ותנועות הגוף הספציפיות שגורמות להם להופיע. יש אנשים (כולל אני) שסחיבת משקלים כבדים מאוד לא הקשו עליהם ולא גרמו להם לכאבים בגב אבל דווקא משחק כדורגל בין חברים נטרלו אותם לשבוע.
לפי מה שהבנתי רק התגייסת, ז"א שלא הספקת לסחוב על הגב שלך משהו יותר כבד מווסט - אני לא מציע לך כבר לוותר על המסלול, יכול בהחלט להיות שניתן לטפל בבעיה שלך מה שחשוב הוא שתעשה את זה כמה שיותר מהר וכל מה שהאורטופד והפיזיותרפיסט בהמשך יגידו לך אתה תעשה בגישת כזה ראה וקדש.
בהצלחה.
|