14-09-2008, 20:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
|
הרבה סיבות אידיאולוגיות ומעשיות
התגייסתי לקרבי למרות לחצים לא קטנים עלי שלא לעשות זאת.
עשיתי את זה גם בגלל הרצון לתרום ומתוך אמונה שזה מה שצריך להעשות, למרות שבגיל 18 לא העזתי משום מה לומר את זה בקול רם.
היה כמובן גם את הפן האישי, לא רציתי לעשות בצבא את מה שאפשר לעשות בארחות, זה נראה לי אינפנטילי לשבת מאחורי שולחן או לנהוג, את זה אני יכול לעשות בקלות באזרחות-בצבא רציתי לעשות משהו שלא ניתן לעשות באזרחות.
בנוסף האמנתי ששירות קרבי יעזור לי בהמשך החיים בכל הקשור לבניית אופי והתמודדות עם קשיים- כיום אני יודע בוודאות שצדקתי.
מעבר לזה בכל הקשור לשירות לאו דווקא קרבי:
בקשר לדברים של catalizeעלביקורת על ממשלה כזו או אחרת, זה לא שיקול בעייני, אני מגן על המדינה והחברה שבה אני חי, ממשלות מתחלפות כל מספר שנים והדמוקרטיה שבה אני חי נותנת לי את האפשרות להחליף משטר כל 4 שנים או לחילופין להעביר ביקורת על המשטר באופן חופשי ולפעול לבחירתה של חלופה שבעייני היא יותר טובה או אף להכנס לפוליטיקה בעצמי וגם על זה אני מגן.
מבחינה עובדתית המדינות הדמוקרטיות הן מיעוט בעולם כיום.
בסופו של דבר המדינה שבה אני חי איפשרה לי לבחור את הממשל שלי, ללמוד באוניברסיטה, לעבוד במקצוע שבו אני רציתי לעבוד ולחיות באורך חיים אשר מקובל כסטנדרט במערב.
מבחינה עובדתית אמפירית אנו נחשבים למיעוט בעולם לאור כל הדברים האלו שאנו מסוגלים לעשות.
ברור שהמדינה לא מושלמת אבל אני לא יכול לבקר אותה אם אני לא מוכן לנקוף אצבע להגן עליה.
שלוש שנים שירתתי בקרבי ועד היום אני משרת בקרבי במילואים למרות קשיים במהלך הלימודים, העבודה וקידום הקריירה, זה אפשרי בהחלט. מה שמאפשר לי לעשות את זה זה האידיאל שאני מאמין בו בסופו של דבר ואחרי שנגמרו כל התירוצים שמספרים לחברים בסלון!
(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)
נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 14-09-2008 בשעה 21:14.
|