29-08-2008, 15:41
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
'מרחק הפוקוס המינימלי' מהאובייקט הוא הקישקוש הכי גדול ב'הגדרת מקרו' במצלמות P&S.
מה זה משנה מאיזה מרחק אתה מצלם את הדבורה? האם זה אומר בוודאות איפה תקבל תקריב יותר טוב?
לא... ממש לא.
קח דוגמא מאוד קיצונית, אני אצלם בזוית מאוד רחבה איזה שהוא נוף.
נגיד, משהו כזה (ותודה לטל על הצילום הנהדר).
ומהצד השני, אני יכול לצלם עם עדשת טלה מאוד חזקה ולקבל תמונה הרבה עם הרבה הרבה יותר נוף כמו למשל, זה...
תראה עד כמה המרחק שלך מהאובייקט משנה את כל העניין.
מה הקשר בין זה לבין מקרו?
המרחק שלך מהאובייקט מבטא את אורך המוקד שאתה תשתמש בו בצילום, אבל לא את יכולת ההגדלה של המצלמה.
לכל עדשה יש פאקטור של 'מאקרו' והוא נמדד ביחס של מ"מ במציאות לעומת מ"מ בחיישן.
זאת אומרת, עד כמה הדבר שבמציאות, יוגדל ויראה בפועל, על החיישן שלך.
לכל עדשות המקרו יש יחס הגדלה של 1:1. זאת אומרת, שכל מ"מ של חרק במציאות, מקבל מ"מ שלם של חיישן. זה די גדול כי החיישן הוא קטן ואם אתה מצליח למלא את כולו בחרק, יש לך תמונת מקרו נהדרת ומלאה בפרטים (כמו הקישורים ששמת פה - ולא, הם ללא קרופ).
ב P&S כמעט תמיד כותבים "מרחק פיקוס מינימלי" ולא כותבים את יכולת ההגדלה מסיבה שיווקית (שקר כלשהו). זה בעצם לעבוד על הקונה. זה כאילו לתת את הפרט שמבטא את יכולת המקרו של המצלמה, מבלי בעצם להגיד מספיק.
ההבדל בין עדשות המקרו השונות (האמיתיות, של SLR) הוא לא יכולת ההגדלה שהיא תמיד 1:1, אלא אורך המוקד שלהן. וזה מתחיל להזכיר את הפאקטור של ה P&S. מכמה רחוק אתה יכול לקבל את ההגדלה שאתה רוצה. להמחשה בנוגע למרחק, עם ה 150 מ"מ זה נראה בערך ככה, והתוצאה של הצילום היא משהו כזה (נראה לי שזו אפילו בדיוק התמונה שצולמה באותו הרגע כמו הראשונה).
המרחק במקרה הזה הוא גדול, אבל זה בגלל אורך המוקד של העדשה. אתה תקבל את אותה ההגדלה גם אם צילמת מקרוב יותר, עם עדשה באורך מוקד קצר יותר.
המרחק הגדול עוזר לנו לצלם מבלי להפחיד את החרקים (שגם ככה פחדנים) והוא לא פוגע לנו בהגדלה.
אבל צריך תמיד לזכור שאנחנו מקבלים את אותה ההגדלה בעדשות מקרו. כתוב על כולן 1:1. יש עדשות שמגדילות פחות כמו 1:2.3 (למשל ה 17-70 של סיגמא) וזה מספיק למקרו כמו שפיריות (כיוון שזה חרק ענק ואי אפשר לעשות לו מקרו 1:1 מבלי לחתוך אותו לגמרי) ועוד חרקים גדולים...
עדשות רגילות, עושות 1:4, שזה אומר שכל 4 מ"מ במציאות, תופסים 1 מ"מ בחיישן. זה כבר תחום שאי אפשר להגיד עליו שהוא מקרו.
|