לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-10-2008, 19:45
  SambusaK SambusaK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eXtruct שמתחילה ב "עתודה טכנולוגית מחשבים וצבא."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eXtruct
שלום, בזמן האחרון אני מותרד מכמה נושאים ואשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בראש.
נכון להיום אני לומד במכללה ב י"ג הנדסת תוכנה. לפי מה שהבנתי אחרי הלימודים יש סיכויים להגיע ליחידות הקשורות למחשבים, כמו כן יש אפשרות לעבור מבחן נוסף ולהתקבל לקורס תיכנות בבסמ"ח שהוא יותר שווה.
יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:
1. מה הסיכוי לעבור מבחני קבלה לקורס תיכנות? תלוי אם תצליח לעבור את המבחנים שלהם, זה 2 במחנים, אחד מחשבון קרב בלי ידע קודם, ואחד נוסף שאתה צריך ידע קודם ב- C. ככה היה פעם (לפני שלוש שנים).
2. אם לא אעבור את מבחני הקבלה, האם הסיכוי שאשרת ביחידה שקשורה למחשבים הוא דיי גדול, יש שיש גם סיכוי שסתם יתבזבו לי כמאט 4 שנים? אחרי י"ג לרוב לא נשארים את כל הקבע, ויש סיכוי לגעת יותר בתחום התיקשורת מאשר בתיכנות, שזה אומר קורס אבנט כחול או טמ"מ.
3. לפי מה שהבנתי אחרי הקורס והשיבוץ ביחידה אוכל גם להשלים לתואר האם זה נכון? רק בקבע בעיקרון תוכל להתחיל ללמוד לתואר.

המממ זה בנתיים הכל, תודה רבה מראש וגמר חתימה טובה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-10-2008, 21:26
  משתמש זכר eXtruct eXtruct אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.10.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי SambusaK שמתחילה ב "[QUOTE=eXtruct]שלום, בזמן..."

תודה רבה על התשובה!
לפי מה שהבנתי עברתי את המבחן הראשון, כמו כן אני מקווה שאוכל לעבור את המבחן השני (יש לי ידע בשפת C כ4-5 שנים). בכל זאת אני רוצה לתרום אבל לתרום במשהוא שאני יודע הכי טוב.
עוד שאלה שעלת לי לראש, האם קורס תיכנות והתפקידים שאליהם מגיעים אחריו (בעיקר ממר"מ) שווים יותר מבחינת הצורה בה אני יכול לתרום וגם הלרויח מזה (לא דווקא כסף אלה יותר ניסיון) מאשר תפקיד שאקבל בתקשורת או במקום אחר אליו אלך אחרי י"ג (ללא קורס תיכנות)?
(הערה: אני לא בא לזלזל באף תפקיד כולם חשובים באותה רמה, פשוט יש אנשים שיודעים נושא מסויימים מעבר למה שאדם רגיל ואוהבים דברים מסויימים מעבר מאשר אנשים רגילים (שלהם יש תחומי עניין אחרים בהצטיינות בנושאים אחרים) ולכן כאחד שנורא אוהב תיכנות אני מרגיש שבתיכנות אוכל לתרום הכי הרבה).
עוד שאלה: בהנחנה שעבור את שני המבחנים יש סיבות שלא יקבלו אותי לקורס תיכנות? או שזה דרך בטוחה?
ואחת אחרונה: אחרי קורס תיכנות איך נקבעים השיבוצים? האם ממר"מ נחשב יותר "יוקרתי" משאר המקומות (שאליהם ניתן להגיע לקורס תיכנות) ואם כן מה נדרש בשביל להתקבל לשם?

תודה רבה מראש!.
ישן 09-10-2008, 21:59
  BlowMe BlowMe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eXtruct שמתחילה ב "עתודה טכנולוגית מחשבים וצבא."

ציטוט:
שלום, בזמן האחרון אני מותרד מכמה נושאים ואשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בראש.
נכון להיום אני לומד במכללה ב י"ג הנדסת תוכנה. לפי מה שהבנתי אחרי הלימודים יש סיכויים להגיע ליחידות הקשורות למחשבים, כמו כן יש אפשרות לעבור מבחן נוסף ולהתקבל לקורס תיכנות בבסמ"ח שהוא יותר שווה.
יש לי כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:
1. מה הסיכוי לעבור מבחני קבלה לקורס תיכנות?

מצטער לאכזב אותך אבל הסיכויים שתתקבל לקורס תכנות-טכ"מ,
קורס תכנות מקוצר לשלושה חודשים אותו עוברים טכנאים אחרי שנת י"ג מאוד נמוך
לפי מה ששמעתי כ 2-4 אנשים מתקבלים מכל בית ספר שמלמד יג.
מעבר לזה הסיכויים עצמם שתבחר תלויים מאוד גם בקשרים בבסמ"ח ובתוצאות מבחנים גבוהות.

2. אם לא אעבור את מבחני הקבלה, האם הסיכוי שאשרת ביחידה שקשורה למחשבים הוא דיי גדול, יש שיש גם סיכוי שסתם יתבזבו לי כמאט 4 שנים?

הסיכויי שתשרת ביחידה שלא קשורה למחשבים די קטן, רוב הסיכויים שתגיע למחלקת תמ"ם, אבל הסיכויי שתכתוב קוד נמוך.

3. לפי מה שהבנתי אחרי הקורס והשיבוץ ביחידה אוכל גם להשלים לתואר האם זה נכון?

אם אתה מתכוון תואר ראשון אז,
לרוב בקבע יש אפשרויות קידום שמאשפרות ואף מקדמות ליציאה ללימודים לתואר ראשון, במימון הצבא ובכיפוף לחתימה נוספת על קבע.
מה שכן תמיד תוכל ללמוד באונברסיטה הפתוחה, אבל זה מאוד תלוי אם תשרת בבסיס פתוח\סגור וכמה זמן באמת יהיה לך בשביל ללמוד

ישן 10-10-2008, 00:12
  BlowMe BlowMe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.05.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי eXtruct שמתחילה ב "2-4 אנשים מכל מכללה זה דווקא..."

ציטוט:
2-4 אנשים מכל מכללה זה דווקא סיכוי טוב.
בכל מקרה בהקשר לזה ארצה לשאול עוד שאלה:
מה אם אני ממשיך לי"ד? עד כמה קשה לעבור מבחני קבלה? מה האפשרויות שלי אחרי י"ד (איפה ניתן לשרת)?
אשמח כמובן גם לקבל תשובה על השאלות הקודמות שפה:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...578#post3095497

תודה רבה מראש!

בדרך כלל לא רצוי להמשיך לי"ד כל מי שאני דיברתי איתו שעשה יג, והמשיך לי"ד הצטער על זה, בזבוז זמן וכסף + קבע בלי הבטחת תפקיד.
בדר"כ אנשים ממשיכים י"ד כפרוייקטנטים של חמ"ן, אבל שוב זה לא מחייב יש מספיק שעושים י"ד כ"הבטחה לעתיד".
האפשרויות של כיתה י"ד נורא דומות לשל כיתה י"ג(בגלל זה גם לדעתי זה בזבוז משאבים) מבחינת תפקידים בצבא, מי שרוצה "להתחמק מקרבי" בדר"כ נשאר לי"ג ואז פשוט מצטרף ליחידה טכנולוגית זו או אחרת כי פשוט חבל לבזבז את ההכשרה המקיפה שהחבר'ה עוברים.

לגביי השאלות הקודמות,

כן קורס תכנות הוא בהחלט קורס יותר יוקרתי משאר הקורסים, תמ"ם, נתמ"ם, אבנט כחול(יכול להיות שאנשים יסתייגו) וכו', לדעתי לפחות, להיות תוכניתן משתלם מהרבה סיבות, צוברים ידע רב במהלך השירות, ההכשרות ממש טובות ת"ש טוב ויכולות עבודה שממש דומות למה שמחפשים בשוק.

במידה ותעבור את המבחנים אני מניח שאתה תתקבל.. בסופו של דבר זה תלוי בכמה מקומות יש בקורס שנפתח...

אחרי הקורס השיבוצים נבחרים לפי בחירת המלש"בים וצרכי הצבא בדר"כ יעדיפו לשים את החבר'ה איפה שהם רוצים לפי העדפות(חי"א, אמ"ן, חיל תקשוב, חיל ים)- כאשר בתוך החילות אתה יכול להגיע לצוותים שעוסקים בתכולות שונות SYSTEM\תוכנה, כאשר באמת שיש אין סוף שפות שונות... אתה תבין את זה טוב מאוד כשתגיע למצב בו תצטרך לבחור.

ממר"ם זה בסה"כ יחידה בחיל תקשוב, שים לב שיש לך אפשרות להגיע לשם אבל אתה תתעסק בסיסטם.
לדעתי יש יחידות יותר טובות להגיע בחיל תקשוב ויותר מעניינות.
אני תמיד אומר שבאמ"ן אפשר להתפתח הכי הרבה והייתי מנסה להגיע לשם..

שיהיה בהצלחה
ישן 10-10-2008, 12:48
צלמית המשתמש של Dutchy
  Dutchy Dutchy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.05.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי BlowMe שמתחילה ב "[QUOTE=eXtruct]2-4 אנשים מכל..."

לא ממש מסכים איתך..
אני לומד כרגע ביד' תוכנה, אני פרוייקטנט בחיל האוויר.
לכותב האשכול, מתישהו לקראת סוף יג', ולפני קבלת התשובות להתקבלות לבסמ"ח, אתה תעבור מיונים של חיל תקשוב, חמ"ן, וחיל האוויר..
יש לי אפילו כמה חברים שביג' הודיעו להם שהם התקבלו לבסמ"ח ובכל זאת החליטו להמשיך יד' (הבטיחו להם תפקיד מעניין).
המיונים האלה בדרך כלל כוללים מבחן או מבחנים, ראיון אישי(למי שהם מצאו לנכון לראיין אחרי המבחן), ולאחר מכן סיווג בטחוני.
יש אצלנו בכיתה גם חבר'ה שהמשיכו יד' בלי פרוייקטנטים, החבר'ה האלו ישובצו כשהם יתגייסו לקורס אבנט כחול, לדעתי זה גם אחלה של דבר, ואם הייתי במקומם הייתי עושה את אותו הדבר.
סך הכל אתה תראה שהכל יסתדר, גם כשאני הייתי ביג' אני אמרתי "וואי, ממש אין לי עצבים להמשיך יד' ולדחות עוד את הגיוס" ובסופו של דבר הרבה חברים שלי המשיכו והכל הסתדר.
אני די מרוצה ממה שאני עושה בסך הכל, אני לומד וצובר הרבה ניסיון.
אגב גם אני הייתי מהמורעלים לבסמ"ח , הם בדרך כלל לוקחים, כמו שאמרו, קומץ. שנה שעברה הם לקחו קצת יותר מהרגיל, אבל עדיין - יש המון פאקטורים.
אגב המבחן לבסמ"ח הוא לא רק בC. הוא כולל גם SQL ומבני נתונים(מה שאני מניח שאין לך ניסיון בו חוץ מביג', והחומר הזה די כבד).
אתה תראה שהכל יסתדר, אל תדאג, זה מה שבטוח.
I'm praying
Dear lord above

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:32

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר