15-09-2008, 22:26
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
ניצן הורוביץ מחקה מה שראה בסי אן אן. להתרשם מהעומק של דיווחיו זה לא רציני בעליל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מנגינת החליל שמתחילה ב "בלונדון וקירשנבאום היה עימות מתוח בין דרוקר לניצן הורוביץ"
לראות אותו מספר לנו איך צ'אבז "מראה לאמריקנים מה זה", מזכיר לי כתבה שראיתי בעיתון של המפלגה
הקומוניסטית הישראלית "זו הדרך": בעיתון הופיעה כתבה (ואני מדבר על לפני 12 שנים) שכותרתה הייתה
משהו בסגנון ,עוד תבוסה לאימפריאליזם האמריקני", כשהתוכן עסק בהצבעה שהעבירה קובה בארגון
מדינות אמריקה נגד הצעה אמריקנית להחרפת האמברגו על קובה. מי שקרא את הכתבה התרשם
שהאמברגו על קובה ירד מהפרק והמדינה השתחררה מהנטל הנוראי שבלהיות מוחרמת.
בפועל, למי שלא יודע, ארה"ב מצליחה לגמרי לבדה לחרב כלכלית את קובה. ייתכן שארגון מדינות אמריקה
לא הסכים להחריף את האמברגו על קובה, אבל גם ככה המדינה הזו נוסעת במכוניות ממודלים שקדמו
להפיכת קאסטרו, המכשור הרפואי המתקדם ביותר בה הוא סטטוסקופ, והזנות בה משגשגת להפליא...
לא יודע, אבל נראה לי שבשאלה מי נחל תבוסה קובה או ארה"ב, התשובה די קלה...
באשר לונצואלה: אכן, ארה"ב זקוקה לנפט מונצואלה - כמעט כמו שונצואלה זקוקה לארה"ב כלקוח...
הנפט של ונצואלה הוא נפט "כבד" שדורש זיקוק יקר בהרבה מהנפט המזה"תי, מה שהופך את היצוא שלו
למרחקים גדולים, ללא כ"כ משתלם כלכלית. רק ארה"ב היא לקוח רלוונטי מבחינת ונצואלה, וארה"ב
מייצגת מבחינת ונצואלה מה שנקרא בכלכלית מדוברת בשם "מונופסון"...
גם אם צ'אבז יעשה רעש כל חייו, ויקנה 30 מטוסי קרב, הוא עדיין לא יהווה כל איום על ארה"ב, או על
בת בריתה באזור, קולומביה. לצ'אבז יש בעיות פנימיות משלו, כמו כשלון נסיונו לכונן דיקטטורה מרצון,
ע"י שינוי החוקה. רוב המחוזות בארצו נשלטים ע"י האופוזיציה, ויש גבול ברור לגובה הפרובוקציות שהוא
יכול לחולל. הורוביץ מתעפל מהליצן הצרחן הנ"ל, אבל במציאות, כוחו של צ'אבז מוגבל להפליא, ולטעון
שהוא מהווה הוכחה לחולשת ארה"ב זה אפילו לא נלעג. בימי רייגן, כשארה"ב הייתה בשיא כוחה, העזו
האיראנים לבצע פיגועים ישירים נגד כוחות אמריקניים, באמצעות חזבאללה. צ'אבז אפילו לא מעז לאיים
באמברגו נפט (כי אז המערכת הפוליטית של ארצו תטיס אותו על טיל...). מעבר לליצנות גרידא, אין באיש
הזה שום דבר.
|