לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-10-2008, 10:27
  Lance Lance אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.04
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "חוק יסוד כבוד האדם וחירותו..."

חופש העיסוק לא תקף כשאתה חייל, חוץ מזה ההשוואה מגוחכת,
מידע ביומטרי זה מידע ביולוגי שאינו שונה מההסטוריה הרפואית שלך,
זה תיעוד אלמנטים גופניים יחודיים שאי אפשר להחליף לעולם במקרה והמידע מגיע לידיים לא נכונות.

כשמידע כזה זמין, ניתן להשתמש בו למגוון רחב של מעשים זדוניים והפללת חפים מפשע,
באמצעות טביעות אצבע, הוכחה קבילה בבית משפט שגוררת לא פעם הרשעה.
עכשיו במקום אלפי מספרי אשראי פרוצים, דמיין לך מאגר של אלפי טביעות אצבע של ישראלים שומרי חוק.

כל שנותר לאותו עבריין הוא רק לבחור לו קורבן מהמאגר,
לשכפל את טביעות האצבע שלו - ולעשות את זממו תחת הזהות של השמוק האומלל,
ששנתיים לפני זה צהל ושמח על כך שקם מאגר ביומטרי - ועכשיו הוא יישב בכלא על לא עוול בכפו (תרתי משמע).

ואת זה אתה משווה לי לאיזה קוקס שלא רצה להפרד מהקוקו?! נו באמת..

נערך לאחרונה ע"י Lance בתאריך 06-10-2008 בשעה 10:31.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-10-2008, 12:33
  צ'ומפי צ'ומפי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.04.07
אתה לא יכול להתבסס על חוק היסוד
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי דורבן15 שמתחילה ב "אוקי אז אני שואל, אני יכול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי דורבן15
אוקי אז אני שואל, אני יכול להתבסס על חוק כבוד האדם וחירותו שהוא:
חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו6 קובע:
ס' 7: (א) כל אדם זכאי לפרטיות ולצנעת חייו.
(ב) אין נכנסים לרשות היחיד של אדם שלא בהסכמתו.
(ג) אין עורכים חיפוש ברשות היחיד של אדם, על גופו, בגופו ובכליו.
(ד) אין פוגעים בסוד שיחו של אדם, בכתביו או ברשומותיו.
ס' 11: כל רשות מרשויות השלטון חייבת לכבד את הזכויות לפי חוק יסוד זה.

בשביל לסרב?

ולגבי זיהוי הגופה שלי צילומי שיניים לא מספיקים? בכל מקרה אני לא מתגייס לחיל קרבי המקסימום שאני אהיה זה תומך לחימה.

סעיף 7 לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו הוא סעיף יפה. חבל שנעצרת בו ולא המשכת בקריאה.
סעיף 8 לחוק היסוד נקרא גם "פסקת ההגבלה" המאפשרת פגיעה בזכויות יסוד (באמצעות חוק) אם הדבר הולם את ערכי מדינת ישראל, נועד לתכלית ראויה ובמידה מתאימה. למשל: כפי שציטטת, אסור לעשות חיפוש על גופו של אדם. ואם האדם הזה הוא עבריין שעכשיו ביצע עבירה ומחביא רכוש/סמים/נשק על גופו - החוק מאפשר בנסיבות אלו (תכלית ראויה ובאופן ההולם את ערכיה של מדינת ישראל) לעשות חיפוש על גופו של אותו אדם. והדוגמאות רבות.

בנוסף, סעיף 9 לחוק היסוד עוסק באופן ספציפי בפגיעה בזכויות יסוד של אנשי כוחות הביטחון. המחוקק הבין שזכויותיהם של אנשי כוחות הביטחון נפגעים יותר מאזרחים רגילים וזאת כתוצאה ממהותו ומאופיו של השירות. (במאמר מוסגר יצוין כי לפי הפסיקה גם אם לא היה סעיף ספציפי זה, היה אפשר ללמוד על היחס השונה לאנשי כוחות הביטחון מסעיף 8).

אכן, הדאגה המובעת כאן ובמקומות אחרים, לגבי זליגת המאגרים של צה"ל לגורמים שונים, חוקיים יותר או פחות, היא דאגה אמיתית. כרגע, אין לדעתי דרך להימנע ממתן דגימות על פי הדרישות מכל מתחייל.

בהצלחה בשירות.
ישן 06-10-2008, 11:39
  soft foam soft foam אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.08.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דורבן15 שמתחילה ב "מה קורה אם מסרבים לתת לצבא ט.א. ודנ"א?"

אני מציע שתבהיר מה טיב התגובה אותה אתה מבקש
עד כה קיבלת את התשובות כדלקמן:

א. מענה פרקטי - תכלא למספר ימים עד שיטב בעניך החופש מהעיקרון.
ב. מענה מוסרי/ערכי - הפגיעה בחוק הינה למטרת זיהוי במקרים מסויימים.
ג. מענה "חצי" משפטי - מתן דוגמא של מקרה דומה (או לא דומה).

אני אשלים את התשובות האפשריות הנוספות אותן יתכן ואתה מבקש:
ד. אם אתה מבקש ייעוץ משפטי פרטני ומקצועי - שיבהיר מהי התוצאה המשפטית המסתברת של עתירה
בטענות שבפיך, הרי שהתשובה היא פנה לעו"ד הבקיא בתחום והכן עימך הרבה מאוד כסף.

אם ברצונך בתשובה ברמה המשפטית הנמוכה ביותר - הרי שהשאלה המשפטית הינה מידתיות
וסבירות הפגיעה בכבוד האדם.אני סבור שהפגיעה הינה מצומצמת ביותר ובנסיבות העניין מידתית
וסבירה - זכותך לחשוב אחרת.

ה. אם אתה מבקש למחות על המצב הנוכחי ולעורר דיון בו אתה טוען כי הפגיעה אינה מידתית, אנא אמור את דבריך בגלוי והימנע מהצגת המקרה כשאלה פרקטית.
ישן 06-10-2008, 18:18
  עמיר הרן עמיר הרן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי דורבן15 שמתחילה ב "מה קורה אם מסרבים לתת לצבא ט.א. ודנ"א?"

הערות על הסוגיה מבחינה משפטית, לא כייעוץ משפטי, אלא כהבעת דעה אישית על ידי סטודנט למשפטים, ואין להסמתך על זה בשום מקום כייעוץ משפטי אישי - בשביל זה הולכים לעו"ד.

ראשית, באמת צוין ס' 9 לחוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו.
חשוב לדעת! חוק-יסוד: הצבא אינו מבטל את זכויות האדם והאזרח של החיילים הוא כמעט שאינו עוסק בהם ישירות. כל פגיעה בפרטיות (או בזכויות אחרות המעוגנות בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו) של חיילים יש להצדיק על ידי סעיף 9 האמור : "אין מגבילים זכויות שלפי חוק-יסוד זה של המשרתים בצבא-הגנה לישראל, במשטרת ישראל, בשירות בתי הסוהר ובארגוני הבטחון האחרים של המדינה, ואין מתנים על זכויות אלה, אלא לפי חוק ובמידה שאינה עולה על הנדרש ממהותו ומאופיו של השירות."

החוק הרלוונטי לדרישת אמצעי הזיהוי הוא סעיף 11 לחוק שירות ביטחון "פוקד רשאי, בצו, לקרוא לכל מיועד לשירות בטחון או יוצא-צבא, להתייצב במקום ובזמן שקבע בצו הפוקד או מי שהוא הסמיך לכך, לשם מתן אמצעי זיהוי ששר הבטחון יקבע בתקנות; מי שהצו חל עליו חייב להתייצב במקום ובזמן שנקבעו כאמור לשם מתן אמצעי הזיהוי."
ואכן בתקנות נקבעו אמצעי זיהוי: תקנות שירות בטחון (אמצעי זיהוי), תשמ"ט–1989 - בתוקף סמכותי לפי סעיף 11 לחוק שירות בטחון [נוסח משולב], תשמ"ו–1986 (להלן — החוק), אני מתקין תקנות אלה:

1. אלה אמצעי זיהוי לענין סעיף 11 לחוק:

(1) טביעת אצבעות;

(2) צילומי שיניים.
כ"ו באדר ב' תשמ"ט (2 באפריל 1989)
יצחק רבין
שר הבטחון

עד כאן המצב החוקי.
יש כמה שאלות משפטיות מעניינות:
1. הסעיף נוקט בלשון "רשאי לקרוא להתייצב לשם מתן אמצעי..." אבל אינו אומר שיש חובה פוזיטיבית לתת את אמצעי הזיהוי. תשובה אפשרית כמו כל בעיה משפטית לכאן או לכאן: מחד, מדובר בסעיף מפורש בעל תכלית ברורה ולכן חובה למסור הזיהוי, מאידך זו פגיעה בזכויות שמפרשים בצמצום.
2. שימו לב הסעיף לא מדבר על מתן ד.נ.א ולכאורה ככל שאין איזה סעיף אחר אין סמכות לדרוש מתן דנא.
3. יכול להיות שיש בחוק הסדרה נוספת למתן אמצעי זיהוי אשר נעלמה מעיני.
4. אם אין הסדרה בחוק יכול להיות ויש בפקודות הצבא, אבל זה כנראה לא מספיק מטעם ראשון שכאמור המחוקק גילה דעתו שיש להסדיר זאת בחקיקה ראשית או מכוחה ומטעם שני שכל פגיעה כזו בפרטיות (כמו למשל גם דגימות השתן מחיילים לגילוי סמים) מוסדרות בחקיקה.

והכי חשוב שוב אין להסתמך על האמור לעיל כחוות דעת משפטית או כייעוץ משפטי. בסך הכל הצעתי "תשובת בית ספר" לשאלה הנ"ל.
ישן 06-10-2008, 19:08
  עמיר הרן עמיר הרן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.04.07
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "סטודנט למשפטים שמדבר על פסקת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
סטודנט למשפטים שמדבר על פסקת ההגבלה ועל דיני ראיות אך לא מזכיר את בג"ץ צמח נגד שר הביטחון
אתה בטח סיינת את שנה ב' (כי אם היית אחרי שנה א' בטח היית חופר על בג"ץ צמח)!
D:

מכיוון שאני מופיע פה בשמי המלא אז אני חייב להגיב:
א. בימים אלה אני מסיים את לימודי המשפטים שלי.
ב. בכוונה לא הזכרתי פסקי דין על מנת לא לסבך.
ג. אני דיברתי על פסקת ההגבלה, אבל זו בכלל לא סוגיה של דיני ראיות אלא של דיני מאגרי מידע ברשות ודיני מינהל ציבורי.
ואגב עוד הרחבה, חייל עצור (כמו כל עצור) חייב לתת טביעות אצבעות לפי החש"ץ ותקנות שהותקנו מכוחו. מכאן אני די מתקרב למסקנה שזו לא חובה למסור אמצעי זיהוי בעת הגיוס.

וגם מצאתי ברשת מאמר מאת עו"ד צבי רוטנברג בנושא "חוקיות שימוש במאגרי טביעות אצבעות צבאיים" - http://www.lawguide.co.il/ShowNews....&t1=4&t2=1&t3=5
ממה שאני מבין בנסיבות מסויימות (לפי חוק הגנת הפרטיות) הצבא יכול להיות מחוייב למסור מידע מהמאגר הכללי של טביעות האצבע.

ועוד עניין - בימים אלה נידונה הצעת חוק לגבי מאגר ביומטרי ארצי-כללי ומעניין כיצד הדיון שם ישליך לעניינו.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר