לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-08-2008, 21:52
  עזרה-נפשית עזרה-נפשית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.08.08
איך אפשר לצאת ממצוקה נפשית קשה?

מקווה שהפעם הכותרת בסדר...

אני כותב כאן כי אני כבר לא יודע מה לעשות.
התגייסתי לפני פחות משנה ואני משרת כרגע בבסיס פתוח קרוב לבית. התנאים שלי בסדר, השעות בסדר [8 עד 4], המפקד טוב, האנשים סבבה.. תפקיד גם בסדר, אבל אני מרגיש מועקה נפשית מאוד חזקה כבר כמה חודשים.
דיברתי עם המפקד שלי על זה והוא בא לקראתי והקל עליי בתנאים, אבל אני פשוט לא יכול להשתחרר מהמועקה הזאת. אני חסר תיאבון, חסר חשק, אין לי מצב רוח, ירדתי במשקל, אני כל הזמן בדיכאון.. יש לי גם הרבה בעיות בבית ואני לא יודע מה לעשות, אני פשוט מרגיש חלש נפשית.

אני לא יודע למי לפנות, מה לעשות, אני מרגיש שאני מאבד את השפיות שלי. כל הזמן יושב בבית בדיכאון, אומר לעצמי למה התגייסתי [למרות ששוב כמו שאמרתי, לא קשה לי, אבל אני באמת צריך להיות יותר בבית.. הבעיה היא שהמפקד שלי לא יכול כבר לבוא יותר לקראתי, הוא עשה את המקס' האפשרי], אני יודע שקשה לכם כאן בפורום לקבל את מה שאני אומר כי הרוב פה קרביים ומורעלים, אבל קשה לי.. באמת.
אני לא יודע למי לפנות, חשבתי לפנות לגורמי ברה"ן, אבל מצד שני אני לא יודע מה אני רוצה מעצמי ומהצבא. אני לא רוצה לצאת מהצבא, באמת שלא, אני רוצה שיקלו עליי, אבל מצד שני אני כבר לא יודע איך יכולים להקל עליי כי באמת שבאו לקראתי...

מה עליי לעשות? תעזרו לי! אני נואש!

תודה ומקווה שבאמת תוכלו לעזור לי...

:\
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-08-2008, 22:04
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
נשמע שאתה צריך מישהו לדבר איתו- איש מקצוע
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי עזרה-נפשית שמתחילה ב "זאת בדיוק הבעיה! אני לא..."

אני חושב שכדאי לך לפנות לקב"ן, אני באמת חושב כך.
לקב"ן לא הולכים רק אנשים שרוצים פטורים ולעוף מהצבא. לקב"ן הולכים אנשים רגילים, כמוני וכמוך, שבסך הכול רוצים לשחרר קצת מטען ומבקשים סיוע בהתמודדות עם מצבי לחץ/מצוקה.
אין שום בושה בלהיפגש עם קב"ן, ואם המניעים שלך טהורים (ועושה רושם שהם אכן כך), זה גם לא יפגע בך.
קב"ן הוא גם אוזן קשבת, לא חותמת גומי שמעפיה אותך מהצבא.
אני זוכר חייל שלי שביקש לראות קב"ן כי הוא פחד להחזיק נשק. הוא רצה להחזיק נשק, אבל היה לו חשש מסוים מפניו- סוג של חרדה. הוא היה נפגש עם קב"ן על בסיס קבוע, והיה ברור לנו שהחייל נפגש עם הקב"ן מתוך כוונה אחת ויחידה- להחזיק בסופו של דבר נשק ולא לפחד ממנו, וכך היה.

ישן 03-08-2008, 22:18
צלמית המשתמש של עידו403

כולנו בני אדם
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי עזרה-נפשית שמתחילה ב "הפגישות עם הקב"ן יכולות..."

אף אחד מאיתנו אינו חסין מפני מה שקורה מסביבנו, וכל אחד מתמודד עם הדברים בצורה שונה.
התייעצות עם גורמי בריאות הנפש אינה בושה- בשביל זה הם קיימים.
כמו GrimReaper הציע, כדאי גם לבדוק את הנושא הבריאותי- בדיקת דם, אולי אפילו לשנות מעט את התזונה. אתה אוכל מסודר? ישן כמו שצריך? אולי אתה מכניס את עצמך למתח מיותר?
אלה דברים שכדאי לבדוק משום שהכול תלוי אחד בשני, ומי כמוני יודע- אני סובל ממיגרנות שמושפעות מכל תחום אפשרי בחיים. אני מטפל בעצמי במספר דרכים- שיניתי את התזונה והתחלתי לאכול בריא ומסודר, הפחתתי את הלחץ בעבודה, אני עובד דיקור סיני, וכו'.

ישן 03-08-2008, 22:32
צלמית המשתמש של עידו403

זה הכול קשור אחד בשני
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי עזרה-נפשית שמתחילה ב "איזה אוכל, איזה ישן? אני..."

אני יכול להבטיח לך שבמידה ותיפגש עם איש מקצוע, זאת תהיה אחת ההמלצות הראשונות שלו.
כמו שה"דוקר" שלי אמר לי במפגש הראשון שלנו: עוד לפני שאני נוגע בך עם המחט הראשונה, אתה צריך להתחיל לאכול מסודר: שלוש ארוחות ביום, שלוש ארוחות ביניים, פחות סוכר, מטוגנים, וג'אנק פוד, יותר ירקות ומים, וכו'.
וזה נכון- הפסקתי כמעט לגמרי עם הספרייט,עברתי למים באופן כמעט מוחלט, אני לוקח לעבודה סלט ירקות שהכנתי בבית במקום לקנות בורקס נוטף שמן בקפיטריה. אפשר להמשיך...

אומנם המקרה שלי שונה משלך, אבל אני מקווה שאתה מבין את הרציונל.

ישן 03-08-2008, 22:10
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי עזרה-נפשית שמתחילה ב "אני מפחד שיוציאו אותי מהצבא..."

אין הורדות פרופיל או שחרור מיידים בצבא ברובם הגורף של המקרים. יש מספיק זמן, שלבים ואפשרויות בלימה/ערעור לפני דבר כזה גם אם זה הכיוון.

חבל סתם לחכות בגלל סטיגמות ופחדים, בזמן שמצבך לא טוב ואולי גם מתדרדר. אפילו שיחה שבה תוכל לחלוק יותר פרטים יכולה לעזור לך, לו רק כדי לנסות לאתר את שורש הבעיה.
אגב, כדאי גם לבקש סדרת בדיקות כלליות ודם מרופא היחידה, בעיות פיזיות ונפשיות לעיתים רבות כרוכות אחת בשניה.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 16-09-2008, 12:05
  Aviv_Keren Aviv_Keren אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.11.07
תגובה שבדיוק כתבתי לאחר אבל גם פה זה רלבנטי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עזרה-נפשית שמתחילה ב "איך אפשר לצאת ממצוקה נפשית קשה?"

עברתי משהו דומה פעם.
הצבא היה חרא אלי, לאחריו לא ממש מצאתי את עצמי ואתה יודע מה, גם לפני בתיכון היו איתי זבל של אנשים. מה לעשות קורה. יותר מכך, קבלתי מתנות יפות.... באופי המולד שלי שלא עזרו.
אבל מה, באיזה שהוא שלב הבנתי דבר אחד חשוב.
הכל בראש שלי.
זו לא תורה גדולה ולא איזה סוד אבל זה עובד שחבל על הזמן.
כל הפאקינג קשיים הללו זה רק בראש שלי ולא משהו חיצוני שאי אפשר להתגבר עליו. היום בדיעבד זה נראה קל אבל זה קשה קשה בהתחלה. הקטע הוא שהצלחה אחת גוררת תחושה שאפשר לשנות הכל.
למשל איחורים, כמה כאפות חטפתי בחיים על זה. אז דווקא הלכתי לעבוד בתור מדריך ולמדתי מה זה מודעות לזמן ואיך להתחיל להלחץ חצי שעה לפני ולא חמש דקות אחרי.

הקיצר, הצעה ממני, תבחר לך נושא קטן שמפריע לך בעצמך ותעשה שינוי ותלחם בעצמך להתמיד. למשל מכון כושר. התחושה הטובה של העוצמה והיכולת כבר יניעו אותך לאתגר הבא.

לסיכום שאלה, מי אתה רוצה שיחיה את החיים האלה? אתה? או האופי שנודלת איתו וכופה עליך לא ממש להנות. החופש האמיתי יגיע כשאפילו אתה לא תוכל לעצור את עצמך....
אני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי.
יש המון כיף בחוץ אתה יודע את זה אז לך וקח את זה. מגיע לך למה לא
ושימותו הקנאים, שתעוף ההיסטוריה הקצרה שלך עד כה לכל הרוחות.
יאללה נקנק את כולם.....צא לדרך המפתחות בפנים.

עוד משהו, לפעמים זה משהו שרץ לך בגוף ואין לך שליטה עליו. אתה יודע כל הגוף שלנו מלא בחומרים כימיים המוח במיוחד זה מחסן תרופות. לפעמים זה חסימה של אנרגיה ואל תזלזל בזה.
זה באמת עובד. אתה יכול לברר אצל מטפלים בדיקור סיני. ספר להם על המצב שלך ועל זה שאין לך ממש הרבה לטיפול ואולי יסכימו לעזור לך בשביל הנשמה. פה יש רישמה של מטפלי דיקור סיני
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:09

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר